6 πράγματα που πρέπει να καθαρίζουμε συχνότερα για να ζούμε υγιεινά

  Ποια ση­μεία κι αντι­κεί­με­να του σπι­τιού μας πρέ­πει να κα­θα­ρί­ζου­με πιο συχνά για να μην έχου­με μι­κρό­βια και η αί­σθη­σ...

7d0c70a05b0baaa3653d485de42a1ab0

 
Ποια ση­μεία κι αντι­κεί­με­να του σπι­τιού μας πρέ­πει να κα­θα­ρί­ζου­με πιο συχνά για να μην έχου­με μι­κρό­βια και η αί­σθη­ση που θα έχου­με στο σπίτι μας να είναι μόνο η κα­θα­ριό­τη­τα; Κάθε πότε πρέ­πει να τα κα­θα­ρί­ζου­με και πώς για να λά­μπουν;








1.Το πλυ­ντή­ριο των ρού­χων
Κα­θα­ρά ρούχα έχετε, αν έχετε και κα­θα­ρό πλυ­ντή­ριο. Πρέ­πει λοι­πόν να το κα­θα­ρί­ζε­τε του­λά­χι­στον κάθε 3 μήνες. Ο τρό­πος για να λά­μπει το πλυ­ντή­ριο σας, να εξου­δε­τε­ρω­θούν οι οσμές και τα ρούχα σας να μο­σχο­βο­λά­νε είναι να κά­νε­τε μια πλύση με άδειο πλυ­ντή­ριο, βά­ζο­ντας στον κάδο ένα φλι­τζά­νι λευκό ξύδι και ρυθ­μί­ζο­ντας το σε υψηλή θερ­μο­κρα­σία.
2.Τον νε­ρο­χύ­τη 
Σε τακτά χρο­νι­κά δια­στή­μα­τα  κα­θα­ρί­στε τον νε­ρο­χύ­τη και τον κε­ντρι­κό σω­λή­να ρί­χνο­ντας μισό φλι­τζά­νι μα­γει­ρι­κή σόδα και μισό φλι­τζά­νι ξίδι. Ξε­πλύ­νε­τε με καυτό νερό.
3. Τα χα­λά­κια του μπά­νιου 
Το μπά­νιο μας το χρη­σι­μο­ποιού­με κα­θη­με­ρι­νά. Άρα το χα­λά­κι ει­δι­κά θα έπρε­πε να το αντι­με­τω­πί­ζου­με όπως την πε­τσέ­τα… Συχνή αλ­λα­γή δη­λα­δή και κα­θά­ρι­σμα. Προ­μη­θευ­τεί­τε του­λά­χι­στον τρία χα­λά­κια μπά­νιου ώστε να μπο­ρεί­τε να τα πλέ­νε­τε και να τα στε­γνώ­νε­τε με την ησυ­χία σας!
4.Το τη­λε­κο­ντρόλ και το τη­λέ­φω­νο
Σκε­φτεί­τε τι μι­κρό­βια έχουν. Για να τα απο­λυ­μά­νε­τε πάρτε μια μπα­το­νέ­τα βου­τήξ­τε την στο οι­νό­πνευ­μα και με προ­σο­χή πε­ρά­στε τη μέσα από τα κου­μπιά και τις σχι­σμές. Το ίδιο μπο­ρεί­τε να κά­νε­τε και με απο­λυ­μα­ντι­κό μα­ντη­λά­κι.
5.Τα χαλιά
Φυ­σι­κά η ηλε­κτρι­κή σκού­πα είναι η λύση. Εξάλ­λου σί­γου­ρα συχνά κα­θα­ρί­ζε­τε έτσι. Όμως μια με δυο φορές το χρόνο χρειά­ζε­ται να κά­νε­τε έναν πολύ δυ­να­τό κα­θα­ρι­σμό. Κι αυτό γί­νε­ται με ατμό. Αν είστε από τις τυ­χε­ρές που έχετε σπίτι σας τέ­τοια σκού­πα, το πρό­βλη­μα λύ­θη­κε, αλ­λιώς οι εται­ρεί­ες κα­θα­ρι­σμού χα­λιών έχουν τέ­τοιες υπη­ρε­σί­ες και πραγ­μα­τι­κά αξί­ζει τον κόπο.
 6.Τα πι­νέ­λα του μα­κι­γιάζ σας 
Για να μην με­τα­φέ­ρε­τε βα­κτη­ρί­δια στο δέρμα σας πρέ­πει πολύ συχνά να πλέ­νε­τε τα πι­νέ­λα σας με χλια­ρό νερό και ένα απαλό σα­μπουάν, αυτό που χρη­σι­μο­ποιεί­ται στα μωρά είναι ιδα­νι­κό. Έπει­τα αφή­στε τα απλώς να στε­γνώ­σουν.
πηγή:womannow.gr

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: 6 πράγματα που πρέπει να καθαρίζουμε συχνότερα για να ζούμε υγιεινά
6 πράγματα που πρέπει να καθαρίζουμε συχνότερα για να ζούμε υγιεινά
http://womannow.gr/wp-content/uploads/2014/01/7d0c70a05b0baaa3653d485de42a1ab0-630x754.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2014/01/6.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2014/01/6.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy