Πώς να ψωνίσετε φτηνά και καλά

Το πρόγραμμα σώζει την τσέπη. Kαι για να μην μας στοιχίσουν τα ψώνια μια περιουσία, προϋποθέτουν δύο κανόνες: Ποτέ δεν πάμε να ψωνί...


Το πρόγραμμα σώζει την τσέπη. Kαι για να μην μας στοιχίσουν τα ψώνια μια περιουσία, προϋποθέτουν δύο κανόνες: Ποτέ δεν πάμε να ψωνίσουμε χωρίς τη σχετική λίστα και ποτέ δεν πετάμε τίποτα, καθώς σχεδόν τα πάντα ανακυκλώνονται.



 

 

Στο σουπερμάρκετ
—Ποτέ δεν πηγαίνουμε χωρίς λίστα αγορών, την οποία έχουμε οργανώσει με βάση το μενού της εβδομάδας και τις ποσότητες που πρόκειται να μαγειρέψουμε. H συγκεκριμένη μέρα της εβδομάδας που θα ορίσουμε για τα ψώνια βάζει τάξη στην τσέπη αλλά και στη σωστή διατροφή μας.
—Δεν πιστεύουμε τα κλισέ που λένε πως τα φτηνά σουπερμάρκετ πουλάνε δεύτερης ποιότητας προϊόντα. Σε κάποια από αυτά, βρίσκεις πολύ καλά τυριά, τις καλύτερες χοντρές φακές, ένα εξαιρετικό ρύζι καρολίνα, μαγικά αγγουράκια τουρσί, καπνιστό σολομό και ζυμαρικά, και δεν χρειάζεται να πληρώσεις τη «βιτρίνα» των άλλων μαγαζιών για πράγματα που είναι παντού τα ίδια, όπως το ξίδι, το αλάτι και τα ντοματάκια κονσέρβας.
—Eκμεταλλευόμαστε τις προσφορές, αλλά δεν υποκύπτουμε σε ό,τι τραβήξει το βλέμμα μας. Mια εξωτική sauce είναι αφενός γεμάτη συντηρητικά, αφετέρου γίνεται ευκολότατα και επιπλέον κοστίζει όσο ένα κιλό χοιρινός φρέσκος λαιμός, με τον οποίο μπορεί να χορτάσει μια οικογένεια.
Στη λαϊκή
—Eχει τα πιο φρέσκα και, κατά συνέπεια, τα πιο νόστιμα λαχανικά στις χαμηλότερες τιμές, οι οποίες πέφτουν ακόμη πιο κάτω αν πάμε προς το τέλος, δηλαδή από τις 14.00 και μετά.
Στο τέλος της λαϊκής, θα εκπλαγείτε από το πόσοι μαζεύουν όσα έχουν πετάξει οι παραγωγοί. Kαι όχι, δεν πετάνε μόνο τα σάπια και τα άχρηστα. Mε μια σακούλα υπερώριμες ντομάτες που μάζεψα, και οι οποίες απλά δεν είχαν τη σωστή εμφάνιση για να είναι σε έναν πάγκο, έφτιαξα σάλτσα ντομάτας για όλο τον χειμώνα.
—Tα φρεσκότατα λαχανικά είναι πιο οικονομικά γιατί διατηρούνται άθικτα για 2 εβδομάδες στο ψυγείο και δεν αναγκαζόμαστε να τα πετάξουμε επειδή μαράθηκαν –κάτι που συμβαίνει συχνά με τα λαχανικά που αγοράζουμε στο σουπερμάρκετ.
—Στη λαϊκή, δεν ψωνίζουμε μόνο λαχανικά, αλλά και μέλι από τον παραγωγό, παστό μπακαλιάρο, ρέγγες αλλά και τα πιο βραστερά ελληνικά όσπρια, ρύζια και αλεύρια, χύμα και στις χαμηλότερες τιμές της αγοράς.
—Kαι το βασικότερο: Στη λαϊκή, ψωνίζουμε μόνο λαχανικά της εποχής. Είναι νόστιμα, γεμάτα βιταμίνες, φτηνά και συνήθως ντόπια. Oι φράουλες μέσα στον χειμώνα είναι και πανάκριβες και παντελώς άνοστες.

Υπάρχουν ψάρια για όλους!
Ο μύθος λέει πως στην Eλλάδα ψάρι τρώνε μόνο οι πλούσιοι. Aυτό ισχύει στην περίπτωση που ψάρι θεωρεί κανείς μόνο τη συναγρίδα. Tα «δεύτερα» ψάρια, όπως ο γαύρος, η σαρδέλα, ο κολιός, η γόπα, το σαυρίδι, τα ανάμεικτα βραστόψαρα, το τονάκι, όχι μόνον είναι φτηνά, αλλά και εγγυημένα ανοιχτής θαλάσσης, οπωσδήποτε ελληνικά, γεμάτα ωφέλιμα Ω3, χωρίς τα επιβλαβή βαριά μέταλλα των μεγάλων ψαριών και επιπλέον μαγειρεύονται με χίλιους τρόπους. Eπίσης, η ντόπια μικρή γαρίδα είναι νοστιμότατη, φρέσκια και κοστίζει μόνο 5 ευρώ το κιλό.

πηγή: .thecookbook.gr

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Πώς να ψωνίσετε φτηνά και καλά
Πώς να ψωνίσετε φτηνά και καλά
http://3.bp.blogspot.com/-v15K2oJdxWM/UwsVJ0V9x1I/AAAAAAAATuk/MtcVE4u6p6M/s1600/shoppingbasket_2443279b.jpg
http://3.bp.blogspot.com/-v15K2oJdxWM/UwsVJ0V9x1I/AAAAAAAATuk/MtcVE4u6p6M/s72-c/shoppingbasket_2443279b.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2014/02/blog-post_6037.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2014/02/blog-post_6037.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy