Ποιος το φανταζόταν ότι η συνταγή για μπουγάτσα είναι τόσο εύκολη και γρήγορη! ...
Το cookbox.gr σου μαθαίνει να φτιάχνεις λαχταριστή σπιτική μπουγάτσα, να γλύφεις τα δάχτυλά σου.
Υλικά
φύλλο κρούστας 500γρ.250 γρ. βούτυρο λιωμένο
750 ml. γάλα φρέσκο και χλιαρό
3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
45 γρ. ζάχαρη
50 γρ. ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα
4 κ.γ. κανέλα σκόνη για γαρνίρισμα
Χρόνος Προετοιμασίας: 30'
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολη
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C.
Στρώνουμε το φύλλο κρούστας σε ένα πυρέξ κυματιστά, το βουτυρώνουμε λίγο και το ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά στο φούρνο μέχρι να ροδίσει, ραντίζοντάς το σταδιακά με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το γάλα (χλιαρό), τα αυγά και τη ζάχαρη. Περιχύνουμε με το μίγμα αυτό το φύλλο κρούστας και ξαναψήνουμε στο φούρνο για άλλα 20 λεπτά.
Όταν η μπουγάτσα είναι έτοιμη, την βγάζουμε από τον φούρνο και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.