Οργάνωση στο χώρο της αποθήκης ή του γκαράζ

    Η αποθήκη σε ένα σπίτι είναι χώρος απαραίτητος! Διότι μέσα σε αυτόν μπορούμε να αποθηκεύσουμε, αλλά και να οργανώσουμε...



 
 

Η αποθήκη σε ένα σπίτι είναι χώρος απαραίτητος! Διότι μέσα σε αυτόν μπορούμε να αποθηκεύσουμε, αλλά και να οργανώσουμε τα καθαριστικά, την ηλεκτρική σκούπα, την εργαλειοθήκη, τα εργαλεία του κήπου και πολλά ακόμη. Όσοι έχουν κλειστό γκαράζ στο σπίτι τους μπορούν να τον εκμεταλλευτούν με έξυπνες ιδέες για να τον μεταμορφώσουν σε αποθήκη. Το σημαντικό είναι να υπάρχει καλή οργάνωση των πραγμάτων για να βρίσκονται εύκολα, αλλά και να μην μπερδεύονται μεταξύ τους. 
 

Η ομαδοποίηση κάθε αντικειμένου, εργαλείου και τα λοιπά είναι ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχετε. Φυσικά κοιτάξτε να επιλέξετε τα κατάλληλα έπιπλα για το χώρο σας και φροντίστε να χρησιμοποιήσετε τις κάθετες επιφάνειες των τοίχων.



Μεγάλες ξύλινες ραφιέρες είναι μια καλή λύση, ειδικά εάν η αποθήκη σας είναι ευρύχωρη και ψηλοτάβανη. Μέσα σε αποθηκευτικά κουτιά διαφόρων διαστάσεων, πλαστικά και χάρτινα, ομαδοποιείτε τα πράγματα σας. Στα ψηλά ράφια τοποθετήστε εκείνα που δεν έχουν συχνή χρήση και στα χαμηλά εκείνα που έχουν. Βοηθητικό σκαμπό, τύπου σκαλίτσα, θα σας είναι αναγκαίο για να φτάνετε τα κουτιά που βρίσκονται ψηλά. Μην ξεχνάτε ότι ο χώρος θα πρέπει να είναι ασφαλής, για το λόγο αυτό αφήστε ένα κεντρικό πέρασμα.

TIP1: ένας κάδος απορριμμάτων δεν είναι κακή ιδέα!

TIP2: στην αγορά θα βρείτε και μεταλλικές ραφιέρες, εάν το προτιμάτε.

Όπως είπαμε στην αποθήκη ή στο γκαράζ του σπιτιού θα χρειαστεί να εκμεταλλευτείτε τις κάθετες επιφάνειες, δηλαδή τους τοίχους. Έτσι θα αποκτήσετε το διπλάσιο χώρο αποθήκευσης και σαφώς μια καλύτερη οργάνωση και λειτουργία κατά τη χρήση. Μια πρόταση διαδεδομένη και πολύ πρακτική είναι να βιδώσετε στους τοίχους ειδικούς πίνακες – ξύλινους ή μεταλλικούς – με μικρές τρύπες στην επιφάνεια τους. Στην αγορά έχουν την εξής αγγλική ονομασία, Pegboards. Πάνω σε αυτά σας δίνεται η δυνατότητα να στερεώσετε ράφια, να τοποθετήσετε μεταλλικούς γάντζους για να κρεμάτε τα εργαλεία σας και επίσης να βιδώσετε πλαστικά ή μεταλλικά κουτάκια για την αποθήκευση υλικών. Αυτή την ιδέα σας την προτείνουμε ανεπιφύλακτα, θα σας βολέψει πολύ!


Άλλοι τρόποι για να οργανώσετε τα πράγματα στην αποθήκη σας, ειδικά για τα εργαλεία που έχουν μεγάλο μέγεθος – φτυάρια, τσουγκράνες κ.α. – είναι να στερεώσετε ένα μεγάλο φύλλο λαμαρίνας πάνω στον τοίχο και με γερούς μεταλλικούς γάντζους να κρεμάσετε όλα τα παραπάνω. Επίσης υπάρχουν λεπτές λωρίδες που αναρτώνται στον τοίχο, μέσα στις οποίες περνάνε μεγάλοι γεροί γάντζοι. Έτσι κρεμάτε με ασφάλεια στην αποθήκη ότι θέλετε αφήνοντας το χώρο κάτω ελεύθερο.


Εάν χρειάζεστε ένα χώρο εργασίας για να φροντίζετε τα φυτά σας ή για να βάφετε και να κάνετε χειρονακτικές δουλειές τότε σας προτείνουμε για αυτό να αφιερώσετε ένα σημείο της αποθήκης ή του γκαράζ. Ένας τοίχος ή μια γωνία αρκεί για να τοποθετήσετε μια επιφάνεια εργασίας. Στον τοίχο θα αναρτηθούν όλα τα απαραίτητα εργαλεία, όπως και κάτω από την επιφάνεια μια συρόμενη συρταριέρα είναι ότι πρέπει. Φροντίστε το φωτισμό στο σημείο αυτό, όπως και να βάλετε έπιπλα που δεν σας απασχολεί εάν θα φθαρούν.


TIP: κοιτάξτε το δάπεδο να μην είναι ολισθηρό για καλύτερη ασφάλεια – μπορείτε να περάσετε το πάτωμα με ένα λεπτό φύλλο βιομηχανικού δαπέδου από πλαστικό.


Μικρές ιδέες, έξυπνες όμως που θα εξυπηρετήσουν αρκετά στην οργάνωση και αποθήκευση μικρών εργαλείων, υλικών και χρηστικών αντικειμένων. Προαναφέραμε για τις επιφάνειες «pegboard». Μας δίνουν την δυνατότητα να αναρτήσουμε πάνω τους ότι θέλουμε! Για παράδειγμα μια λεπτή μεταλλική επιφάνεια βιδώνεται και πάνω σε αυτήν κολλάνε σαν μαγνήτες μικρά μεταλλικά αποθηκευτικά κουτάκια – εκεί θέση παίρνουν οι βίδες, οι καρφίτσες κ.α. Όπως και ξύλινα ραφάκια μπορούν να τοποθετηθούν πάνω στον πίνακα – αυτά τα ραφάκια της εικόνας έχουν κενό για να τοποθετούνται μεταλλικά κουβαδάκια αποθήκευσης.



Έπειτα θα βρείτε σε καταστήματα με εργαλεία ειδικές εργαλειοθήκες για τα κατσαβίδια σας, τα οποία βιδώνονται εύκολα στον πίνακα ή στο φύλλο λαμαρίνας. Τέλος μεταλλικά ντουλαπάκια αναρτώνται σε όποιο σημείο της αποθήκης ή του γκαράζ σας βολεύει.

TIP: επιλέξτε έπιπλα – ντουλάπια, ραφιέρες, επιφάνεια εργασίας κ.α. – που αντέχουν στο χρόνο και στις συνθήκες τους χώρου.


Και εάν δεν σας αρέσει να φαίνονται τα πράγματα στην αποθήκη, ειδικά στην περίπτωση του γκαράζ, μπορείτε με μια χοντρή κουρτίνα να τα κρύβετε όταν δεν τα χρησιμοποιείτε!
πηγή: smallthings.gr

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Οργάνωση στο χώρο της αποθήκης ή του γκαράζ
Οργάνωση στο χώρο της αποθήκης ή του γκαράζ
http://www.smallthings.gr/wp-content/uploads/2013/07/apothiki_1_done-300x300.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2014/03/blog-post_6.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2014/03/blog-post_6.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy