10 τρόποι για να φέρεις τη φύση στο σπίτι σου!

Το περιβάλλον, η φύση, η θάλασσα, ο αέρας, τα λουλούδια είναι κάποια από τα στοιχεία της φύσης που μας μεταφέρουν αυτόματα σε μέρ...





Το περιβάλλον, η φύση, η θάλασσα, ο αέρας, τα λουλούδια είναι κάποια από τα στοιχεία της φύσης που μας μεταφέρουν αυτόματα σε μέρη μαγικά, γαλήνια και ονειρεμένα. Όλοι μας σκεφτόμαστε και προσμένουμε με νοσταλγία την επόμενη φορά που θα καταφέρουμε να μαζέψουμε τη βαλίτσα μας, να αφήσουμε πίσω το γκρίζο σκηνικό της πόλης και να μεταφερθούμε σε κάποια εξοχή ή παραλία. Η εποχή μας, λόγω των απεριόριστων δυσκολιών, οικονομική κρίση, κοινωνικές ανακατατάξεις κ.α δυσκολεύει την δυνατότητα τέτοιων αποδράσεων τακτικά, που τόσο όλοι μας έχουμε ανάγκη.



Δεν το βάζουμε κάτω! Μπορούμε όλοι με εύκολους και απλούς τρόπους να νιώσουμε τόση χαρά από τη φύση που μόνοι μας θα φέρουμε μέσα στον χώρο μας. Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν!!!
1. Ας βάψουμε το σπίτι μας, εξωτερικά και εσωτερικά με οικολογικά θερμομονωτικά χρώματα. Μπορεί να κοστίσουν λίγο περισσότερο αλλά το αποτέλεσμα θα μας ανταμείψει με το παραπάνω. Εκτός από την καλύτερη ποιότητα αέρα που θα εισπνέουμε (μειώνεται ο κίνδυνος για άσθμα και άλλες πνευμονοπάθειες) καταφέρνουμε επίσης να διατηρήσουμε χαμηλότερες θερμοκρασίες το καλοκαίρι οπότε αυτομάτως μειώνουμε τη χρήση κλιματιστικών. Κατά τους χειμερινούς μήνες, μειώνουμε την εμφάνιση υγρασίας. Συνεπώς, έχουμε μικρότερες απαιτήσεις ενέργειας, με αποτέλεσμα την οικονομία στην τσέπη και την προστασία του περιβάλλοντος.
2. Δημιουργούμε στο μπαλκόνι μας έναν μικρό παράδεισο από φυτά που χρησιμοποιούμε στο μαγείρεμα για να νοστιμίσουν το φαί μας(γλαστράκια πολύχρωμα από δυόσμο, μαϊντανός, λεμονοθύμαρο, δεντρολίβανο, ρίγανη, λεβάντα κ.α.) και λουλούδια που γεμίζουν χρώματα και αρώματα τον χώρο μας. Επίσης, ένα όμορφο και χρήσιμο φυτό που μπορούμε να φυτέψουμε στο μπαλκόνι μας, είναι η αλόη(Aloe Verra) . Είναι φαρμακευτικό φυτό και βρίσκει εφαρμογές στις δερματοπάθειες, στα εγκαύματα από τον ήλιο και μη, στην επούλωση πληγών και ραγάδων, στην προστασία από τα σαμπουάν του τριχωτού της κεφαλής- ένα φυτό θαύμα της φύσης!
3. Ας προσέξουμε τι κάνουμε με τα σκουπίδια μας. Γυαλί, πλαστικό, τσίγκινα κουτάκια, ληγμένα φάρμακα, μπαταρίες και ηλεκτρικές συσκευές … ανακυκλώνονται! Ας επισκεφτούμε τον κοντινότερο κάδο της γειτονίας μας ή ας απευθυνθούμε στο κατάλληλο κατάστημα. Έτσι δίνουμε μια ευκαιρία στους φυσικούς πόρους του πλανήτη να «ξεκουραστούν » ή να επιβιώσουν για τις υπόλοιπες γενιές.
4. Σας περισσεύουν φαγητά; Ή απομεινάρια από τα λαχανικά σας ; Η λύση είναι μια… Ας υιοθετήσουμε ένα ζωάκι που θα τρέφεται από τα απομεινάρια της δικής μας τροφής όπως ένα κουνελάκι, ένα παπάκι ή μια μικρή κοτούλα. Έτσι θα νιώσουμε ότι η αυλή του σπιτιού μας στην πόλη μετατρέπεται σε μικρή εξοχή. Η επαφή με τα ζώα και τη φύση μας κάνουν πιο ήρεμους, που όλοι στις μέρες μας το έχουμε ανάγκη.
5. Ας διακοσμήσουμε τον εσωτερικό χώρο της οικίας μας με φυσικά κλαδιά και κουκουνάρια, χρωματισμένα με οικολογικά χρώματα της αρεσκείας μας, με καδράκια από φυτολόγια, με κλουβάκια από μικρά πουλάκια και ενυδρείο με τροπικά ψαράκια γλυκού νερού. Όλα αυτά τα στοιχεία θα κάνουν τον χώρο μας πιο ζεστό και πιο φιλικό, εμείς θα νιώσουμε άνετα και μεταφερθούμε μαγικά στην εξοχή. Αν έχετε άνεση χώρου, βάλτε και μια αιώρα! Η διακόσμηση μας γίνεται πιο οικολογική και ο χώρος μας παίρνει μορφή εξοχικού τοπίου.
6. Επίσης έχουμε την δυνατότητα να βάλουμε και φυτά εσωτερικού χώρου στο σπίτι μας και περίεργα bonsai. Ανανεώνεται ο αέρας με φυσικό τρόπο και αν χρησιμοποιήσουμε κακτοειδή φυτά έχουμε ταυτόχρονα φυσικά φίλτρα προστασίας από τις ακτινοβολίες των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των ηλεκτρικών συσκευών.
7. Ας ανάψουμε κεράκια στο σαλόνι μας και ας κλείσουμε τους ευφάνταστους πολυελέους (βέβαια αυτό προϋποθέτει μεγάλη προσοχή διότι ο κίνδυνος πυρκαγιάς παραμονεύει). Έτσι, δημιουργούμε ένα ανάλαφρο και ρομαντικό βράδυ με κέρδος την μείωση κατανάλωσης ενέργειας και την προστασία των φυσικών πόρων του πλανήτη όπως τον λιγνίτη, πετρέλαιο, φυσικό αέριο.
8. Μπορούμε να μεταφέρουμε τη θάλασσα στο μπάνιο μας με γρήγορο τρόπο. Λίγα κοχύλια για διακόσμηση και άλατα με αιθέρια έλαια. Λίγους αστερίες στο πάτωμα και η απόλαυση του μπάνιου μας είναι βέβαιη.
9. Ώρα να κάνουμε και τα παιδία μας χαρούμενα, φτιάχνοντας μικρά ή μεγαλύτερα δεντρόσπιτα στο δωμάτιο τους, αν υπάρχει χώρος ή στην αυλή. Θα χρησιμοποιήσουμε ξύλινα οικολογικά υλικά σε φυσικές αποχρώσεις. Είναι σίγουρο, ότι τα παιδία θα ξετρελαθούν και οι μεγάλοι θα νιώσουν πιο κοντά στο φυσικό περιβάλλον.
10. Τέλος, ήρθε η ώρα για την δημιουργία των δικών μας απορρυπαντικών, αρωματικών χώρου με οικολογικά υλικά που όλοι έχουμε στα ντουλάπια μας. Μπορούμε να δημιουργήσουμε το δικό μας απορρυπαντικό με ξύδι, σόδα, πράσινο ελληνικό σαπούνι και να καθαρίσουμε την κουζίνα, το μπάνιο και τα ντουλάπια μας. Επίσης, μπορούμε να σφουγγαρίσουμε το δάπεδό μας με ξύδι και να περιποιηθούμε τις ξύλινες επιφάνειές μας με τσάι. Επιπροσθέτως, μπορούμε να αρωματίσουμε τα ρούχα στην ντουλάπα μας με πουγκιά που θα φτιάξουμε με λεβάντα, αρωματικό σαπούνι, ξυλάκι κανέλας, γαρύφαλλα και αστεροειδή γλυκάνισο. Το σαλόνι μας, το αρωματίζουμε με ψημένες φλούδες από πορτοκάλι και αιθέρια έλαια διαλυμένα σε νερό. Έτσι προστατεύουμε τα υπόγεια ύδατα από τη μόλυνση που επιφέρουν τα απορρυπαντικά με την εισχώρησή τους στον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα.
Ας φέρουμε λοιπόν τη φύση στον προσωπικό μας χώρο. Και εκείνη θα μας ανταμείψει με ένα καλύτερο παγκόσμιο μέλλον, το μέλλον του πλανήτη μας !!!
Από την Καμπόλη Ελένη, Περιβαλλοντολόγος 
πηγή:joytv.gr

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: 10 τρόποι για να φέρεις τη φύση στο σπίτι σου!
10 τρόποι για να φέρεις τη φύση στο σπίτι σου!
http://3.bp.blogspot.com/-jn1SnPM7s6c/U2DeuYcAdaI/AAAAAAAAU30/mS7tKIwd9uE/s1600/IMG_7418.jpg
http://3.bp.blogspot.com/-jn1SnPM7s6c/U2DeuYcAdaI/AAAAAAAAU30/mS7tKIwd9uE/s72-c/IMG_7418.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2014/04/10_30.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2014/04/10_30.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy