Πως να καθαρίσετε τις μαρμάρινες επιφάνειες στο σπίτι σας

Μαρμάρινοι νεροχύτες στη κουζίνα, μαρμάρινοι πάγκοι στο μπάνιο, μαρμάρινα πατώματα, μαρμάρινα τραπέζια στη βεράντα. Αρχικά μια βασική συ...

Μαρμάρινοι νεροχύτες στη κουζίνα, μαρμάρινοι πάγκοι στο μπάνιο, μαρμάρινα πατώματα, μαρμάρινα τραπέζια στη βεράντα.
Αρχικά μια βασική συμβουλή είναι να μη χρησιμοποιήσετε ποτέ χλωρίνη ή άλλα καυστικά απορρυπαντικά, ούτε καν ξύδι διότι είναι όξινο, για να καθαρίσετε μαρμάρινες επιφάνειες. Προσέξτε επίσης να μην ακουμπάτε μπουκάλια με χημικά καθαρισμού, πάνω στο μαρμάρινο πάγκο της κουζίνας ή του μπάνιου σας.

Καθαρισμός μαρμάρων:
  • Εάν οι μαρμάρινες επιφάνειες έχουν μόνο σκόνη ή ψίχουλα κ.λ.π., αραιώστε σε χλιαρό νερό λίγες σταγόνες απορρυπαντικού πιάτων και χρησιμοποιήστε ένα μαλακό ύφασμα για να καθαρίσετε.
  • Εάν είναι πιο λερωμένες το καλύτερο καθαριστικό είναι νερό και σαπούνι Μασσαλίας σε σκόνη. Αφού πλύνετε τα μάρμαρα, θα πρέπει να ξεβγάλετε καλά και να τρίψετε με ένα στεγνό μάλλινο πανί για να εξαφανίσετε τυχόν θαμπάδες.
  • Αν οι λεκέδες είναι πιο σοβαροί, χρειάζεστε μαγειρική σόδα, ένα βρεγμένο πανί και νερό για ξέβγαλμα.  Τρίψτε καλά τη μαγειρική σόδα με το υγρό πανί στην επιφάνεια που θέλετε να καθαρίσετε.  Ξεβγάλετε με νερό και στεγνώστε με μια πετσέτα. Μπορείτε επίσης να κάνετε ένα μείγμα από αλεύρι και απορρυπαντικό  πιάτων, χρησιμοποιώντας την ίδια μέθοδο.
  • Αν τα πιο πάνω δεν φέρουν αποτέλεσμα διότι οι λεκέδες έχουν απορροφηθεί και είναι πιο σοβαροί, φτιάξτε μια “πάστα” με σόδα και νερό. Απλώστε μια μεγάλη δόση στο χρωματισμένο μπάλωμα στο μάρμαρο σας, καλύψτε την περιοχή με πλαστική μεμβράνη και την αφήστε τη για είκοσι τέσσερις ώρες. Ξεπλένετε με μπόλικο νερό.
  • Τελευταία λύση αν το μάρμαρο είναι ανοιχτού χρώματος [π.χ. στο νεροχύτη σας] έχει απορροφήσει πολλούς λεκέδες με χρώματα, όπως ντοματοχυμούς κ.λ.π., χρησιμοποιείστε οξυζενέ. Ρίξτε λίγο οξυζενέ στη πολύ λερωμένη επιφάνεια σκεπάστε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε το από 1-2 ώρες και 24 ώρες ανάλογα με την έκταση της ζημιάς που έχει δημιουργηθεί. Ξεπλένετε και επαναλάβετε και την επόμενη ημέρα αν είναι απαραίτητο. Να είστε προσεκτικοί με αυτή τη μέθοδο αν το μάρμαρο σας είναι σκούρο στο χρώμα, διότι το υπεροξείδιο του υδρογόνου [οξυζενέ] μπορεί να ξεβάψει το μάρμαρο.
  • Σε περίπτωση που έχει πέσει λίπος στο μάρμαρο, χρησιμοποιήστε το άμυλο καλαμποκιού [δηλ. κορν φλάουερ/άνθος αραβοσίτου]. Βάλτε λίγο άμυλο καλαμποκιού πάνω από το σημείο λίπους και αφήστε το να “καθίσει” και να απορροφήσει το λίπος για περίπου είκοσι λεπτά. Σκουπίστε το με ένα υγρό πανί. 
  • Για το τρίψιμο και γυάλισμα στο μάρμαρο σας, χρησιμοποιήστε δέρμα σαμουά. Το σαμουά είναι πολύ μαλακό και η υφή του βοηθά  για να στεγνώσει και να λάμψει το μάρμαρο την ίδια στιγμή.

Σημείωση: ΠΡΟΣΟΧΗ. Πριν από την εφαρμογή κάθε είδους καθαριστικών στα μάρμαρα, πρέπει να κάνετε ένα επιτόπιο έλεγχο σε μια διακριτική γωνία για να βεβαιωθείτε ότι η ουσία δεν λεκιάζει και δεν φθείρει την επιφάνεια.

Tip Bonus:
Τα μάρμαρα στa δάπεδά σας ή στo τζάκι σας θa αποκτήσουν καινούργια λάμψη ον τa τρίβετε μία φορά τo μήνα μa ένα λάδι για μωρά [baby oil]. Χάρη σ” αυτή τη κίνηση, θα μένουν καθαρά για πιο πολύ καιρό.
via:sintayes.gr

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Πως να καθαρίσετε τις μαρμάρινες επιφάνειες στο σπίτι σας
Πως να καθαρίσετε τις μαρμάρινες επιφάνειες στο σπίτι σας
https://2.bp.blogspot.com/-_Sx05BswAEg/WAQJRPeQ56I/AAAAAAAAfck/DzfhE7UCIlcGXHbKyUvxogfargrb77UmQCLcB/s320/marble2-570x350%2B%25281%2529.jpg
https://2.bp.blogspot.com/-_Sx05BswAEg/WAQJRPeQ56I/AAAAAAAAfck/DzfhE7UCIlcGXHbKyUvxogfargrb77UmQCLcB/s72-c/marble2-570x350%2B%25281%2529.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2016/10/blog-post_67.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2016/10/blog-post_67.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy