Ιδέες για γυναίκες με πολύ μυαλό & λίγο χρόνο -Νο1

  Είτε αφορά τη διακόσμηση είτε την οργάνωση του σπιτιού εκμεταλλεύσου τις συμβουλές των ειδικών και αυτή την άνοιξη πέτα ό,τι σε β...



 
Είτε αφορά τη διακόσμηση είτε την οργάνωση του σπιτιού εκμεταλλεύσου τις συμβουλές των ειδικών και αυτή την άνοιξη πέτα ό,τι σε βαραίνει απλοποιώντας τη ζωή σου.



Περπατάς μέσα στο σπίτι σου και νιώθεις ήρεμη; Περιστοιχίζεσαι από πράγματα που αγαπάς και αντικατοπτρίζουν τον τρόπο της ζωής σου; Αν όχι, πιθανότατα τα περισσότερα από τα αντικείμενα αυτά όχι απλώς δεν σου χρειάζονται, αλλά ασυνείδητα σου προκαλούν και αφόρητο βάρος. Κάνε κάτι γι' αυτό! Τώρα.


Κάνε χώρο στο καινούριο
Μέσα στα χρόνια έχεις μαζέψει κοντά σου ένα σωρό πράγματα τα οποία κυρίως για συναισθηματικούς λόγους δυσκολεύεσαι να αποχωριστείς, αλλά υπάρχει τρόπος να ξεχωρίσεις τα "άχρηστα". 
Κοίταξε το καθετί προσεκτικά 
Αν σου προκαλεί ευχαρίστηση και θετικά συναισθήματα τότε πρέπει να το κρατήσεις. Αντίθετα, το περιττό είναι μια "μαύρη τρύπα", που ρουφά την ενέργειά σου και σε κρατά καθηλωμένη στο παρελθόν. Περιττό είναι καθετί που παρεμβάλλεται ανάμεσα σε εσένα και στη ζωή που θέλεις να ζήσεις. Και τώρα ήρθε η ώρα να το πετάξεις...
1ος τομέας: Διακόσμηση σπιτιού
Η κ. Κέλλυ Καμπουράκη (www.kellyshomestyle.gr), διακοσμήτρια - αντικέρ, προσφέρει την πείρα της για την οργάνωση και τη διακόσμηση του σπιτιού. Κάθε δωμάτιο, μας λέει, αντιπροσωπεύει έναν τομέα της ζωής που έχει ανάγκη από ανανέωση.
* Η κουζίνα είναι η καρδιά του σπιτιού, εκεί όπου όλη η οικογένεια μαζεύεται για να τραφεί (βασικά το σώμα, αλλά μέσω της επικοινωνίας και της συζήτησης και το πνεύμα). Οραματίσου λοιπόν την κουζίνα σου και απάντησε στην ερώτηση: «Πώς θα ήθελα να τρέφεται η οικογένειά μου;».
Άδειασε τον πάγκο σου από τις συσκευές που δεν χρησιμοποιείς συχνά. Δώσε στην ανακύκλωση εκείνες που δεν λειτουργούν, αλλά ελπίζεις ότι κάποια στιγμή ίσως τις επιδιορθώνατε. Πέταξε τα τρόφιμα που έχουν πια λήξει καθώς οτιδήποτε απλώς πιάνει χώρο στο ντουλάπι σου.
* Το καθιστικό αντιπροσωπεύει τις κοινωνικές επαφές. Πώς ήθελες να λειτουργεί αυτός ο χώρος; Να είναι βασικά οικογενειακός, για τηλεόραση και χαλάρωση, να εκτελεί και χρέη γραφείου με υπολογιστή και φακέλους ή πιο τυπικός, για να δέχεσαι επισκέψεις; Οι ανάγκες σου θα καθορίσουν τη διακόσμησή του καθώς και όσα θα ξεφορτωθείς. Βασικός κανόνας όμως είναι να αξιολογήσεις τα πράγματα με βάση την ερώτηση: "Τι κοιτάζω και μου δίνει στα νεύρα;" Ε, αυτά τα διώχνεις χωρίς δεύτερη κουβέντα.
* Το μπάνιο για λόγους υγιεινής, είναι σημαντικό να είναι όσο το δυνατόν πιο λιτό, ώστε να διευκολύνεται το καθάρισμα. Πέτα οτιδήποτε δεν έχεις χρησιμοποιήσει τους τελευταίους τρεις μήνες, το πιθανότερο είναι ότι από τη ζέστη και την υγρασία θα έχει αλλοιωθεί. Έλεγξε το οικιακό «φαρμακείο» και πέτα οτιδήποτε έχει λήξει. Ξεφορτώσου τα αλλοιωμένα καλλυντικά και χάρισε όσα δεν χρησιμοποιείς ποτέ.
* Το υπνοδωμάτιο είναι ο προσωπικός μας χώρος. Αναρωτήσου πώς θα ήθελες να είναι η σχέση σου με το σύντροφό σου. Αλλά, ακόμα κι αν είσαι μόνη, τι περιμένεις από μια σχέση και πράξε ανάλογα, αδειάζοντας ό,τι σε βαραίνει. Το ζήτημα είναι να νιώθεις "ελαφριά" ακόμη και μέσα στον πιο ιδιωτικό σου χώρο. 
Χρήσιμες συμβουλές
* Πάρε τρία μεγάλα κουτιά και χώρισε αυτά που πρέπει να τακτοποιήσεις σε αγαπημένα, για πέταμα, για ανακύκλωση.
* Οργάνωσε καλά το χολ στην είσοδο του σπιτιού σου με μια μικρή κομψή ντουλάπα - γκαρνταρόμπα ή μπορείς να δημιουργήσεις, με ελάχιστο κόστος, το δικό σου πορτ μαντό με απλές βάσεις - γάντζους τοίχου και ένα κομμάτι ταπετσαρία ή ύφασμα.
* Όρισε ένα συγκεκριμένο μέρος (π.χ. το ράφι μιας βιβλιοθήκης), με ένα πολύπριζο, για να φορτίζεις τα κινητά σου.
* Χρησιμοποίησε ωραία μεγάλα κουτιά για να τακτοποιήσεις χαρτιά, λογαριασμούς, DVD, CD, τα παιχνίδια των παιδιών και οτιδήποτε σου φαίνεται ότι δημιουργεί ακαταστασία, αλλά το χρειάζεσαι.

Από τη Λετίτσια Μουστάκη
πηγή:womenonly.gr
photos: http://www.dustjacket-attic.com

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Ιδέες για γυναίκες με πολύ μυαλό & λίγο χρόνο -Νο1
Ιδέες για γυναίκες με πολύ μυαλό & λίγο χρόνο -Νο1
http://4.bp.blogspot.com/-8ld3tGuL_2M/Uzn5z8Tm6tI/AAAAAAAAUP0/uMEySBeGToc/s1600/04fe3b4947d9f923751148765132bcb8.jpg
http://4.bp.blogspot.com/-8ld3tGuL_2M/Uzn5z8Tm6tI/AAAAAAAAUP0/uMEySBeGToc/s72-c/04fe3b4947d9f923751148765132bcb8.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2014/04/1.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2014/04/1.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy