Τα 3 κορυφαία τρόφιμα για ένα όμορφο δέρμα

Τι θα πιστεύατε αν σας έλεγαν να τρώτε μούρα αντί για botox, ντομάτες αντί για την κρέμα ημέρας και καρότα αντί για make-up...






Τι θα πιστεύατε αν σας έλεγαν να τρώτε μούρα αντί για botox, ντομάτες αντί για την κρέμα ημέρας και καρότα αντί για make-up; Πολλά τρόφιμα είναι αναντικατάστατα βοηθήματα ομορφιάς που κάνουν τις ακριβές κρέμες και τις θεραπείες περιττές. Οι επιπτώσεις τους στο δέρμα όμως δεν είναι άμεσες. « Τα τρόφιμα δεν είναι φάρμακα που εργάζονται όλη τη νύχτα », λέει ο Hans Lauber, ειδικός σε θέματα διατροφής και συγγραφέας από το Μόναχο.
 Όμως για ένα βραχυπρόθεσμο αντίκτυπο ο Hans μας συμβουλεύει ότι πολλά τρόφιμα έχουν μια προληπτική και πάνω απ’ όλα μόνιμη επίδραση στην επιδερμίδα μας.




 Αυτό σημαίνει ότι ποτέ δεν είναι αργά για να ξεκινήσετε μια διατροφή, που θα εμποδίζει την γήρανση του δέρματος και θα εξασφαλίζει μια λαμπερή χροιά.
Η γήρανση του δέρματος πολλές φορές έχει να κάνει με την υποδερμική φλεγμονή και μπορεί να καταπολεμηθεί με τα σωστά φυσικά προϊόντα.

Ομορφιά και μούρα
Το κρέας, τα λουκάνικα ή άλλα ζωικά προϊόντα είναι υπεύθυνα για τη δημιουργία των ρυτίδων επειδή περιέχουν αραχιδονικό οξύ, το οποίο επίσης σχηματίζεται στο σώμα μας όταν τρώμε τροφές που περιέχουν ωμέγα – 6 λιπαρά οξέα, όπως η μαργαρίνη και το ηλιέλαιο. Το ίδιο ισχύει και για τις ελεύθερες ρίζες, ένα είδος ασταθούς μορίου που πολλαπλασιάζεται ως αποτέλεσμα της κακής διατροφής, το φως του ήλιου και το κάπνισμα  και επιτίθεται στα κύτταρα του σώματος.
Για τα παραπάνω όμως υπάρχουν διατροφικά αντίβαρα: Τα μούρα έχουν μια ισχυρή προστατευτική επίδραση ενάντια στις ελεύθερες ρίζες, επειδή περιέχουν πολλά αντιοξειδωτικά και όσο πιο σκούρα είναι τόσο το καλύτερο. Ένα ποτήρι με χυμό από μούρα έχει το προστατευτικό δυναμικό από 14 ποτήρια κόκκινο χυμό σταφυλιού και 55 ποτήρια χυμού μήλου. Μια μικρή ποσότητα από μούρα καλύπτει επίσης τις ημερήσιες ανάγκες ενός ατόμου από βιταμίνη C, η οποία βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος και προωθεί την πέψη.
Ομορφιά και σπανάκι
Μια αντιφλεγμονώδη διατροφή με σπανάκι, υψηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνη Β βοηθά στη διατήρηση ενός υγιούς δέρματος.
Το σπανάκι, έχει μια τεράστια προστατευτική επίδραση, 100 γραμμάρια ισοδυναμούν με 240 γραμμάρια ρόκα ή 1.900 γραμμάρια αγγούρια. Το μπρόκολο είναι επίσης μια εξαιρετικά ωφέλιμη τροφή, με σχεδόν το ίδιο φαρμακευτικό αποτέλεσμα, όπως πολλά άλλα πράσινα λαχανικά, τα οποία χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη Β, ανακουφίζουν τις μικρές φλεγμονές και έτσι σας δίνουν μια φρέσκια χροιά και ένα υγιές δέρμα. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάτε το πράσινο τσάι που ενισχύει την ομορφιά και είναι το αγαπημένο ρόφημα των μοντέλων της μόδας και των celebrities.
Τα καροτενοειδή στις ντομάτες και στα καρότα όχι μόνο καθυστερούν τη γήρανση του δέρματος αλλά σας προστατεύουν και από τον ήλιο. Οι περισσότεροι άνθρωποι ξεχνούν ότι εκτίθενται στον ήλιο κάθε μέρα χωρίς να βάζουν αντηλιακό, όμως η τακτική κατανάλωση ντομάτας και καρότου παρέχουν έναν παράγοντα προστασίας από τον ήλιο. Τρώγοντας καρότα και ντομάτα θα έχετε ως αποτέλεσμα μια νέα όψη της επιδερμίδας σας.
Μια υγιεινή διατροφή περιλαμβάνει επίσης τους υδατάνθρακες και τα λίπη, τα οποία το σώμα μας χρειάζεται, τα προϊόντα ολικής άλεσης περιέχουν υδατάνθρακες και όπως τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια σε φυτικές ίνες.
Ομορφιά και καρύδια
Τα καρύδια αποτελούν μια καλή πηγή ωμέγα – 3 λιπαρά οξέα. Προωθούν την κανονική πέψη, η οποία αποτελεί επίσης προϋπόθεση για ένα όμορφο δέρμα. Επιπλέον, συνιστάται να τρώτε ωμέγα- 3 λιπαρά οξέα, τα οποία βρίσκονται σε λάδι καρύδας και λάδι από κουκούτσια σταφυλιού. Οι πρωτεΐνες έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες και μπορεί να επισκευάσουν τις μικρές βλάβες του δέρματος. Το δέρμα μας αποτελείται από κολλαγόνο, το οποίο σχηματίζεται από τα δομικά στοιχεία των πρωτεϊνών. Το κολλαγόνο είναι απαραίτητο για το σχηματισμό και την αντικατάσταση των κυττάρων του σώματος. Τα ιδανικά τρόφιμα από αυτή την άποψη είναι τα ξινά γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το γιαούρτι, ο ορός γάλακτος και το ξινόγαλα, τα οποία παρέχουν πολλές πρωτεΐνες, αλλά είναι χαμηλά σε θερμίδες. 
πηγή: diaitabeauty.gr

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Τα 3 κορυφαία τρόφιμα για ένα όμορφο δέρμα
Τα 3 κορυφαία τρόφιμα για ένα όμορφο δέρμα
http://2.bp.blogspot.com/-boUz01cddgc/UnGPZAKIr4I/AAAAAAAARcA/Nj0hPXgDdhU/s400/1496-catalina-1954.jpg
http://2.bp.blogspot.com/-boUz01cddgc/UnGPZAKIr4I/AAAAAAAARcA/Nj0hPXgDdhU/s72-c/1496-catalina-1954.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2013/10/3_31.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2013/10/3_31.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy