Ξέρατε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις φλούδες από τα μανταρίνια ή τα γκρέιπφρουτ και τα εσπεριδοειδή σε πάμπολλες μορφές. Ε...
Ξέρατε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις φλούδες από τα μανταρίνια ή τα γκρέιπφρουτ και τα εσπεριδοειδή σε πάμπολλες μορφές. Εμείς σας έχουμε, τουλάχιστον, 5:
-Κάντε Ζαχαρωτά - Φλούδες
Μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε, ειδικά αν είναι μεγάλες, ως γαρνιτούρα και διακόσμηση πάνω σε πολλά γλυκά και κέικ.
-Οι αποξηραμένες φλούδες είναι τέλειες για το τσάι σας
-Οι αποξηραμένες φλούδες εσπεριδοειδών συνδυάζονται τέλεια μ’ ένα φλιτζάνι μαύρο τσάι.
Για ν’ αποξηράνετε τις φλούδες μπορείτε να τις αφήσετε να στεγνώσουν φυσικά για λίγες μέρες ή μπορείτε να τις ψήσετε στον φούρνο στους 100 βαθμούς Κελσίου μέχρι να στεγνώσουν εντελώς.
Στη συνέχεια, τις κλείνετε σ’ ένα αεροστεγές βάζο μακριά από το ηλιακό φως.
-Μπορείτε να τις προσθέσετε σε πιάτα με κρέας
-Η γεύση των εσπεριδοειδών θα ενισχύσει πολλά πιάτα με κρέας. Τοποθετήστε τις φλούδες εσπεριδοειδών μέσα στο ταψί με το κρέας και αφαιρέστε τις όταν θα μαγειρευτούν.
-Εμποτίστε με αυτές ποτά
Τα εσπεριδοειδή όταν συνδυαστούν με τη βότκα δημιουργούν εξαιρετικά κοκτέιλ. Οι φωτεινές, χαρωπές φλούδες αιωρούνται όμορφα στο μπουκάλι με το ποτό σας και εκεί… συμβαίνει η όλη χημεία-μαγεία.
-Τοποθετήστε τις στο τζάκι
Θυμηθείτε αυτό που έκαναν οι γιαγιάδες μας, όταν έριχναν λίγες φλούδες μανταρινιών στο τζάκι ή τη σόμπα και το σπίτι μοσχομύριζε.
πηγή:sugarme.gr