Καλοκαίρι, θάλασσα, ψάρι, κήπος και μια τέτοια σαλάτα δεν θα μπορούσε να λείπει από κανένα σπίτι... Για όσους λατρεύουν τα θαλ...
Yλικά
-20 μέτριες ή μεγάλες γαρίδες
-12 καραβίδες -1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί -1/2 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι -1 δαφνόφυλλο -20 χτένια -400 γρ. φρέσκο σολομό -6-7 κλωναράκια άνηθο ψιλοκομμένο -4-5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο -6 σφιχτά αβγά κομμένα στα δύο -2 ώριμα αβοκάντο κομμένα σε φετούλες -1 πράσινη σαλάτα ή ένα μικρό μαρούλι -αλάτι Για τη sauce -1 φλιτζάνι ελαιόλαδο -4 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού -2 κουτ. σούπας μουστάρδα (κοφτές) -1 κουτ. γλυκού ζάχαρη (κοφτό) -αλάτι-πιπέρι |
Tips: Σ' αυτήν τη σαλάτα, που μπορούμε να σερβίρουμε
και σαν κυρίως πιάτο, μπορούμε να βάλουμε όλων των ειδών τα φρέσκα ψάρια
και όστρακα, ανάλογα με το τι θα βρούμε στην αγορά.
Μπορούμε να βάλουμε επίσης φρέσκα μυρωδικά της αρεσκείας μας όπως μαϊντανό, άνηθο ή σχοινόπρασο ή ακόμη και ένα συνδυασμό όλων των παραπάνω στη σαλάτα μας.
Μπορούμε να βάλουμε επίσης φρέσκα μυρωδικά της αρεσκείας μας όπως μαϊντανό, άνηθο ή σχοινόπρασο ή ακόμη και ένα συνδυασμό όλων των παραπάνω στη σαλάτα μας.
Καλοκαίρι, θάλασσα, ψάρι, κήπος και μια τέτοια σαλάτα δεν θα μπορούσε να λείπει από κανένα σπίτι...Για όσους λατρεύουν τα θαλασσινά αυτή η σαλάτα θα ενθουσιάσει τον ουρανίσκο τους και θα τους απογειώσει με τις μυρωδιές της. Μια υπέροχη συνταγή από την thecookbook.gr. Θα χρειαστείτε: