...
Γρήγορα,
νόστιμα και οικονομικά, αυτά τα αλμυρογλυκά muffins ξετρελαίνουν τα
μικρά και τα μεγάλα παιδιά και είναι ότι πρέπει για parties,
απροσδόκητες επισκέψεις, αλλά και για βραδιές με ταινία και μπύρα.
Το ιδανικό είναι να ψηθούν σε φόρμες για mini cupcakes ώστε να φαίνεται
το λουκάνικο και να είναι μια μπουκίτσα, αλλά μπορείτε να τα φτιάξετε
και σε φόρμες κανονικού μεγέθους. Γεμίστε μπολάκια με κέτσαπ,
μουστάρδα και μαγιονέζα και βουτήξτε τα μέσα ή φάτε τα για πρωινό, για
σνακ ή σε ένα σπιτικό Κυριακάτικο brunch!
Μερίδες: 12 muffins, Χρόνος Προετοιμασίας: 10′, Χρόνος Ψησίματος: 10-12′
Υλικά
- 110 γρ. λιωμένο βούτυρο αγελάδος
- 100 γρ. λευκή -ζάχαρη
- 340 γρ. ξινόγαλα
- 2 αυγά
- μισό κ.γ. μαγειρική σόδα
- 130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 130 γρ. καλαμποκάλευρο
- μισό κ.γ. αλάτι
- 8-10 λουκάνικα Φρανκφούρτης
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο
στους 180oC. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και
προσθέτουμε τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το ξινόγαλα.
2. Σε άλλο μπολ ανακατεύομε τα
αλεύρια, τη σόδα και το αλάτι. Τα ρίχνουμε στο υγρό μείγμα και
ενσωματώνουμε. Βουτυρώνουμε τις φόρμες (εκτός αν είναι από σιλικόνη) και
γεμίζουμε με τη ζύμη μας (3/4 το κάθε φορμάκι). Κόβουμε τα λουκάνικα σε
μήκος 2-2,5 εκ. και βάζουμε ένα κομμάτι στο κέντρο κάθε φόρμας.
3. Ψήνουμε για 10-12 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν 10 λεπτά πριν σερβίρουμε.