Ώρα για παγωτό. Και ενώ όλοι απολαμβάνουν υπέροχες λαχταριστές γεύσεις εγώ τρελαίνομαι για τα τραγανά χωνάκια βάφλας! Σας βρή...
Ώρα για παγωτό.
Και ενώ όλοι απολαμβάνουν υπέροχες λαχταριστές γεύσεις εγώ τρελαίνομαι για τα τραγανά χωνάκια βάφλας!
Σας βρήκα μια συνταγή για σπιτικά χωνάκια
σε πολλές παραλλαγές που θα ξετρελάνουν τους μικρούς μας φίλους αλλα και
τους μεγαλύτερους γλυκατζήδες!
Βασική συνταγή για τα χωνάκια…
Υλικά
2 αυγά
1/2 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
1/4 του φλιτζανιού βούτυρο λιωμένο
3 κουταλιές της σούπας γάλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1/3 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/8 του κουταλιού αλάτι
3 κουταλιές σπορέλαιο
Εκτέλεση
Χτυπάμε μαζί τα αυγά και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να αφρίσει.
Χτυπάμε το βούτυρο, το γάλα και τη βανίλια.
Σταδιακά προσθέστε το αλεύρι και το αλάτι .
Ζεστάνετε μια μικρή κατσαρόλα ή τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Ζεστάνετε μια μικρή κατσαρόλα ή τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Αλείψτε το ταψί ελαφρά με λάδι.
Ρίξτε περίπου 1/4 φλιτζάνι του μείγματος
στο τηγάνι και γυρίστε το για να απλωθεί σε ένα λεπτό κύκλο.Όταν η
κάτω πλευρά είναι χρυσή καφέ, γυρίστε και ψήστε μέχρι να ροδίσουν και
από την άλλη πλευρά.
Αφαιρέστε από το τηγάνι και το σχηματίστε έναν κώνο, ενώ είναι ζεστό, συμπιέζοντας το τέλος για να σφραγίσει.
Τοποθετήστε τα σε μια σχάρα για να κρυώσει και να σκληρύνει πλήρως.
Επαναλάβετε με το υπόλοιπο μείγμα.
πηγή:supermomrocks.me