Μια εκπληκτική συνταγή που μπορεί να προσφερθεί ως ορεκτικό σε κάποιο τραπέζι ή ακόμα και ως κυρίως πιάτο. Συνοδέψτε το με φρέσκο ψωμάκι!...
Μια εκπληκτική συνταγή που μπορεί να προσφερθεί ως ορεκτικό σε κάποιο τραπέζι ή ακόμα και ως κυρίως πιάτο. Συνοδέψτε το με φρέσκο ψωμάκι!
Υλικά
2 μελιτζάνες
200 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας
100 γραμμάρια μοτσαρέλα
Ρίγανη
Παρμεζάνα
Σκόρδο ή κρεμμύδι
Βασιλικό
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Πλένουμε και στεγνώνουμε τις μελιτζάνες καλά και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τις πασπαλίζουμε με αλάτι και τις ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, με ελάχιστο (ή χωρίς καθόλου) λάδι από τις στις δύο πλευρές. Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη σάλτσα ντομάτας, με λίγο ελαιόλαδο, σκόρδο ή κρεμμύδι (ή και τα δύο). Αφού βράσει για λίγα λεπτά, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον φρέσκο βασιλικό και ανακατεύουμε. Σε ένα πυρέξ, στρώνουμε λίγη από τη σάλτσα, προσθέτουμε μερικές φέτες μελιτζάνα, λίγη ακόμη σάλτσα, τη μισή μοτσαρέλα (κομμένη σε κυβάκια ή λεπτές φετούλες) και ρίγανη. Επαναλαμβάνουμε, με μία ακόμη στρώση από τα παραπάνω υλικά και τέλος πασπαλίζουμε με παρμεζάνα. Τοποθετούμε το σκεύος σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150C για 25 περίπου λεπτά ή μέχρι το φαγητό να πάρει χρώμα.
Υλικά
2 μελιτζάνες
200 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας
100 γραμμάρια μοτσαρέλα
Ρίγανη
Παρμεζάνα
Σκόρδο ή κρεμμύδι
Βασιλικό
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Πλένουμε και στεγνώνουμε τις μελιτζάνες καλά και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τις πασπαλίζουμε με αλάτι και τις ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, με ελάχιστο (ή χωρίς καθόλου) λάδι από τις στις δύο πλευρές. Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη σάλτσα ντομάτας, με λίγο ελαιόλαδο, σκόρδο ή κρεμμύδι (ή και τα δύο). Αφού βράσει για λίγα λεπτά, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον φρέσκο βασιλικό και ανακατεύουμε. Σε ένα πυρέξ, στρώνουμε λίγη από τη σάλτσα, προσθέτουμε μερικές φέτες μελιτζάνα, λίγη ακόμη σάλτσα, τη μισή μοτσαρέλα (κομμένη σε κυβάκια ή λεπτές φετούλες) και ρίγανη. Επαναλαμβάνουμε, με μία ακόμη στρώση από τα παραπάνω υλικά και τέλος πασπαλίζουμε με παρμεζάνα. Τοποθετούμε το σκεύος σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150C για 25 περίπου λεπτά ή μέχρι το φαγητό να πάρει χρώμα.
via:thessalikesepiloges.gr