Πίτες με κοτόπουλο και λαχανικά

Υπέροχες πίτες με κοτόπουλο και λαχανικά. Μια συνταγή για να απολαύσετε τέλειες κοτόπιτες με πλούσια υπέροχη γεύση του κοτόπουλου και των...

Υπέροχες πίτες με κοτόπουλο και λαχανικά. Μια συνταγή για να απολαύσετε τέλειες κοτόπιτες με πλούσια υπέροχη γεύση του κοτόπουλου και των λαχανικών με τραγανό φύλλο σφολιάτας, σαν συνοδευτικό, ορεκτικό ή και πλήρες δείπνο με μια μεγάλη χωριάτικη σαλάτα. 


Υλικά συνταγής
3 κ.σ. ελαιόλαδο
30 γρ. βούτυρο
500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε κομμάτια 2 εκ. περίπου
1 πράσο, μόνο το άσπρο μέρος, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
1 κ.σ. αλεύρι
80 ml λευκό κρασί ή νερό
250 ml ζωμό κότας
125ml κρέμα γάλακτος πλήρης
1 μεγάλο καρότο βρασμένο, κομμένο σε κύβους
1 μεγάλη πατάτα, ξεφλουδισμένη, βρασμένη, κομμένη σε κύβους
1 φλ. τσαγιού κατεψυγμένο αρακά, βρασμένο, στραγγισμένο
1 κ.σ. εστραγκόν φρέσκο, ψιλοκομμένο ή 1/2 κ.γ. αποξηραμένο
Αλάτι πιπέρι
1 φύλλο σφολιάτας, ξεπαγωμένο
1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο

Εκτέλεση συνταγής

Βράζετε τις πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες στα 2 ή 3, μαζί με το καρότο ολόκληρο και τον αρακά σε βραστό αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τα στραγγίζετε και μόλις κρυώσουν τα κόβετε σε μικρούς κύβους. 
Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τους κύβους κοτόπουλου μέχρι να ψηθούν αρκετά και ροδίσουν. Το μεταφέρετε σε ένα πιάτο και το αφήνετε στην άκρη.  
Ρίχνετε στο ζεστό τηγάνι το πράσο και και το σκόρδο, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στο χαμηλό και τα σοτάρετε για 2-3 λ ή μέχρι να μαλακώσουν. Πασπαλίζετε το αλεύρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 1 λ. Σβήνετε με το κρασί και το αφήνετε για 1/2 λ να αναπνεύσει, Προσθέτετε το ζωμό κότας και τη κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το βράσιμο ανακατεύοντας για 5-6 λ σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να σωθούν τα πολλά υγρά. 
Ξαναβάζετε το κοτόπουλο στο τηγάνι μαζί με τα βρασμένα λαχανικά σε κύβους, το εστραγκόν και αλατοπίπερο ανακατεύετε απαλά να ενσωματωθούν και μαγειρεύετε για 1/2 λ. Το αφαιρείτε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει. 
Ανοίγετε με πλάστη το φύλλο σφολιάτας μέχρι να έχετε διαστάσεις φύλλου 42×42 εκ. περίπου. Στη συνέχεια κόβετε 4 τετράγωνα κομμάτια 18 εκ. το ένα. Κρατάτε στην άκρη το φύλλο σφολιάτας που σας περίσσεψε.
Τοποθετείτε στο κέντρο κάθε τετράγωνου φύλλου τη γέμιση κοτόπουλου, μοιράζοντάς τη ισομερώς. Μετά σηκώστε τις γωνίες της ζύμης και σκεπάστε το μείγμα κοτόπουλου σαν δέμα. Τσιμπάτε τις άκρες όλες μαζί να σφραγίσουν. 
Κόβετε από την υπόλοιπη ζύμη σφολιάτας σε 16 μακρόστενα κομματάκια, τους δίνετε με ένα μαχαιράκι σχήμα φύλλου και τα τοποθετείτε πάνω από κάθε άνοιγμα της σφολιάτας φροντίζοντας να τη σφραγίσετε καλά. Πλάθετε 4 μικρά “αυτοσχέδια” τριανταφυλλάκια με την υπόλοιπη ζύμη σφολιάτας και τα τοποθετείτε στο κέντρο κάθε πίτας (προαιρετικά). (Βλέπε φωτογραφία)
Τοποθετείτε τις πίτες σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, βουρτσίζετε την επιφάνειά τους με το χτυπημένο αυγό και τις ψήνετε σε προθερμασμένο στους 200 ° C, για 25 λ ή μέχρι να ροδίσουν καλά. Τις αφαιρείτε από το φούρνο τις αφήνετε να χλιαρίνουν και τις σερβίρετε. 

Σημείωση: Μπορείτε να αντικαταστήσετε το εστραγκόν με άνηθο και το πράσο με ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι. Το αποτέλεσμα θα είναι εξ΄ ίσου υπέροχο. 
photos:taste.com.au
Επιμέλεια κειμένου:sintayes.gr

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Πίτες με κοτόπουλο και λαχανικά
Πίτες με κοτόπουλο και λαχανικά
https://2.bp.blogspot.com/--qQDs9UJFCM/V97fraVhO-I/AAAAAAAAfJE/MzmV3CEjbboBvInk8UMGWYn6AMQfeb2NwCLcB/s320/chicken-and-vegetable-pies-4725_l.jpeg
https://2.bp.blogspot.com/--qQDs9UJFCM/V97fraVhO-I/AAAAAAAAfJE/MzmV3CEjbboBvInk8UMGWYn6AMQfeb2NwCLcB/s72-c/chicken-and-vegetable-pies-4725_l.jpeg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2016/09/blog-post_80.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2016/09/blog-post_80.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy