Να ευωδιάζουν όλα και τον χειμώνα!

Photo: snackinginthekitchen.com Σήμερα βρίσκουμε φρέσκα αρωματικά όλο τον χρόνο, όμως δεν έχουν πάντα την ίδια...

Photo: snackinginthekitchen.com
Photo: snackinginthekitchen.com


Σήμερα βρίσκουμε φρέσκα αρωματικά όλο τον χρόνο, όμως δεν έχουν πάντα την ίδια μυρωδιά και γεύση. Παλιότερα οι νοικοκυρές έπρεπε να επινοήσουν τρόπους να διατηρήσουν τα αρωματικά χορταράκια και πέρα από την εποχή τους.
 





 Πριν από χρόνια έβλεπα μια γαλλική εκπομπή μαγειρικής, όπου πρότειναν μια παλιοκαιρίσια συνταγή για τη συντήρηση διάφορων αρωματικών σε μορφή πάστας. Τον χειμώνα, όταν στα βόρεια οι κήποι ήταν παγωμένοι, μια κουταλιά από τον αρωματικό πολτό έδινε στο φαγητό τη μυρωδιά της άνοιξης.
Διαλέξτε καλά και φρέσκα αρωματικά, στην εποχή τους, και σας εγγυώμαι ότι η σπιτική τούτη πάστα θα ζωντανέψει τα φαγητά σας. Θα διαπιστώσετε ότι ο πράσινος πολτός που σας προτείνω έχει περισσότερη γεύση και άρωμα από τα ανούσια μυρωδικά του σούπερμαρκετ.Εκτός από μαϊντανό, βάζω άνηθο, φρέσκο μάραθο, αλλά και καυκαλήθρα, καθώς και φρέσκια καυτερή πιπεριά. Να θυμάστε ότι το μείγμα είναι πολύ αλμυρό, κι έτσι δε θα χρειαστεί να βάλετε επιπλέον αλάτι στο φαγητό.

Χρήσεις: Βάλτε 1 κουτ. σούπας από την πάστα για κάθε 4 φλιτζάνια σούπα (κότα, φασόλια ή λαχανικά), και 1-1 1/2 κουτ. γλυκού σε σάλτσες που φτιάχνετε με ζωμό από κρέας, πουλερικά ή ψάρι.
Πάστα με μυρωδικά χορταράκια - από το βιβλίο μου Της Μεσογείου τα Πικάντικα (Πατάκης)

Για 2 φλιτζάνια περίπου
Σημείωση: Θα χρειαστείτε ζυγαριά ακριβείας για να ζυγίσετε τα υλικά για τη συνταγή. Αν δεν ζυγιστούν ακριβώς, το μείγμα θα χαλάσει γρήγορα.

Photo: lizrary@Flickr
Photo: lizrary@Flickr

  • 90 γραμμ. φύλλα μαϊντανό, πλυμένα και στεγνωμένα
  • 90 γραμμ. φύλλα σέλινο, ή άνηθο και/ή μάραθο, πλυμένα και στεγνωμένα
  • 150 γραμμ. πράσα, το λευκό μέρος μόνο, σε φέτες
  • 30 γραμμ. πιπεριές καυτερές φρέσκες, δίχως τα σπόρια
  • 75 γραμμ. αλάτι
Σε μπλέντερ βάλτε όλα τα υλικά, εκτός από το αλάτι, και δουλέψτε ανοιγοκλείνοντας το μοτέρ και καθαρίζοντας τα τοιχώματα με σπάτουλα για να πάρετε πάστα. Μεταφέρετε σε γαβάθα, προσθέστε το αλάτι και ανακατέψτε πολύ καλά.  Βάλτε σε γυάλα, σκεπάστε και φυλάξτε το ψυγείο. Διατηρείται περίπου για 1 χρόνο.

 πηγή:bostanistas.gr

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Να ευωδιάζουν όλα και τον χειμώνα!
Να ευωδιάζουν όλα και τον χειμώνα!
http://www.bostanistas.gr/resources/2013-09/image--181-thumb-large.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2013/10/blog-post_6106.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2013/10/blog-post_6106.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy