Η φροντίδα των μαγειρικών σκευών-tips

Τα περισσότερα μαγειρικά σκεύη και μικροεργαλεία της κουζίνας συνοδεύονται, όταν τα αγοράζουμε, από οδηγίες για τη χρήση, το...


Τα περισσότερα μαγειρικά σκεύη και μικροεργαλεία της κουζίνας συνοδεύονται, όταν τα αγοράζουμε, από οδηγίες για τη χρήση, τον καθαρισμό και τη συντήρησή τους. Συνήθως μετά από λίγο καιρό ελάχιστη σημασία δίνουμε στις οδηγίες αυτές. Κι όμως, η σωστή φροντίδα των σκευών εξασφαλίζει όχι μόνο τη δική τους μακροζωία αλλά και τη δική μας υγεία. Σας δίνουμε λοιπόν λύσεις για να μην είναι τα επακόλουθα του μαγειρέματος βραχνάς. 


 Γενικά, να αποφεύγετε τη χρήση ισχυρών καθαριστικών και κυρίως σκληρού σύρματος ή αιχμηρών εργαλείων για να απαλλάξετε τα μεταλλικά σκεύη σας από ξεραμένα λίπη και κολλημένα υπολείμματα τροφών. Το νερό και το σαπούνι αλλά και φυσικά καθαριστικά όπως το αλάτι και το ξύδι, είναι εξίσου αποτελεσματικά και συγχρόνως ασφαλή και πάντοτε διαθέσιμα σε κάθε σπίτι.
Κολλημένα λίπη σε γυάλινα ή μεταλλικά σκεύη: φροντίστε όσο το δυνατόν γρηγορότερα να μουλιάσετε το σκεύος, για να αποφύγετε στη συνέχεια το τρίψιμο. Γεμίστε το με νερό, προσθέστε λίγο απορρυπαντικό ή σόδα και αφήστε το να πάρει μια βράση. Αφού μουλιάσει για 1 περίπου ώρα, επιχειρήστε να βγάλετε τα κολλημένα λίπη, χρησιμοποιώντας μια ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα, για να μη χαράξετε την επιφάνεια του σκεύους. Ξεπλύντε με άφθονο κρύο νερό και σκουπίστε το ενώ είναι ακόμη λίγο υγρό, για να μη μείνουν λεκέδες.
Καμένα υπολείμματα φαγητού σε σκεύη ψησίματος: αν το φαγητό σας «αρπάξει» και κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας ή του ταψιού, γεμίστε το με νερό και προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας αλάτι. Αφήστε να μουλιάσει όλη τη νύχτα και το πρωί βάλτε το στη φωτιά να πάρει μια βράση, πριν το τρίψετε με μια ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα. Αφού ξεκολλήσουν τα καμένα λίπη, πλύντε το σκεύος με νερό και σαπούνι κουζίνας και ξεβγάλτε το καλά.
Τα αντικολλητικά σκεύη χρειάζονται ειδική φροντίδα. Μην τα τρίβετε με σύρμα, γιατί θα καταστρέψετε με τον καιρό την ειδική τους επικάλυψη που τα κάνει αντικολλητικά. Προτιμήστε ένα μαλακό σφουγγαράκι και άφθονη σαπουνάδα για τον καθαρισμό τους.

πηγή:noikokyra.gr

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Η φροντίδα των μαγειρικών σκευών-tips
Η φροντίδα των μαγειρικών σκευών-tips
http://3.bp.blogspot.com/-wbQSR27Oqr0/UxSZfQW29XI/AAAAAAAAT1w/scQ2ucOMWpo/s1600/mageireyo2.jpg
http://3.bp.blogspot.com/-wbQSR27Oqr0/UxSZfQW29XI/AAAAAAAAT1w/scQ2ucOMWpo/s72-c/mageireyo2.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2014/03/tips.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2014/03/tips.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy