Φτιάξτε την διάθεση του μικρού σας!

Ανακαλύψτε τρόπους για να του αλλάξετε τη διάθεσή προς το καλύτερο.  Μπορεί να είναι η προσωποποίηση της χαράς, αλλά ...


Ανακαλύψτε τρόπους για να του αλλάξετε τη διάθεσή προς το καλύτερο.
 Μπορεί να είναι η προσωποποίηση της χαράς, αλλά ξέρετε πολύ καλά πως όταν κάτι το δυσαρεστήσει ή το ενοχλήσει μπορεί να αρχίσει τα κλάματα, να εκνευριστεί, να νιώσει δυσφορία και να γίνει κακόκεφο. Τι κάνετε, λοιπόν, όταν το μικρό σας δεν έχει κέφια; Πώς αλλάζετε τη διάθεσή του; Σας προτείνουμε μερικούς τρόπους που ενδεχομένως να αποτελέσουν αφορμές και για άλλες ιδέες, σύμφωνα με την ιδιοσυγκρασία και τα γούστα του.

  1. Η δύναμη της επιβράβευσης. Είναι έτοιμο να ξεσπάσει σε κλάματα, είναι εκνευρισμένο ή απλά δεν έχει κέφια. Έχετε δοκιμάσει να το επιβραβεύσετε έστω και για κάτι μικρό που κάνει προκειμένου ηρεμήσει τον εαυτό του; Κάντε το! Λειτουργεί πάντα και θα βοηθήσει το χαμόγελο να επιστρέψει στο μουτράκι του.
  2. Επιτρέψτε του να εκτονωθεί όπως θέλει. Τι είναι αυτό που του αρέσει να κάνει για να εκτονωθεί ή για να ηρεμήσει; Αν προτιμά το παιχνίδι έξω ή απλά να τρέξει για λίγο μέσα στο σπίτι, δώστε του την ευχαρίστηση να το κάνει οριοθετώντας τον χρόνο. Ούτως ή άλλως όλοι δεν χρησιμοποιούμε μια μέθοδο που θα μας βοηθήσει να αποβάλλουμε την ένταση της ημέρας ή που θα μας ηρεμήσει;
  3. Βάλτε λίγη φαντασία στην καθημερινότητά σας. Ας πούμε πως θα μετατρέψετε το μικρό σας σε …πίτσα! Ζυμώστε το, κάνοντας ελαφρύ μασάζ με μπουνιές, προσποιηθείτε ότι το απλώνετε και μετά πασπαλίστε το με τα απαραίτητα υλικά, τυρί, πιπεριά, μανιτάρια κ.λπ. Έπειτα ξαπλώστε το στον καναπέ μέχρι να «ψηθεί» και μετά από λίγο ανακοινώστε του ότι είναι έτοιμο! Αν η πίτσα δεν σας εμπνέει προσποιηθείτε ότι είναι αυτοκίνητο και ότι το πάτε για πλύσιμο. Με τον ίδιο τρόπο γυρίστε το μικρό σας γύρω – γύρω, σαπουνίστε με ένα φανταστικό σαπούνι και σκουπίστε το με ένα φανταστικό πανί.
4.Απλά ακούστε το. Καμιά φορά δεν χρειάζεται να βρείτε το πιο ευφάνταστο παιχνίδι για να ηρεμήσετε ή να φτιάξετε τα κέφια του μικρού σας. Αρκεί να σταματήσετε αυτό που κάνετε, να το ρωτήσετε τι συμβαίνει, να το ακούσετε, να παίξετε μαζί του, να του δείξετε ενδιαφέρον. Για κάποια παιδιά αυτό είναι αρκετά ανακουφιστικό.
5.Δώστε του ευκαιρία να κοινωνικοποιηθεί. Μήπως όταν είναι περιτριγυρισμένο από φίλους και γνωστούς νιώθει καλύτερα; Φροντίστε να του δίνετε την ευκαιρία να αλληλεπιδρά με άλλους ανθρώπους και με άλλα παιδιά της ηλικίας του.
6.Αλλαγή ατμόσφαιρας. Ταξιδεύετε με το αυτοκίνητο και έχει αρχίσει να διαμαρτύρεται ή να νιώθει δυσφορία; Ανοίξτε όλα τα παράθυρα για να διώξετε την αρνητική ενέργεια, τον «κακό» αέρα ή όπως αλλιώς θέλετε να το ονομάσετε.
7.Χαμογελάστε είναι μεταδοτικό. Μια αρκετά κλασσική συμβουλή και, όπως καθετί κλασσικό, είναι άκρως αποτελεσματική. Εάν, λοιπόν, δείτε το μικρό σας κάπως μελαγχολικό πλησιάστε το χαμογελάστε πονηρά και κάντε μια επίθεση με αγκαλιές και γαργαλητά. Πριν… ορμήσετε πείτε μια φράση όπως «Γιατί είναι κατσούφικο το μικρό μου μαϊμουδάκι/λιονταράκι, για να δω τα δοντάκια του»! Τις περισσότερες φορές πιάνει!
Extra tip: Φυσικά κάθε παιδί είναι διαφορετικό και δεν σημαίνει πως όλα τα παραπάνω θα έχουν το ίδιο αποτέλεσμα στο μικρό σας. Επιστρατεύστε την φαντασία σας για να βρείτε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να του φτιάξετε τα κέφια. Μπορεί αυτό να είναι μια βόλτα στο κοντινό πάρκο, μισή ώρα δημιουργικού παιχνιδιού, δυνατή μουσική για να κάνετε ένα αυτοσχέδιο πάρτι, η ανάγνωση ενός παραμυθιού ή και ένας τρελός χορός που θα σας κάνει να ξεκαρδιστείτε στα γέλια.
πηγή : happyparenting
photos: blog.andersonhopkins.com

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Φτιάξτε την διάθεση του μικρού σας!
Φτιάξτε την διάθεση του μικρού σας!
http://2.bp.blogspot.com/-cOXH6O3vvnE/UsqCXSzpcJI/AAAAAAAASyQ/pgqcxRZn-gM/s1600/index-1.jpg
http://2.bp.blogspot.com/-cOXH6O3vvnE/UsqCXSzpcJI/AAAAAAAASyQ/pgqcxRZn-gM/s72-c/index-1.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2014/01/blog-post_9043.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2014/01/blog-post_9043.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy