Βιβλία εσόδων-εξόδων για οικιακό προγραμματισμό

Πλέον δε βγαίνει ο μήνας χωρίς χαρτί και μολύβι. Αν δε ξεκινήσατε ακόμα να καταγράφετε τα έξοδα σας ήρθε η ώρα να το κάνετε μ...





Πλέον δε βγαίνει ο μήνας χωρίς χαρτί και μολύβι. Αν δε ξεκινήσατε ακόμα να καταγράφετε τα έξοδα σας ήρθε η ώρα να το κάνετε με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς.
Μια και μόλις μπήκε ο νέος χρόνος είναι η καταλληλότερη εποχή για να ξεκινήσετε ένα τετράδιο στο οποίο θα καταγράφετε όλα τα έσοδα και έξοδα του σπιτιού σας καθώς και τα τρόφιμα που υπάρχουν στην αποθήκη σας.





Το τετράδιο αυτό θα σας βοηθήσει πάρα πολύ στο να καταλάβετε που ξοδεύετε άσκοπα τα χρήματα σας και από που θα μπορούσατε να κάνετε οικονομία για να βγει ο μήνας. Ας πούμε το να παραγγείλετε από το γυράδικο ένα βράδυ και να πληρώσετε 7-8 ευρώ δεν είναι και τόσο κακό, αλλά αν τα βάλετε κάτω και δείτε ότι σε έναν μήνα δώσατε στο γυράδικο γύρω στα 200 ευρώ για παράδειγμα ε! τότε υπάρχει πρόβλημα…
Επίσης με την καταγραφή των προϊόντων που υπάρχουν στην αποθήκη τροφίμων σας θα γνωρίζετε πάντοτε τι υπάρχει στο σπίτι πριν να πάτε στο σούπερμάρκετ κι αυτό θα σας βοηθήσει πολύ σε εποχές που πρέπει να μειώσετε κι άλλο τα έξοδα σας για να πληρώσετε άλλο ένα ουρανοκατέβατο χαράτσι.
Αγοράστε λοιπόν ένα τετράδιο κατά προτίμηση σε μέγεθος Α5 για να χωράει και στην τσάντα σας αν χρειαστεί να το πάρετε μαζί σας.
Γράψτε στην πρώτη σελίδα τα μηνιαία σας έσοδα αν αυτά είναι σταθερά και στη δεύτερη σελίδα όλους τους γνωστούς λογαριασμούς που πληρώνετε κάθε τόσο. Αφήστε 4-5 σελίδες κενές που μπορεί να χρειαστούν για διάφορες σημειώσεις.
Στη συνέχεια χωρίστε 4-6 σελίδες για κάθε μήνα του έτους ώστε να καταγράφετε τα έξοδα σας και να κάνετε και λογαριασμό στο τέλος του κάθε μήνα.
Κάθε μήνα θα γράφετε στην αρχή τα έσοδα σας. Στη συνέχεια θα αφαιρείτε τα πάγια έξοδα του σπιτιού, δηλαδή τους λογαριασμούς. Αν το ψάξετε λίγο στους βασικους λογαριασμούς ΔΕΗ-ΟΤΕ-ΝΕΡΟ γράφει επάνω πότε περίπου ερχονται οι επόμενοι και μπορείτε να το υπολογίσετε για όλο το χρόνο ώστε να ξέρετε ποιον μήνα πληρώνετε ΔΕΗ και ποιον ΝΕΡΟ.
Στη δεύτερη σελίδα κάθε μήνα θα αρχίσετε να καταγράφετε τα έξοδα σας. Κάθε μέρα, κάθε φορά που ξοδεύετε χρήματα. Αν προτιμάτε μπορείτε να χωρίσετε τις σελίδες του κάθε μήνα σε πεδία πχ σουπερμάρκετ, φούρνος, βενζίνη, ρούχα κλπ. Έτσι είναι ευκολότερο να κάνετε σούμα στο τέλος κάθε μήνα.
Αφού τελειώσετε με τους μήνες θα πρέπει να καταγράψετε τα βασικά προϊόντα που υπάρχουν στην αποθήκη τροφίμων σας. Εμένα με βολεύει να τα καταγράφω με τον εξής τρόπο: Σε κάθε σειρά γράφω το όνομα του προϊόντος με στυλό πχ Ελαιόλαδο 5lt: Από δίπλα γράφω με μολύβι την ποσότητα που έχω στην αποθήκη. Στην άκρη γράφω πάλι με μολύβι μέσα σε αγκύλες την ποσότητα που επιθυμώ να έχω συνεχώς στην αποθήκη πχ [5]. Έτσι κάθε φορά που χρειάζεται να αλλάξω τις ποσότητες απλώς χρησιμοποιώ μια σβήστρα.
Αν φτιάχνετε σπιτικές κονσέρβες σε βάζα ή αποξηραίνετε λαχανικά θα τα καταγράψετε και αυτά ώστε να γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή τι υπάρχει στο σπίτι.
Εκτός από τα τρόφιμα θα καταγράψετε σε δικές τους σελίδες και τα είδη καθαριότητας και χαρτικών που υπάρχουν στην αποθήκη σας.
Στην αρχή θα σας φάνει δύσκολο το ξέρω. Εδώ μας φαίνεται ακόμα βουνό το οτι πρέπει να συγκεντρώνουμε τις αποδείξεις μας για την εφορία. Όμως σιγά σιγά θα το συνηθίσετε και θα μπορείτε να αποφασίζετε με περισσότερη “ευκολία” τις περικοπές των εξόδων σας για να συμβασίζουν με τα έσοδα σας που συνεχώς μειώνονται..

πηγή:tear.gr

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Βιβλία εσόδων-εξόδων για οικιακό προγραμματισμό
Βιβλία εσόδων-εξόδων για οικιακό προγραμματισμό
http://3.bp.blogspot.com/-ChgDr70EHqs/UufHmN5wGhI/AAAAAAAATXg/D5BZVo5Ar1c/s1600/keep-calm-and-save-money-6.png
http://3.bp.blogspot.com/-ChgDr70EHqs/UufHmN5wGhI/AAAAAAAATXg/D5BZVo5Ar1c/s72-c/keep-calm-and-save-money-6.png
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2014/01/blog-post_1939.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2014/01/blog-post_1939.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy