Το πράσινο κίνημα της διακόσμησης: Όσα πρέπει να ξέρετε για τα φυτά εσωτερικού χώρου

Tο φαινόμενο έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις: Η φύση εισβάλλει στο σπίτι και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο. Δίνει γι' αντάλλαγμα ζεν...


Tο φαινόμενο έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις: Η φύση εισβάλλει στο σπίτι και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο. Δίνει γι' αντάλλαγμα ζεν ατμόσφαιρα και θετική ενέργεια.

Ποια είδη φυτών να διαλέξετε
Ανθοφόρα, φυλλώδη, παχύφυτα: αυτές είναι οι τρεις κατηγορίες που μπορούν να ευδοκιμήσουν σε κλειστούς χώρους. Πώς να επιλέξετε το ιδανικό για κάθε δωμάτιο; Λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που χρειάζεται το καθένα για να μεγαλώσει. Στο καθιστικό τέλειες λύσεις είναι το φιλόδεντρο σκάντενς, τα διάφορα είδη φτέρης, ο πόθος, η σεφλέρα, ο φίκος και η κέντια, γιατί απαιτούν μέτριο φως ώστε να μην καίγονται τα φύλλα τους. Για την κουζίνα το σιγκόνιο είναι ό,τι πρέπει αφού απορροφά τις άσχημες μυρωδιές, ενώ και το σπαθίφυλλο, η διφεμπάχια, η δράκαινα λέμον και μαρτζινάτα αποτελούν εξίσου καλές επιλογές.

Στο μπάνιο τοποθετήστε κάποιου είδους φοίνικα, όπως χαμαιντώρια ή αρέκα, τα οποία είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά στην υγρασία. Τέλος για το υπνοδωμάτιο η σανσεβιέρια και η καλαθέα είναι ιδανικές γιατί δεν επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Στο www.fysi.gr μπορείτε να αναζητήσετε τα φυτά που θέλετε για κάθε χώρο του σπιτιού σας.

Έξυπνα tips για τη φροντίδα τους
Κάθε φυτό έχει συγκεκριμένες ανάγκες όσον αφορά το πότισμα και το φως. Άρα, όταν αγοράζετε κάποιο, καλό είναι να ζητάτε από τους γεωπόνους στο φυτώριο ακριβείς οδηγίες για τη συντήρησή του. Ωστόσο ένας γενικός κανόνας για τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι ότι προτιμούν την υγρασία στα φύλλα απ΄ ό,τι στη ρίζα. Επομένως μπορείτε χρησιμοποιώντας ένα βρεγμένο πανί να περνάτε τα πλατιά φύλλα τους ή να τα καταβρέχετε με ένα ψεκαστήρι.

Ένα άλλο πρόβλημα είναι τα έντομα που φωλιάζουν και αναπτύσσονται στα φυλλώματα και στο χώμα. Απαλλαγείτε από αυτά με ένα δραστικό homemade σπρέι: αναμείξτε καλά 1/2 λίτρο ζεστό νερό, 1 κ.γ. υγρό πιάτων ή 4 κ.γ. τριμμένο πράσινο σαπούνι, 2 κ.γ. οινόπνευμα, 2 κ.γ. λάδι και 2 κ.γ. ξίδι και ψεκάστε το μέρος του φυτού που βρίσκεται ανάμεσα στο χώμα και τα φύλλα του.



Επίσης το ευφυές σύστημα αυτοποτισμού Lechuza, το οποίο είναι ενσωματωμένο στις γλάστρες του brand, σας λύνει τα χέρια! Πρόκειται για ένα χρήσιμο εργαλείο το οποίο εξασφαλίζει την άριστη ύδρευση των φυτών έως και 12 εβδομάδες χάρη στην ενσωματωμένη δεξαμενή και το δείκτη στάθμης νερού. Μπορείτε να ανακαλύψετε τη γλάστρα που σας αρέσει μαζί με το πρωτοποριακό σύστημα αυτοποτισμού στο www.lechuza.com.

tip: Τοποθετήστε τις γλάστρες ή τα κασπό σας σε μεταλλικές ανθοστήλες, τις οποίες θα βρείτε στο www.ikea.gr. Αν θέλετε μεταλλικές σκαλιέρες σε ειδικές διαστάσεις, μπορείτε να απευθυνθείτε σε έναν εξειδικευμένο τεχνίτη ανάλογων κατασκευών.


Ιδέα: Φτιάξτε μια ιδιαίτερη γωνιά που θα παραπέμπει σε εργαστήρι βοτανολόγου. Πώς; Αρχικά αναζητήστε σε διάφορα παλαιοπωλεία στο Μοναστηράκι μια vintage μεταλλική ραφιέρα και διάφορα βαζάκια ή μεζούρες που χρησιμοποιούν χημικοί και φαρμακοποιοί ή παλιά αξεσουάρ κηπουρικής. Στη συνέχεια γεμίστε τα με κλαδιά από κισσό και σχίζανθο, καθώς και αποξηραμένα βρύα.

via:Εlle.gr


Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Το πράσινο κίνημα της διακόσμησης: Όσα πρέπει να ξέρετε για τα φυτά εσωτερικού χώρου
Το πράσινο κίνημα της διακόσμησης: Όσα πρέπει να ξέρετε για τα φυτά εσωτερικού χώρου
https://3.bp.blogspot.com/-4msvjOgfPVc/WBaK7qKpHGI/AAAAAAAAfnE/EpHRjY6KJZAQF_vPZZibPJcIlhIOxEGMQCLcB/s320/83727826a3a887801dfe990a72012f70.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-4msvjOgfPVc/WBaK7qKpHGI/AAAAAAAAfnE/EpHRjY6KJZAQF_vPZZibPJcIlhIOxEGMQCLcB/s72-c/83727826a3a887801dfe990a72012f70.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2016/10/blog-post_64.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2016/10/blog-post_64.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy