Θέλεις να αποκτήσει το παιδί σου οικολογική συνείδηση;

 Υπάρχουν 10 έξυπνοι, «πράσινοι» τρόποι, για να το βοηθήσεις να κατανοήσει ότι είμαστε άρρηκτα δεμένοι με το «σπίτι» μας, τη Γη , και πως...

 Υπάρχουν 10 έξυπνοι, «πράσινοι» τρόποι, για να το βοηθήσεις να κατανοήσει ότι είμαστε άρρηκτα δεμένοι με το «σπίτι» μας, τη Γη, και πως πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να το προστατεύουμε:

Δώσε του το καλό παράδειγμα: Ανάπτυξε εσύ πρώτη/ος μια οικολογική συνείδηση μέσα στο σπίτι, ώστε το παιδί να αρχίσει να αντιμετωπίζει τις καθημερινές «πράσινες» συνήθειες της οικογένειας ως κάτι το απολύτως φυσικό και συνηθισμένο για την κοινωνία μέσα στην οποία μεγαλώνει.

Όταν αρχίσει να καταλαβαίνει, μίλησε του για θέματα που παρουσιάζονται στην τηλεόραση και στα περιοδικά σχετικά με τη μόλυνση του πλανήτη και τα απειλούμενα προς εξαφάνιση ζώα. Πες του πως αυτή είναι η αλήθεια, αλλά και πως εξαρτάται από εμάς να κάνουμε το καλύτερο για όλα τα πλάσματα της Γης αλλάζοντας τον τρόπο της ζωής μας.

Μίλησε του για τα οφέλη από την οικονομία του ρεύματος. Αν συνηθίσει από μικρό, μεγαλώνοντας θα γίνει ένας ενσυνείδητα σωστός χρήστης των πηγών ενέργειας. Όταν είναι στην κατάλληλη ηλικία να καταλάβει, εξήγησέ του με απλά λόγια με ποιον τρόπο παράγεται το ηλεκτρικό ρεύμα, πόσο το πληρώνουμε και πόσο επωφελές θα ήταν αν σβήναμε τα φώτα όταν δεν τα χρειαζόμαστε.

Το ίδιο και με το νερό. Ανάλυσέ του τη διαδικασία συλλογής πόσιμου νερού και της παροχής του στις πόλεις. Βοήθησέ το να καταλάβει πως ακόμα και το νερό που τρέχει άσκοπα στον νιπτήρα,  όταν πλένουμε τα δόντια μας, είναι σπατάλη εις βάρος όλων μας. Ενημέρωσέ το για την ενεργειακή διασύνδεση ηλεκτρικού – νερού δίνοντάς του αντιστοιχίες και παραδείγματα, όπως το ακόλουθο: όταν μια βρύση τρέχει για πέντε λεπτά, αυτό ισοδυναμεί με την κατανάλωση μιας λάμπας 60 Watt.

Παρότρυνέ το να δοκιμάσει παιχνίδια που έπαιζες κι εσύ στα παιδικά σου χρόνια (και σίγουρα νοσταλγείς!): Επιτραπέζια παιχνίδια με την οικογένεια, παιχνίδι έξω στη γειτονιά. Και όσο μπορείς, αποθάρρυνέ το από το να βρίσκεται συνεχώς μπροστά από την οθόνη του ηλεκτρονικού υπολογιστή. Μίλησέ του για τον χρυσό κανόνα των αρχαίων Ελλήνων: νους υγιής εν σώματι υγιεί (και όχι καθηλωμένο σε μια καρέκλα).

Δίδαξέ του την ανακύκλωση. Εκπαίδευσέ το να ταξινομεί τα ανακυκλώσιμα υλικά σε κατηγορίες: Φτιάξε κάδους για μέταλλο, γυαλί, πλαστικό και χαρτί και βάλε το να ζωγραφίσει σε κάθε έναν μια ετικέτα.

Συνήθισε κατά καιρούς να διαλέγεις μαζί του ρούχα, παιχνίδια και βιβλία που δεν τα χρησιμοποιεί, για να τα δωρίσετε σε όσους τα έχουν ανάγκη.

Καθάρισε μαζί του το σπίτι χρησιμοποιώντας προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον. Δώσε του παλιά πανιά, αντί για χαρτί, για να καθαρίσει τζάμια, καθρέφτες και λοιπές επιφάνειες.

Όταν πηγαίνετε μαζί για ψώνια, πρότρεψέ το να διαλέγει τις αγαπημένες του τροφές σε ανακυκλώσιμες συσκευασίες και να  χρησιμοποιεί «πράσινες» τσάντες αντί για πλαστικές. Μάθε το να πίνει νερό από μπουκάλια γυάλινα ή μεταλλικά και όχι από πλαστικά (που περιέχουν και το ένοχο υλικό BPA-δισφαινόλη-α).

Δώσε του κουτάκια για να φυλάξει τα υλικά που περίσσεψαν από τις χειροτεχνίες του (κουμπιά, μολύβια, κουρελάκια). Εκπαίδευσέ το στην οικονομία των υλικών παροτρύνοντάς το να μην πετά οτιδήποτε μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί, γιατί έτσι θα γλυτώσει χρήματα για το επόμενο καλλιτέχνημα.

Το σπουδαιότερο: Δείξε του, πηγαίνοντας τακτικά βόλτες στην εξοχή ή στο κοντινό πάρκο, τι είναι αυτό ακριβώς που πρέπει να αγαπά και να προστατεύει: το φυσικό περιβάλλον.
πηγή:bimag.gr

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Θέλεις να αποκτήσει το παιδί σου οικολογική συνείδηση;
Θέλεις να αποκτήσει το παιδί σου οικολογική συνείδηση;
https://4.bp.blogspot.com/-SSCqM_HxlUs/V7xIbMKxbZI/AAAAAAAAetI/Tnjy1lDPdJA3FSkXgyuWVQ3JCUY2K8pKQCLcB/s320/single-parent-mum-outside-child-dating.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-SSCqM_HxlUs/V7xIbMKxbZI/AAAAAAAAetI/Tnjy1lDPdJA3FSkXgyuWVQ3JCUY2K8pKQCLcB/s72-c/single-parent-mum-outside-child-dating.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2016/08/blog-post_63.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2016/08/blog-post_63.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy