Πώς να δώσετε “τέλος” στον πονοκέφαλο… φυσικά!

Λίγο η αϋπνία ή το στρες στο γραφείο, λίγο ο θόρυβος της πόλης και πολλοί διαμαρτύρονται ότι το «κεφάλι τους πάει να σπάσει». Οι ημι...


Λίγο η αϋπνία ή το στρες στο γραφείο, λίγο ο θόρυβος της πόλης και πολλοί διαμαρτύρονται ότι το «κεφάλι τους πάει να σπάσει». Οι ημικρανίες ταλαιπωρούν περίπου έναν στους δέκα Έλληνες -κυρίως τις γυναίκες-  με τον πόνο να κυριαρχεί στο μέτωπο, τους κροτάφους και τα μάτια. Εδώ θα βρείτε μερικά tips που θα σας ανακουφίσουν γρήγορα από την κεφαλαλγία με φυσικό τρόπο και χωρίς παυσίπονα…
 

 
Γεμίστε τη διατροφή σας με μαγνήσιο και βιταμίνες
Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι όσοι πάσχουν από ημικρανίες πρέπει να καταναλώνουν τροφές με μαγνήσιο π.χ. σκουμπρί, αποξηραμένα σύκα και μαύρη σοκολάτα. Παράλληλα, μελέτη έχει δείξει ότι όσοι λαμβάνουν 400mg βιταμίνης Β2 ημερησίως για τρεις μήνες μειώνουν την πιθανότητα για πονοκέφαλο κατά 59%. Γι’ αυτό, αγοράστε αμύγδαλα, σουσάμι, ψάρια και σκληρά τυριά και αποφύγετε τη ζάχαρη, την καφεΐνη και τις επεξεργασμένες τροφές.
Τρίψτε τους κροτάφους σας με αιθέρια έλαια
Εκμεταλλευτείτε τις ευεργετικές ιδιότητες των αιθέριων ελαίων, κυρίως του δεντρολίβανου, του ευκάλυπτου και του θυμαριού, και κάντε εντριβές στην περιοχή των κροτάφων. Αυτό θα ανακουφίσει άμεσα τον πονοκέφαλο. Εναλλακτικά, βράστε μια χούφτα λεβάντα, μέντα ή ρίγανη σε ένα λίτρο ζεστό νερό και στη συνέχεια, εισπνεύστε τον ατμό, σκεπάζοντας το κεφάλι σας με μια πετσέτα.
Βυθίστε τα πόδια και τα χέρια σας σε ζεστό νερό
Για να γλιτώσετε από τον πόνο στο κεφάλι, βυθίστε χέρια και πόδια μέσα σε μια λεκάνη με ζεστό νερό και βάλτε το πρόσωπο ανάμεσα στα γόνατα. Παράλληλα, τοποθετήστε για λίγα λεπτά μια σακούλα με καταψυγμένο αρακά πάνω στο κεφάλι σας. Δοκιμάστε το και θα εκπλαγείτε από το πόσο γρήγορα θα απομακρυνθεί ο πόνος.
Περπατήστε για 15 λεπτά στη γειτονιά σας
Πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε ότι το 25% των ημικρανιών μπορούν να αντιμετωπιστούν με «όπλο» μόνο το περπάτημα. Η άσκηση χαλαρώνει το σώμα και καταστέλλει το άγχος της δουλειάς… δηλαδή μια από τις βασικότερες αιτίες του πονοκεφάλου! Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι οι επιστήμονες προτείνουν τουλάχιστον 15 λεπτά αερόβιας άσκησης την ημέρα για να τονώσετε το μεταβολισμό σας και να χαλαρώσετε τη μυοσκελετική «ένταση».
Πείτε «ναι» στο μασάζ του αυχένα και της πλάτης
Κάντε ένα απαλό μασάζ με τα δάχτυλα πάνω στους κροτάφους σας με αργές κυκλικές κινήσεις, ώστε να απαλύνετε τον πόνο στο κεφάλι και να βελτιώσετε την κυκλοφορία του αίματος. Εναλλακτικά, κατά τη διάρκεια του ντους κάντε μασάζ στο κεφάλι, τον αυχένα και την πλάτη με τη βοήθεια του σαμπουάν και των αιθέριων ελαίων, όπως είναι το λάδι καρύδας.
Κρατήστε ενυδατωμένο το σώμα σας, πίνοντας νερό
Πιείτε αρκετά ποτήρια νερού και «θεραπευτείτε» από τις ημικρανίες. Και όμως, κανείς δεν σκέφτεται ότι η αφυδάτωση μπορεί να ευθύνεται για τον πονοκέφαλο! Ρίξτε λίγες σταγόνες λεμονιού μέσα στο ζεστό νερό, ώστε να επωφεληθείτε από τα θρεπτικά στοιχεία του. Επίσης, είναι σημαντικό να αποφεύγετε την καφεΐνη και το αλκοόλ που μπορούν κάλλιστα να χειροτερέψουν την κατάσταση.
Δοκιμάστε τσάι με τζίντζερ ή χαμομήλι
Για να πολεμήσετε άμεσα τις ημικρανίες, βράστε μερικές φέτες πιπερόριζα ή χαμομήλι και πιείτε ένα απολαυστικό τσάι. Πρόκειται για τροφές με αντιφλεγμονώδη δράση που χαλαρώνουν τα αιμοφόρα αγγεία στο κεφάλι και μειώνουν τη φλεγμονή. Ιδανικό είναι να πίνετε τσάι με τζίντζερ από τρεις έως τέσσερις φορές την ημέρα.
πηγή:flowmagazine.gr
photos:womenshealthmag.com

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Πώς να δώσετε “τέλος” στον πονοκέφαλο… φυσικά!
Πώς να δώσετε “τέλος” στον πονοκέφαλο… φυσικά!
http://2.bp.blogspot.com/-SBvzeVZyuv4/U2oOXNGW4gI/AAAAAAAAVHE/JTUduraRbtI/s1600/1310-headache-art.jpg
http://2.bp.blogspot.com/-SBvzeVZyuv4/U2oOXNGW4gI/AAAAAAAAVHE/JTUduraRbtI/s72-c/1310-headache-art.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2014/05/blog-post_3496.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2014/05/blog-post_3496.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy