Διακόσμηση χωρίς παγίδες

  Τη στιγμή που θ’ αποφασίσουμε  ν’ ασχοληθούμε με την διακόσμηση, θα διαπιστώσουμε ότι υπάρχει μια εξαιρετικά μεγάλη ποικιλία περι...

 
Τη στιγμή που θ’ αποφασίσουμε  ν’ ασχοληθούμε με την διακόσμηση, θα διαπιστώσουμε ότι υπάρχει μια εξαιρετικά μεγάλη ποικιλία περιοδικών ή ακόμα και τηλεοπτικών εκπομπών, που μπορούν να μας βοηθήσουν παρουσιάζοντάς μας πολλές έξυπνες, δημιουργικές και όμορφες ιδέες,  κι έτσι λίγο – πολύ εύκολα μπορούμε να διαμορφώσουμε μια γνώμη,  για το “τί θέλουμε να κάνουμε”.


 
Αντίστοιχα όμως, υπάρχουν και κάποιες βασικές αρχές,  γι’ αυτά που δεν πρέπει να κάνουμε. Είναι κάποιες συμβουλές, που θα μας βοηθήσουν ν’ αποφύγουμε παγίδες, που μπορούν να επιδράσουν καταστρεπτικά στην προσπάθειά μας για να διακοσμήσουμε ένα χώρο.
 
Μην διαλέγετε πρώτα το χρώμα των τοίχων
Στα χρωματοπωλεία θα διαπιστώσετε ότι υπάρχει μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και στα περισσότερα σας παρέχετε η δυνατότητα να δημιουργήσετε ακριβώς την απόχρωση κάποιου υφάσματος ή αντικειμένου που θα τους δείξετε. Είναι λοιπόν πολύ πιο δύσκολο, να βρείτε ένα καναπέ που να ταιριάζει χρωματικά στον ήδη βαμμένο τοίχο σας, από το να βάψετε τον τοίχο στο χρώμα που θα ταιριάζει με το ύφασμα του επίπλου σας. Εκτός εάν έχετε αποφασίσει να χρησιμοποιήσετε κάποιο ουδέτερο χρώμα, οπότε μάλλον δεν θα αντιμετωπίσετε τέτοιου είδους προβλήματα.
Μην παραμελήτε τα χαρακτηριστικά κάθε χώρου
Εάν έχετε να διακοσμήσετε ένα δωμάτιο, στο οποίο υπάρχει ένα βασικό χαρακτηριστικό στοιχείο, όπως ένα τζάκι ή ένα μεγάλο παράθυρο με όμορφη θέα, θα πρέπει να τονίσετε αυτό το στοιχείο κι όχι να το αγνοήσετε. Εάν το παραμελείσετε θα χάσετε την ευκαιρία να δημιουργήσετε ένα χώρο με ξεχωριστή προσωπικότητα.
Δεν ταιριάζουν όλα μεταξύ τους
Εάν σ’ ένα δωμάτιο, προσπαθείτε να συνταιριάξετε πολλές και διαφορετικές τεχνοτροπίες, το αποτέλεσμα κινδυνεύει να γίνει απογοητευτικό. Αυτό που μπορείτε να κάνετε, είναι να επιλέξετε ένα βασικό στιλ και να προσθέσετε επιλεκτικά κάποια λίγα κομμάτια διαφορετικού στιλ, που θα δώσουν ένα ξεχωριστό ύφος, χωρίς όμως να υπάρχει στο χώρο πολυφωνία.
Μην στοιχίζετε τα έπιπλα στους τοίχους
Εάν ο χώρος του δωματίου δεν είναι περιορισμένος,  μην τοποθετείτε όλα σας τα έπιπλα πλάι στους τοίχους, ακολουθώντας ακριβώς την διάταξή τους.  Δημιουργήστε με τα έπιπλά σας κάποιους άλλους σχηματισμούς, που θα δώσουν στο χώρο περισσότερη ζεστασιά και πιο φιλόξενο χαρακτήρα.
Μην δυσκολεύετε την κίνηση
Θα πρέπει πάντα να σχεδιάζετε έτσι την διάταξη του δωματίου, ώστε να δημιουργείται άνετη ροή. Δεν θα πρέπει να υπάρχουν έπιπλα, που θα δυσκολεύουν την κίνηση μέσα στο χώρο. Ένα δωμάτιο που εξασφαλίζει άνεση κινήσεων στους επισκέπτες του, είναι πάντα άνετο, ευχάριστο και φιλόξενο.
Μην γεμίζετε το χώρο με μικροαντικείμενα
Μπορεί τα αγαπημένα μας αντικείμενα κι ενθύμια να δίνουν μια προσωπική πινελιά στο χώρο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να γεμίσουμε ένα δωμάτιο με αμέτρητα μικροαντικείμενα, επειδή όλα αυτά έχουν για μας συναισθηματική αξία. Καλό είναι να επιλέγουμε ανά περίσταση κάποια απ’ αυτά και να φτιάχνουμε όμορφες γωνιές, χωρίς να τ’ απλώνουμε σ’ όλους τους χώρους του δωματίου.
Μην χρησιμοποιείτε άσκοπα, έπιπλα ή διακοσμητικά αντικείμενα
Οτιδήποτε χρησιμοποιείτε στην διακόσμηση ενός δωματίου, συνήθως το κάνετε για κάποιο λόγο. Μπορεί γιατί είναι χρήσιμο ή επειδή σας αρέσει, ακόμα δε περισσότερο γιατί το βρίσκετε ιδιαίτερα ξεχωριστό. Να έχετε πάντως υπόψη σας, ότι η χρησιμοποίηση λιγότερων και πιο επιλεγμένων αντικειμένων - σε αντιδιαστολή με ότι συνηθίζεται – είναι ο πιο ασφαλής δρόμος για ένα πραγματικά επιτυχημένο αισθητικά αποτέλεσμα.
Μην χρησιμοποιείτε αταίριαστα χρώματα και αντικείμενα
Αν και η “minimal” διακόσμηση μπορεί να είναι ένας δημιουργικός και μοντέρνος τρόπος για να διακοσμήσετε ένα χώρο, κάποια χρώματα και μερικά στιλ αντικειμένων θα διαπιστώσετε ότι δεν συνδυάζονται μεταξύ τους με επιτυχία. Αποφύγετε λοιπόν στον ίδιο χώρο, να χρησιμοποιείτε αλληλοσυγκρουόμενα στιλ σε διακοσμητικά στοιχεία και χρώματα, όσο κι αν αυτά είναι στη μόδα.
Μην αγοράζετε κάτι, μόνο λόγω της τιμής του
Όσο κι αν οι εποχές είναι δύσκολες, αποφύγετε να αγοράζετε πάντα φτηνά πράγματα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορεί να είναι προτιμότερο να αναβάλετε κάποια αγορά, μέχρι να βρείτε το απαραίτητο ποσό για ν’ αγοράσετε ένα αντικείμενο σε καλύτερη ποιότητα, ειδικά εάν πρόκειται για κάποιο έπιπλο που θα έχει μεγάλη χρήση, όπως για παράδειγμα ένας καναπές.
Μην αφήνετε τρίτους, να σας υπαγορεύσουν  το στιλ που θα ακολουθήσετε
Εξαιρώντας την περίπτωση, του να ζείτε μόνη σας,  θα πρέπει αναμφισβήτητα να συγκεράσετε τις προτιμήσεις σχετικά με την διακόσμηση των χώρων του σπιτιού, μαζί με τους άλλους συγκατοίκους σας. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα πρέπει, ντε και καλά, να υιοθετήσετε όλες τις γνώμες. Ακούστε τες με προσοχή και προσπαθήστε - παίρνοντας κάποιες ιδέες από τις προτάσεις τους – να δημιουργήσετε το δικό σας προσωπικό αποτέλεσμα.
πηγή:fe-mail.gr

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Διακόσμηση χωρίς παγίδες
Διακόσμηση χωρίς παγίδες
http://4.bp.blogspot.com/-RdLWBg3q9CA/UupsUhE518I/AAAAAAAATgM/KWSb7V9lbdI/s1600/image.dmp.full.hero-home-letter-blocks-table.jpg.png
http://4.bp.blogspot.com/-RdLWBg3q9CA/UupsUhE518I/AAAAAAAATgM/KWSb7V9lbdI/s72-c/image.dmp.full.hero-home-letter-blocks-table.jpg.png
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2014/01/blog-post_8485.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2014/01/blog-post_8485.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy