Σε ποιον δεν αρέσει η ροζ λεμονάδα; Αν θέλεις κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα, η παρακάτω συνταγή είναι ιδανική για τις βραδιές που...
Σε ποιον δεν αρέσει η ροζ λεμονάδα; Αν θέλεις κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα, η παρακάτω συνταγή είναι ιδανική για τις βραδιές που μαζεύεσαι με τους φίλους και τα παιδιά τους.
Υλικά :
Εκτέλεση Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και ρίχνουμε 350 ml κρύο νερό. Φέρνουμε σε σημείο βρασμού, ανακατεύοντας συχνά, και μετά το αφήνουμε να κρυώσει. Το περνάμε από ένα σουρωτήρι πιέζοντας με ένα κουτάλι ώστε να βγάλουμε όλο τον χυμό. Το σιρόπι μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο έως και μία εβδομάδα. Για να το σερβίρουμε, ρίχνουμε λίγο σε ένα ψηλό ποτήρι και γεμίζουμε με μεταλλικό ή ανθρακούχο νερό, πάγο και δυόσμο ή μέντα.
photos: bbcfood.com
Υλικά :
- 300 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1½ λεμόνια, κομμένα σε φέτες
- 1 πορτοκάλι, κομμένο σε φέτες
- 500 γρ. κουπάκια σμέουρα (red raspberry)
- Πάγο
- και φρέσκο δυόσμο ή μέντα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και ρίχνουμε 350 ml κρύο νερό. Φέρνουμε σε σημείο βρασμού, ανακατεύοντας συχνά, και μετά το αφήνουμε να κρυώσει. Το περνάμε από ένα σουρωτήρι πιέζοντας με ένα κουτάλι ώστε να βγάλουμε όλο τον χυμό. Το σιρόπι μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο έως και μία εβδομάδα. Για να το σερβίρουμε, ρίχνουμε λίγο σε ένα ψηλό ποτήρι και γεμίζουμε με μεταλλικό ή ανθρακούχο νερό, πάγο και δυόσμο ή μέντα.
photos: bbcfood.com