Έχει συμβεί πολλές φορές να είμαστε σπίτι να ξεκινάμε να φτιάξουμε σνίτσελ ή να θέλουμε να κάνουμε κεφτεδάκια και να συνειδητοποιούμε ότ...
Έχει συμβεί πολλές φορές να είμαστε σπίτι να ξεκινάμε να φτιάξουμε σνίτσελ ή να θέλουμε να κάνουμε κεφτεδάκια και να συνειδητοποιούμε ότι τελικά μας λείπει ένα υλικό που ναι μεν γίνεται το φαγητό και χωρίς αυτό αλλά όχι τόσο νόστιμο όσο αν του προσθέταμε την τριμμένη φρυγανια.
Υπάρχει τρόπος να φτιάξετε και μόνοι σας τριμμένη φρυγανια στο σπίτι και να είναι νόστιμη χωρίς να υστερεί σε τίποτα σε σχέση με την έτοιμη που παίρνετε από το σούπερ μάρκετ.
- Όσο ψωμί σας έχει περισσέψει μην το πετάτε, κρατήστε το 1-2 ημέρες και στην συνέχεια κόψτε το σε φέτες δεν μας πειράζει αν είναι ίδιες ας είναι ακανόνιστες και τοποθετείστε τες σε ένα ταψί. Αφού έχετε προθερμάνει το φούρνο στους 100 βαθμούς στον αέρα, βάλτε τις φέτες ψωμιού να ψηθούν για περίπου μια ώρα. Αφού ψηθούν αφήστε να κρυώσουν για περίπου μισή ώρα.Στην συνέχεια αφού κρυώσουν τις τοποθετείτε σε ένα πολυμηχάνημα ή αν δεν έχετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον μούλτι αλλά όχι όλες μαζί απλά προσθέστε λίγα λίγα κομματάκια κάθε φορά.
- Χτυπάτε ανάλογα με το πόσο χοντρή ή ψιλή θέλετε την τριμμένη φρυγανια. Αφού τρίψετε όλες τις ψημένες φέτες ψωμιού τοποθετείστε την τριμμένη φρυγανια σε ένα βάζο. Εάν την κλείσετε αεροστεγώς τότε θα μπορείτε να την διατηρήσετε για περίπου 1-2 μήνες.
via:likequeen.gr