Υπάρχουν τρόποι να αποθηκεύσετε και να κρατήσετε τα φρούτα και τα λαχανικά σας φρέσκα για περισσότερο διάστημα, να διορθώσετε το φαγη...
Υπάρχουν τρόποι να αποθηκεύσετε και να κρατήσετε τα φρούτα και τα λαχανικά σας φρέσκα για περισσότερο διάστημα, να διορθώσετε το φαγητό σας και να προστατέψετε τα τρόφιμα της κουζίνας σας, εξοικονομώντας χρόνο, χρήματα και φαγητό από το πουθενά!
1. Καταναλώστε το μπαγιάτικο ψωμί σαν να είναι φρέσκο, αποθηκεύοντάς το στην κατάψυξη και ζεσταίνοντάς το στο φούρνο λίγο πριν έρθει η ώρα του φαγητού.
3. Αν χρειάζεστε μόνο μερικές σταγόνες λεμονιού στο φαγητό ή το χυμό σας, μην κόψετε το λεμόνι στη μέση, καθώς έτσι ξεραίνεται εύκολα. Προτιμήστε να του ανοίξετε μια μικρή τρύπα με ένα αιχμηρό αντικείμενο (π.χ. κατσαβίδι) και να πάρετε από εκεί τις σταγόνες που χρειάζεστε, διατηρώντας το σε καλή κατάσταση.
5. Σώστε το σκληρό, κίτρινο τυρί σας και διατηρήστε την υγρασία του, απλώνοντας λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη στις πλευρές που έχουν κοπεί. Με αυτό τον τρόπο σφραγίζεται η υγρασία του και δεν ξεραίνεται.
6. Αν τα ραπανάκια, το σέλινο ή τα καρότα σας δεν είναι πια τραγανά, βάλτε τα σε ένα μπολ με παγωμένο νερό, μαζί με μια φέτα άγουρης πατάτας. Θα ξαναβρούν άμεσα τη φρεσκάδα και την τραγανή υφή τους.
8. Μην πετάξετε το μέλι σας αν κρυσταλλώσει ή θολώσει. Βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων και ζεστάνετέ το για 1 λεπτό τοποθετώντας το στη συνέχεια κάτω από κρύο νερό.
9. Σας έπεσε λίγο παραπάνω αλάτι στη σούπα ή το ζωμό σας; Προσθέστε του φέτες άγουρης πατάτας ή μήλου προκειμένου να απορροφηθεί το έξτρα αλάτι και στη συνέχεια σιγοβράστε για περίπου10 λεπτά, πριν αφαιρέσετε τις φέτες. Αν η σούπα σας παραμένει αλμυρή, προσθέστε της λίγη ζάχαρη.
πηγή:clickatlife.gr