Τα 6 “πράσινα” ρούχα στην ντουλάπα σας

Η ποιότητα των υφασμάτων των ρούχων μπορεί να βλάψει το περιβάλλον και την υγεία μας. Υπάρχουν μερικές φιλικές ...




Η ποιότητα των υφασμάτων των ρούχων μπορεί να βλάψει το περιβάλλον και την υγεία μας. Υπάρχουν μερικές φιλικές προς το περιβάλλον εναλλακτικές λύσεις. Ρούχα από μπαμπού, οργανικό βαμβάκι, κάνναβη, κασμίρ, tencel και μάλλινο ύφασμα πρόκειται να δημιουργήσουν μία πράσινη ντουλάπα. Πείτε όχι στα συνθετικά υφάσματα, ντύστε το σώμα σας με οικολογικά ρούχα και κρατήστε τα παλιά σας ρούχα σαν φυλαχτό.


1. Μπαμπού

Το μπαμπού είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό και καλλιεργείται με ένα μικρό ποσοστό χημικών εισροών. Το ύφασμα έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, αφήνει το δέρμα να αναπνέει και είναι βιοδιασπώμενο. Ωστόσο, να σημειωθεί ότι στο εργοστάσιο χρησιμοποιούνται τοξικές χημικές ουσίες για να το μετατρέψουν σε ύφασμα.

2. Οργανικό βαμβάκι

Περισσότερο από το 25% των φυτοφαρμάκων στον κόσμο χρησιμοποιούνται στη συμβατική παραγωγή βαμβακιού. Το οργανικό βαμβάκι καλλιεργείται χωρίς τοξικές συνθετικές χημικές εισροές. Αναζητήστε φυσικές χρωστικές ουσίες για να μειώσετε περαιτέρω το ποσοστό των χημικών που καταλήγουν στο οικοσύστημά μας.

3. Βιομηχανική κάνναβη

Η κάνναβη είναι ταχέως ανανεώσιμη, απαιτεί μικρές ποσότητες φυτοφαρμάκων, μεγαλώνει χωρίς λίπασμα, απαιτεί ελάχιστη προσοχή, δεν καταστρέφει τα θρεπτικά συστατικά του εδάφους και είναι εύκολη στη συγκομιδή.

4. Κασμίρ / μετάξι

Αυτά τα υφάσματα είναι κατασκευασμένα από την πρωτεΐνη ινών σόγιας. Μάλιστα, τα αμινοξέα της σόγιας είναι συγγενικά με τα αμινοξέα του ανθρώπινου δέρματος με αποτέλεσμα το δέρμα να αγκαλιάζεται με φυσικό τρόπο και να αναπνέει.

5. Tencel

Τα tencel είναι κατασκευασμένα από φυσική κυτταρίνη και είναι πλήρως βιοδιασπώμενα. Χρησιμοποιείται πιστοποιημένος πολτός ξύλου και ελάχιστες ποσότητες τοξικών χημικών ουσιών κατά την επεξεργασία τους.

6. Μάλλινο ύφασμα

Το μάλλινο ύφασμα είναι ένα ανανεώσιμο υλικό, ανθεκτικό στη φωτιά και δεν χρειάζεται χρήση χημικών. Το οργανικό μαλλί είναι όλο και περισσότερο διαθέσιμο, ενώ  παράγεται με τη χρήση βιώσιμων πρακτικών καλλιέργειας.

Τα πράσινα ρούχα και οι επιπτώσεις τους

Ακόμα και αυτές οι επιλογές δεν είναι ξεκάθαρες, τονίζει η οργάνωση The Nature Conservancy. Αυτοί οι τύποι των υφασμάτων μπορεί να συμβάλλουν στη μείωση της μόλυνσης του πλανήτη, αλλά σε γενικές γραμμές έχουν περιβαλλοντικές επιπτώσεις, όπως είναι οι εξής:

Τοξικές χημικές ουσίες: Φυτοφάρμακα, χρωστικές ουσίες, λεύκανση και χημική επεξεργασία χρησιμοποιούνται για την επεξεργασία μπαμπού ή ρεγιόν.

Οικόπεδα: Οι φυσικές ίνες απαιτούν μεγάλες εκτάσεις για την παραγωγή, ενώ οι συνθετικές συνήθως απαιτούν πετροχημικές ουσίες.

Νερό: Σχεδόν όλα τα υφάσματα απαιτούν τεράστιες ποσότητες νερού κατά τη διάρκεια της παραγωγής, με το βαμβάκι να απαιτεί την περισσότερη.

Και αναρωτιόμαστε… Ποια να φορέσω τελικά;

Φορέστε τα ρούχα σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ή αγοράστε μεταχειρισμένα ρούχα. Επιπλέον, ανακυκλώστε τα ή επιδιορθώστε τα.
πηγή:flowmagazine.gr

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Τα 6 “πράσινα” ρούχα στην ντουλάπα σας
Τα 6 “πράσινα” ρούχα στην ντουλάπα σας
http://4.bp.blogspot.com/-ErVMEkyM7oM/U-5yZpRMsuI/AAAAAAAAWDA/qOE9nvXI980/s1600/United_Colors_of_Benetton_spring_summer_2013_collection40.jpg
http://4.bp.blogspot.com/-ErVMEkyM7oM/U-5yZpRMsuI/AAAAAAAAWDA/qOE9nvXI980/s72-c/United_Colors_of_Benetton_spring_summer_2013_collection40.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2014/08/6.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2014/08/6.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy