10 ολόφρεσκα μυστικά για καθαρό σπίτι!

  Θέ­λου­με να ζούμε σ΄ένα πραγ­μα­τι­κά κα­θα­ρό πε­ρι­βάλ­λον και να χαι­ρό­μα­στε κάθε στιγ­μή στο σπίτι μας. Πολ­λές γυ­ναί­κε...

katharo spiti


 
Θέ­λου­με να ζούμε σ΄ένα πραγ­μα­τι­κά κα­θα­ρό πε­ρι­βάλ­λον και να χαι­ρό­μα­στε κάθε στιγ­μή στο σπίτι μας. Πολ­λές γυ­ναί­κες μά­λι­στα βρί­σκου­με το χρόνο που αφιε­ρώ­νου­με στο σπίτι μας, ιδα­νι­κό για να “κα­θα­ρί­σου­με” και το μυαλό μας από σκέ­ψεις και να τις το­πο­θε­τή­σου­με και πάλι σωστά. Σή­με­ρα σας έχου­με και νέα tips για κα­θα­ρό σπίτι, στις λε­πτο­μέ­ρειες μά­λι­στα…







1.Προ­σπα­θή­στε να έχετε σε πρώτη ζή­τη­ση μόνο όσα πράγ­μα­τα χρη­σι­μο­ποιεί­τε εσείς και η οι­κο­γέ­νειά σας και τα υπό­λοι­πα το­πο­θε­τή­στε τα σε συρ­τά­ρια και ντου­λά­πια, ώστε όταν έρθει η ώρα να κα­θα­ρί­σε­τε η δια­δι­κα­σία να γί­νε­ται εύ­κο­λα.
2.Κα­πνί­ζε­τε; Βάλτε λίγες στα­γό­νες μα­λα­κτι­κού μαζί με νερό στο βα­πο­ρι­ζα­τέρ που χρη­σι­μο­ποιεί­τε για να υγραί­νε­τε τα ρούχα στο σι­δέ­ρω­μα και ψε­κά­ζε­τε πού και που κουρ­τί­νες και κα­λύμ­μα­τα κα­να­πέ­δων.
3.Βάλτε ένα μπολ με νερό και λίγες στα­γό­νες με αι­θέ­ρια έλαια πάνω στο κα­λο­ρι­φέρ ώστε να μο­σχο­βο­λά­ει το σπίτι σας καθ΄ολη τη διάρ­κεια της εβδο­μά­δας.
4.Θέ­λε­τε να κα­θα­ρί­σε­τε τους τοί­χους σας; Βάλτε σε έναν κουβά με νερό μισό φλι­τζά­νι ξύδι, 1/4 μα­γει­ρι­κή σόδα και τρίψ­τε τους τοί­χους ξε­κι­νώ­ντας από κάτω προς τα πάνω για να απο­φύ­γε­τε το στά­ξι­μο του νερού που θ΄αφή­σει ση­μά­δια στον τοίχο.
5.Βάλτε την κουρ­τί­να του μπά­νιου σας στο πλυ­ντή­ριο κι αν είναι πλα­στι­κή σε ελα­φρύ πρό­γραμ­μα με κρύο νερό. Αν υπάρ­χουν λε­κέ­δες μού­χλας, βυ­θί­στε τη σε μια λε­κά­νη με με­ρι­κές κου­τα­λιές ξύδι.
6.Κα­θα­ρί­στε τα πλα­κά­κια του μπά­νιου από τα ενο­χλη­τι­κά άλατα, τρί­βο­ντάς τα μ΄ένα σφουγ­γά­ρι που πάνω του θα έχετε στά­ξει με­ρι­κές στα­γό­νες ξύδι και μα­γει­ρι­κή σόδα.
7.Μυ­ρί­ζει το ψυ­γείο σας; Αφού λοι­πόν το κα­θα­ρί­σε­τε βάλτε ένα πια­τά­κι με λίγο καφέ και το­πο­θε­τή­στε το σ΄ένα ράφι του ψυ­γεί­ου.
8.Βάλτε σ ένα μπολ χλια­ρό νερό, λίγο απορ­ρυ­πα­ντι­κό πιά­των και με­ρι­κές στα­γό­νες ξύδι και τρί­βου­με με βούρ­τσα τα χαλιά μας στα ση­μεία που έχουν λε­κέ­δες. Αν τα χαλιά βέ­βαια είναι ευαί­σθη­τα, ρω­τά­με κά­ποιον ει­δι­κό ή τα δί­νου­με έξω…
9.Δεν χρειά­ζε­ται να έχετε ει­δι­κό κα­θα­ρι­στι­κό για τα αση­μι­κά σας. Κα­θα­ρί­στε τα με οδο­ντό­βουρ­τσα και οδο­ντό­κρε­μα. Στη συ­νέ­χεια ξε­πλύ­νε­τε με νερό και στε­γνώ­στε τα. Θα λάμ­ψουν!
10.Κα­θα­ρί­στε τον φούρ­νο μι­κρο­κυ­μά­των σας βά­ζο­ντας ένα μπολ με χυμό λε­μο­νιού και θέ­το­ντας τον φούρ­νο σε λει­τουρ­γία για 5 λεπτά. Οι δυ­σά­ρε­στες οσμές θα εξα­φα­νι­στούν αμέ­σως.
πηγή:http://womannow.gr

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: 10 ολόφρεσκα μυστικά για καθαρό σπίτι!
10 ολόφρεσκα μυστικά για καθαρό σπίτι!
http://womannow.gr/wp-content/uploads/2013/11/katharo-spiti-630x1005.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2014/01/10_10.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2014/01/10_10.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy