Παστάκια λεμονιού για όλες τις ώρες

Ένα όμορφο γλυκό για όλες τις ώρες. Συντροφιά στον καφέ, στο μεσημεριανό και στο βραδυνό, θα σας ενθουσιάσει και θα σας παροτρύνει να το ...

Ένα όμορφο γλυκό για όλες τις ώρες. Συντροφιά στον καφέ, στο μεσημεριανό και στο βραδυνό, θα σας ενθουσιάσει και θα σας παροτρύνει να το φτιάξετε.Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

Για το παντεσπάνι

Αυγά 5 τεμ
Ζάχαρη 1 ποτήρι νερού
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 1/2 ποτήρι νερού
Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλιά σούπας κοφτή
Βανίλια 1 τεμ σε σκόνη
Νερό 1 ποτήρι νερού (όχι πολύ γεμάτο)

Για την επικάλυψη

Φρουί Ζελέ 1 συσκευασία λεμόνι
Για την κρέμα

Νερό 3 φλιτζάνια τσαγιού
Ζάχαρη 2 1/2 φλιτζάνια τσαγιού
Αυγά 3 μόνο τους κρόκους
Κορν φλαουρ 4 κουταλιές σούπας
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουταλιά σούπας κοφτή
Λεμόνια 2 τον χυμό τους και από 1 το ξύσμα
Οδηγίες

Παντεσπάνι : Αδειάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνει ένας ωραίος χυλός. Παίρνουμε 2 κομμάτια λαδόκολλα και τις τοποθετούμε σε παραλληλόγραμμα ταψάκια.Μοιράζουμε το μείγμα μας στα δύο, έτσι ώστε να βγουν δύο λεπτά παντεσπάνια. Τα ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς (ανάλογα τον φούρνο μας). Τα βγάζουμε, τα σκεπάζουμε με πετσέτες κουζίνας και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Κρέμα : Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα χτυπάμε για λίγα λεπτά μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι, σε σιγανή φωτιά και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα. Την αφήνουμε να κρυώσει, την σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.

Φτιάχνουμε το ζελέ με βάση τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία του. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.

Συναρμολόγηση : Σε στενόμακρες φόρμες για κέικ ή σε ένα παραλληλόγραμμο ταψάκι ψηλό, βάζουμε διάφανη μεμβράνη να το καλύπτει παντού. Στρώνουμε μια σειρά παντεσπάνι (το οποίο κόβουμε στο μέγεθος της φόρμας που θα χρησιμοποιήσουμε) και απλώνουμε μία στρώση κρέμα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία εναλλάξ και τελειώνουμε με κρέμα.Πολύ προσεχτικά αδειάζουμε πάνω στην τελευταία στρώση κρέμας το ζελέ λεμόνι. Το βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2-3 ώρες. Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια σαν παστάκια (ανάλογα το μέγεθος που θέλουμε) και απολαμβάνουμε.
via:chefoulis.gr

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Παστάκια λεμονιού για όλες τις ώρες
Παστάκια λεμονιού για όλες τις ώρες
https://4.bp.blogspot.com/-peiudYGvpO8/WaIgOl4eN4I/AAAAAAAAh5c/4zCMRc32fFQ9G81Nf7zCDezqoRLMw5QqwCLcBGAs/s320/pastakia-lemoniou-chefoulis.gr_.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-peiudYGvpO8/WaIgOl4eN4I/AAAAAAAAh5c/4zCMRc32fFQ9G81Nf7zCDezqoRLMw5QqwCLcBGAs/s72-c/pastakia-lemoniou-chefoulis.gr_.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2017/08/blog-post.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2017/08/blog-post.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy