Είναι υγιεινό και πολύ νόστιμο και με λίγα μυστικά μπορείς να κάνεις το κέικ καρότου σου τέλειο. ...
Είναι υγιεινό και πολύ νόστιμο και με λίγα μυστικά μπορείς να κάνεις το κέικ καρότου σου τέλειο.
Τι θα χρειαστείς
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 αυγά
¾ του φλιτζανιού γάλα
¾ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια
2 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
2 φλιτζάνια τριμμένο καρότο
260γραμ. ανανά από κονσέρβα στραγγισμένος και κομμένος
1 φλιτζάνι ινδική καρύδα τριμμένη
Για το άσπρο γλάσο
1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
½ του φλιτζανιού αποβουτυρωμένο γάλα
½ κουταλάκι μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού σιρόπι καλαμποκιού
½ φλιτζάνι βούτυρο
Πως θα το φτιάξεις
Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτύρωσε ελαφρά μια φόρμα για κέικ η ένα ταψί. Κοσκίνισε την κανέλα, την σόδα, το αλάτι και το αλεύρι σε ένα μπολ. Σε ένα μίξερ χτύπησε τα αυγά. Στην συνέχεια πρόσθεσε το γάλα, το λάδι, τη βανίλια και την ζάχαρη και ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Πρόσθεσε τα ξηρά συστατικά και ανακάτεψε μέχρι να μαλακώσει το μείγμα και να ενωθούν τα υλικά για περίπου ένα λεπτό. Πρόσθεσε τα καρότα, το ανανά και την καρύδα και ανακάτεψε. Βάλε το μείγμα στο ταψί και ψήσε για 45-55 λεπτά.
Για το άσπρο γλασο
Συνδύασε το αποβουτυρωμένο γάλα, τη ζάχαρη, την σόδα, το βούτυρο και το σιρόπι καλαμποκιού σε ένα κατσαρολάκι. Βράσε το μείγμα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 5 λεπτά ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Βάλε το γλάσο πάνω στο ζεστό κέικ και σέρβιρε. Το κέικ βγάζει 16 μερίδες.
πηγή:joytv.gr