Τα tips της... κατσαρόλας!

Σας αρέσουν οι πίτες, αλλά δεν είναι τραγανές…Το ρύζι γίνεται λαπάς… Οι κρέπες παγώνουν μέχρις ότου τις σερβίρετε στην παρέα και τ...


Σας αρέσουν οι πίτες, αλλά δεν είναι τραγανές…Το ρύζι γίνεται λαπάς…Οι κρέπες παγώνουν μέχρις ότου τις σερβίρετε στην παρέα και τα ψητά απειλούν τα δόντια των καλεσμένων σας με σπάσιμο…Απελπισία σας έχει κυριεύσει με τις μαγειρικές σας επιδόσεις. Εμείς σας λέμε ψυχραιμία!





Για διάφορα προβλήματα εν ώρα... μαγειρέματος, αλλά και τυχόν «ατυχήματα» στις λιχουδιές σας υπάρχουν λύσεις! Από το πώς να φτιάξετε γευστικούς κουραμπιέδες μέχρι το πώς να διορθώσετε ένα «ηλιοκαμένο» κέικ. Εμείς απλά σας παραθέτουμε κάποια tips που κάποια από αυτά μας έσωσαν και άλλα μας έβγαλαν ασπροπρόσωπους!

  1. Για να φτιάξετε νοστιμότατους και αφράτους κουραμπιέδες, φροντίστε το βούτυρο να χτυπηθεί αρκετή ώρα μέχρι να τριπλασιαστεί σε όγκο. Έπειτα, κοσκινίστε το αλεύρι και ρίξτε το αργά αργά στο μπολ του μίξερ.
  2. Σας αρέσουν οι πίτες και φτιάχνετε συχνά; Για να γίνει τραγανή η σφολιάτα, πριν ρίξετε τη γέμιση, αλείψτε με ασπράδι αυγού τα φύλλα.
  3. Για εσάς που σας αρέσει το ρύζι μπασμάτι ή εσείς που πρόκειται να το μαγειρέψετε πρώτη φορά, ακολουθήστε αυτή τη συμβουλή! Μην ανοίξετε το καπάκι της κατσαρόλας παρά μόνο όταν τελειώσει το βράσιμο, για να το σερβίρετε. Με αυτό τον τρόπο διατηρείτε την υφή του.
  4. Μαζεύεστε με την παρέα σας στο σπίτι για ταινία και όλοι θέλουν κρέπες. Για να τις σερβίρετε όλες ζεστές και να μην έχει κανείς παράπονο, μπορείτε να τις σκεπάσετε με αλουμινόχαρτο, αφού προηγουμένως τις έχετε τοποθετήσει τη μία πάνω στην άλλη. Κατόπιν, τις βάζετε για λίγο στο φούρνο στην πιο χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να τις σερβίρετε.
  5. Και σε ποιον δεν αρέσουν οι τηγανιτές πατάτες; Αν λοιπόν θέλετε να τις απολαύσετε με όλη τους τη νοστιμιά ακούστε αυτή τη συμβουλή! Πριν τις τηγανίσετε αφήστε τες να μουλιάσουν σε νερό με γάλα για περίπου 30΄.
  6. Τώρα που χειμώνιασε σίγουρα θα μαγειρεύετε συχνά ζεστές σουπίτσες. Για να αφαιρέσετε το περιττό λίπος από μια κρεατόσουπα έχετε δύο επιλογές. Βάλτε τη σούπα στο ψυγείο για λίγες ώρες. Όταν τη βγάλετε, αφαιρέστε το παγωμένο λίπος από την επιφάνεια. Αν πάλι βιάζεστε πολύ, ρίξτε ένα παγάκι στη σούπα και αφαιρέστε το σε 1 λεπτό. Θα τραβηχτεί μεγάλο μέρος του λίπους και με αυτό τον τρόπο.
  7. Αν φτιάχνετε μπισκότα και πάντα κάτι γίνεται και παίρνουν παραπάνω χρώμα από το κανονικό στη βάση τους, πριν ψηθούν από την πάνω πλευρά, δοκιμάστε αυτό. Βάλτε κάτω από το ταψί με τα μπισκότα ένα ακόμα ταψί.
  8. Για ψητά που θα κάνετε εκείνον που τα δοκιμάζει να επαινεί τα χέρια σας, δοκιμάστε την εξής πρακτική: Για να διατηρηθούν ζουμερά, μόλις τα βγάλετε από τον φούρνο, τοποθετήστε τα σε κεραμικό σκεύος με καπάκι. Έπειτα, περιχύστε τα με μπόλικο λαδολέμονο αλατισμένο. Τέλος, κλείστε το δοχείο και αφήστε τα εκεί μέχρι να τα σερβίρετε.
  9. Αν είχατε ένα μικρό ατύχημα με το κέικ που φτιάξατε και σας άρπαξε λίγο από πάνω, μην αγχώνεστε! Μπορείτε να το καμουφλάρετε καλύπτοντάς το με μαρμελάδα, σοκολάτα, μερέντα ή με γλάσο λευκής σοκολάτας και ξηρούς καρπούς. Μόνο εσείς θα γνωρίζετε τι έχει συμβεί.
  10. Αρωματίστε τα ροφήματά σας ή τα γλυκά σας με ένα έξυπνο τρικ! Βάλτε στο βαζάκι της ζάχαρης, κομμένα μπαστουνάκια βανίλιας για αρκετό καιρό. Όταν έρθει η ώρα να χρησιμοποιήσετε τη ζάχαρη, όπου και να τη βάλετε θα έχει το άρωμα της βανίλιας!
πηγή:flowmagazine.gr
photos:thegeneralgazette.com

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Τα tips της... κατσαρόλας!
Τα tips της... κατσαρόλας!
http://4.bp.blogspot.com/-M5gZVDBF9so/U4U2aJv041I/AAAAAAAAVQA/Bdwmabl0DvQ/s1600/shutterstock_81718363.jpg
http://4.bp.blogspot.com/-M5gZVDBF9so/U4U2aJv041I/AAAAAAAAVQA/Bdwmabl0DvQ/s72-c/shutterstock_81718363.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2014/06/tips.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2014/06/tips.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy