Άραγε, χρησιμοποιείτε σωστά τη μαλακή και τη σκληρή πλευρά στο σφουγγαράκι για το πλύσιμο των πιάτων; Μάθετε που να αξιοποιείτε κ...
Άραγε, χρησιμοποιείτε σωστά τη μαλακή και τη σκληρή πλευρά στο
σφουγγαράκι για το πλύσιμο των πιάτων; Μάθετε που να αξιοποιείτε κάθε
πλευρά και αποφύγετε τις φθορές στα πιατικά σας.
Η μαλακή πλευρά είναι κατάλληλη για όλα τα ποτήρια και τα πιάτα αλλά και όλα τα σκεύη που δεν έχουν κάτι σκληρό και τραχύ «κολλημένο» επάνω τους, όπως και σε κάθε περίπτωση στα αντικολλητικά, κεραμικά σκεύη. Μην πλένετε τα μαχαιροπήρουνά σας με τη σκληρή πλευρά, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να τα χαράξει και να τα καταστρέψει. Η σκληρή πλευρά του σφουγγαριού χρησιμοποιείται όποτε θέλετε να απομακρύνετε υπολείμματα φαγητών, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει έντονο τρίψιμο. Κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει γρατζουνιές και αλλαγή της υφής των επιφανειών σε πιο ευαίσθητα σκεύη. Θα πρέπει να έχετε «προετοιμάσει» με μούλιασμα τα πιατικά αυτά, ώστε με το πρώτο πέρασμα να έχετε καθαρή επιφάνεια για να χρησιμοποιήσετε στην συνέχεια σε αυτήν, την άλλη (μαλακή) πλευρά του σφουγγαριού για απόλυτη καθαριότητα.
Τώρα που γνωρίζετε πως να χρησιμοποιήσετε σωστά το σφουγγάρι, χρησιμοποιήστε το σωστό υγρό πλυσίματος των πιάτων.
πηγή:www.epithimies.gr