Ένα γλυκό που μου ξυπνάει όμορφες παιδικές αναμνήσεις. Μια φίλη της μητέρας μου ή κυρία Ευτέρπη, έφτιαχνε την καλύτερη πάστα φλώρα που ε...
Ένα γλυκό που μου ξυπνάει όμορφες παιδικές αναμνήσεις. Μια φίλη της μητέρας μου ή κυρία Ευτέρπη, έφτιαχνε την καλύτερη πάστα φλώρα που είχα φάει ποτέ. Βέβαια που μυαλό τότε να πάρω την συνταγή. Θυμάμαι ακόμα εκείνο το κουτί από τα μπισκότα που την έβαζε μέσα για να μην ξεραθεί.Έτρωγα για μέρες αυτό το υπέροχο γλυκό . Βρήκα την καλύτερη συνταγή και σας δίνω με πολύ-πολύ αγάπη.
Θα χρειαστείτε:
Υλικά:
– 1 πακέτο σφολιάτα
– 1 σφηνάκι κονιάκ
– 1 κρόκος αυγού
– Ξύσμα ½ λεμονιού
– 350 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας σου
– Λίγη ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
1. Βράζεις τη μαρμελάδα με το κονιάκ και το ξύσμα λεμονιού για 4 λεπτά σ΄ένα κατσαρολάκι και την αφήνεις να κρυώσει.
2. Χωρίζεις τα δύο φύλλα σφολιάτας, τα απλώνεις σε αλευρωμένη επιφάνεια. Στρώνεις το ένα σε βουτυρωμένο ταψάκι.
3. Τρυπάς το φύλλο με πιρούνι σ΄όλη του την επιφάνεια και το ψήνεις στον φούρνο για μισή ώρα.
4. Βγάζεις το ταψί απ΄τον φούρνο και απλώνεις πάνω την μαρμελάδα.
5. Κόβεις το δεύτερο φύλλο σφολιάτας σε λωρίδες ίσου πάχους. Τις στρώνεις σταυρωτά πάνω από την μαρμελάδα και τις αλείφεις με τον κρόκο αυγού που έχει χτυπηθεί με λίγο νερό.
6. Ψήνεις σε μέτριο φούρνο για 30 – 40 λεπτά. Όταν κρυώσει και πήξει η μαρμελάδα, πασπαλίζεις με λίγη ζάχαρη άχνη.
πηγή:misswebbie.gr