Βάλε το "στίγμα" σου στο νοικιασμένο σπίτι σου-ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

    Είτε μετακόμισες λόγω σπουδών, είτε η μετακόμιση ήταν "αναγκαίο κακό", η νέα σου φωλιά μπορεί να είναι ό,τι καλύτερ...

 
 
Είτε μετακόμισες λόγω σπουδών, είτε η μετακόμιση ήταν "αναγκαίο κακό", η νέα σου φωλιά μπορεί να είναι ό,τι καλύτερο μπορούσες να βρεις, οι χώροι να είναι αυτοί που χρειάζεσαι και το ενοίκιο αυτό που μπορεί να αντέξει ο προϋπολογισμός σου, όμως το νέο σου διαμέρισμα δεν έχει ακόμα την σφραγίδα σου.


 
Το να ξοδέψεις μεγάλα ποσά για έναν χώρο που δεν σου ανήκει δεν είναι ιδιαίτερα σοφό, γι’ αυτό θα πρέπει να σκεφτούμε έξυπνους και οικονομικούς τρόπους, για να δώσεις στο νοικιασμένο σου σπίτι, την δική σου προσωπικότητα.
Ας δούμε λοιπόν μερικά κόλπα που θα κάνουν το νέο σου διαμέρισμα να δείχνει "δικό σου", ακόμα κι αν οι τίτλοι ιδιοκτησίας δεν φέρουν το όνομά σου.




Τρίψε και καθάρισε
… όπως δεν έχεις τρίψει και καθαρίσει ποτέ. Ακόμα κι αν το διαμέρισμα σου παραδόθηκε καθαρό, θα αισθανθείς πολύ καλύτερα αν ξεκινήσεις με έναν πεντακάθαρο (απ’ τα χεράκια σου) χώρο πριν αρχίσεις το ξεπακετάρισμα. Έτσι θα είσαι απόλυτα σίγουρη ότι όλα είναι όσο καθαρά θέλεις εσύ και ότι μπορείς να αρχίσεις με την ησυχία σου να τακτοποιείς τα ρούχα στην ντουλάπα και τα πιατικά στην κουζίνα.
Συμβιβάσου με ό,τι έχεις
Ακόμα και αν η κουζίνα είναι βαμμένη μ’ εκείνο το παλιομοδίτικο βεραμάν, σκέψου το καλύτερα πριν πιάσεις κουβάδες και πινέλα για να βάψεις.  Δοκίμασε πρώτα να διακοσμήσεις τον χώρο με διακοσμητικά, πετσέτες, κουρτίνες, μικροέπιπλα και ό,τι άλλο μπορείς να σκεφτείς, σε ένα χρώμα που να ταιριάζει μεν με το χρώμα των τοίχων, αλλά δημιουργεί μια αντίθεση που να σε ικανοποιεί. Θα χαλάσεις πολύ λιγότερα χρήματα και δεν θα προσβάλεις την σπιτονοικοκυρά για τις χρωματικές τις επιλογές.

Χαλάκια
Το να ντύσεις ένα ενοικιαζόμενο διαμέρισμα με μοκέτα απ’ άκρη σε άκρη είναι η μεγαλύτερη σπατάλη που μπορείς να σκεφτείς. Το ίδιο και η αγορά πανάκριβων χαλιών. Οκ,  τα δάπεδα ενός νοικιασμένου σπιτιού μπορεί να είναι αρκετά ταλαιπωρημένα αλλά πρέπει να βρεις τρόπους να καλύψεις τις ατέλειες με όσα λιγότερα χρήματα μπορείς.
Μια καλή ιδέα είναι να χρησιμοποιήσεις μικρά χαλάκια αλλά ακόμα  και παχιά ταπέτα μπάνιου για την κρεβατοκάμαρα. Διάλεξε φωτεινά χρώματα, που να ταιριάζουν με το πάπλωμά σου ώστε να δώσεις την αίσθηση της ενιαίας διακόσμησης στο χώρο χωρίς πολλά έξοδα.
Χρησιμοποίησε παρόμοια κόλπα για το καθιστικό, την κουζίνα και τους υπόλοιπους χώρους του διαμερίσματος για να καλύψεις τις φθορές των δαπέδων.

Έργα τέχνης
Ο πιο απλός και γρήγορος τρόπος για να βάλεις την προσωπική σου σφραγίδα στο χώρο είναι διακοσμώντας τον με τα αγαπημένα σου έργα τέχνης. Διάλεξε λοιπόν τους αγαπημένους πίνακες, με τη θεματολογία που εκφράζει καλύτερα την προσωπικότητα και το γούστο σου και διακόσμησε τους χώρους της νέας σου φωλιάς βάζοντας παντού την «υπογραφή» σου.
Εναλλακτικά μπορείς να ζητήσεις να σου φτιάξουν σε αφίσα την αγαπημένη σου φωτογραφία ή το αγαπημένο σου τοπίο για να δώσεις με ακόμα πιο έντονο τρόπο την προσωπικότητά σου στο χώρο.

Βάψε αν μπορείς
Αν οι χρωματικές επιλογές του σπιτονοικοκύρη δεν «παίζονται» με τίποτα, ζήτα του την άδεια αν μπορείς να ξαναβάψεις  κάποιους τοίχους. Καλό θα είναι ωστόσο να αποφύγεις τα πολύ έντονα χρώματα καθώς πιθανόν να δυσαρεστήσουν τον ιδιοκτήτη.
Δεν υπάρχει λόγος να μπεις στον κόπο να ξαναβάψεις ολόκληρο το διαμέρισμα. Ένας τοίχος στο σαλόνι για παράδειγμα μπορεί να είναι αρκετός για να δώσεις στο χώρο μια αγαπημένη σου νότα και να μπορέσεις έτσι να ταιριάξεις τα έπιπλα που ήδη έχεις.


Διαίρει και βασίλευε
Αν το διαμέρισμα που νοίκιασες είναι στούντιο ή έχει μεγάλους ενιαίους χώρους που δεν σε εξυπηρετούν, βάλε το μυαλουδάκι σου να δουλέψει στο φουλ, για το τι μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να χωρίσεις τον χώρο σε μικρότερες γωνιές.
Ένα παραβάν που μπορείς να βρεις ακόμα και σε παλαιοπωλείο, μια ραφιέρα ή ένα χαμηλό ντουλάπι θα δημιουργήσουν λειτουργικές γωνιές και θα σου δώσουν την δυνατότητα να διακοσμήσεις ξεχωριστά την κάθε μία.
Ένα άλλο κόλπο για να κάνεις έναν μεγάλο χώρο να μοιάζει λιγότερο άχαρος είναι οι καμπύλες. Στρογγυλά τραπεζάκια, καθρέφτες με καμπύλες και άλλα διακοσμητικά θα δώσουν  στο στούντιό σου «κίνηση».

Διακοσμητικά
Βάζα, κηροπήγια, σταχτοδοχεία, κορνίζες με φωτογραφίες και άλλα διακοσμητικά θα δώσουν την τελική εικόνα. Και πίστεψέ με, όταν τελειώσεις το ενοικιαζόμενο διαμέρισμα θα φωνάζει το όνομά σου.
Μην παραλείψεις να διαλέξεις τα διακοσμητικά στα χρώματα που αγαπάς περισσότερο και στο στιλ που σε εκφράζει καλύτερα.


Το μόνο που έχεις να κάνεις τώρα είναι… να καλέσεις τους φίλους σου για να τους ξεναγήσεις στον νέο ΣΟΥ χώρο.
πηγή:fe-mail.gr

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Βάλε το "στίγμα" σου στο νοικιασμένο σπίτι σου-ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
Βάλε το "στίγμα" σου στο νοικιασμένο σπίτι σου-ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
http://2.bp.blogspot.com/-Ym2P6ZEunhk/UkqAhklS_lI/AAAAAAAAQfM/NWynfQEn2r0/s400/diakosmitika-acces-590-7_b.jpg
http://2.bp.blogspot.com/-Ym2P6ZEunhk/UkqAhklS_lI/AAAAAAAAQfM/NWynfQEn2r0/s72-c/diakosmitika-acces-590-7_b.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2013/10/blog-post_7578.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2013/10/blog-post_7578.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy