Κεφτεδάκια μελιτζάνας

Oσοι αγαπούν τις μελιτζάνες θα τα απολαύσουν. Τραγανά και αφράτα γεμάτα αρώματα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Κάντε την αλλαγή, δοκιμάστε ...

melitzanokeftedes 1 Κεφτεδάκια μελιτζάνας



Oσοι αγαπούν τις μελιτζάνες θα τα απολαύσουν.Τραγανά και αφράτα γεμάτα αρώματα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Κάντε την αλλαγή, δοκιμάστε νέες γεύσεις και αλλάξτε τις καθημερινές σας συνήθειες.





Υλικά
2 μελιτζάνες φλάσκες (500-600 γραμμ. και οι δύο)
1 φλιτζ. φρυγανιά
1/3 φλιτζ. κεφαλοτύρι
1/2 φλιτζ. αλεσμένη καρυδόψιχα
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 αυγό χτυπημένο
Φρυγανιά ή αλεύρι για το πανάρισμα
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
 

Για τη σάλτσα ντομάτας
1 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες, χωρίς σπόρους και ψιλοκομμένες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
3-4 φύλλα φρέσκου βασιλικού
1 καυτερή πιπερίτσα (προαιρετικά)
αλάτι
πιπέρι
 

Για τη σος γιαουρτιού
1 κεσεδάκι γιαούρτι
2 κ.σ. τριμμένο πάγο
αλάτι
1 κ.σ. ξίδι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε καρέ 3 εκ. Τις ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό που βράζει και βράζουμε για 8΄-10΄, να μαλακώσουν (εναλλακτικά ψήνουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο ολόκληρες και κρατάμε τη σάρκα τους). Τις στραγγίζουμε καλά, τις πιέζουμε στο σουρωτήρι να αποβάλλουν τα υγρά τους (πρέπει να στραγγίσουν καλά). Σε μπολ βάζουμε τη μελιτζάνα, τη φρυγανιά, το τυρί, την καρυδόψιχα, το αυγό, το μαϊντανό, το σκόρδο και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Αν το μείγμα είναι αραιό, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι ή φρυγανιά ώσπου να πλάθεται. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια, περίπου 3 εκ. Τα αλευρώνουμε ή τα πανάρουμε σε φρυγανιά.
Τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, να ροδίσουν. Τηγανίζουμε λίγα λίγα, να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρονται ζεστά ή κρύα με τις δύο σάλτσες.
Για τη σάλτσα ντομάτας
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο, να ροδίσει, για 1΄-2΄. Ρίχνουμε τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού. Βράζουμε για περίπου 15΄-20΄, να πυκνώσει η σάλτσα. Την αφήνουμε να κρυώσει και τη σερβίρουμε σαν ντιπ με τους κεφτέδες.

Για τη σος γιαουρτιού
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και παγώνουμε τη σάλτσα. Σερβίρουμε με τους κεφτέδες.
Πηγη:www.argiro.gr

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Κεφτεδάκια μελιτζάνας
Κεφτεδάκια μελιτζάνας
http://soso.gr/wp-content/uploads/2013/04/melitzanokeftedes_1.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2013/08/blog-post_401.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2013/08/blog-post_401.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy