Βγείτε έξω- ΚΗΠΟΣ-ΒΕΡΑΝΤΑ

Ο καιρός φέτος  μας έχει ταλαιπωρήσει λιγάκι αλλά ο ήλιος έχει αποφασίσει κάποιες μέρες να δηλώνει την παρουσ...





Ο καιρός φέτος  μας έχει ταλαιπωρήσει λιγάκι αλλά ο ήλιος έχει αποφασίσει κάποιες μέρες να δηλώνει την παρουσία του. Ευκαιρία λοιπόν να ετοιμάσουμε την βεράντα και το μπαλκόνι μας. Επιδιορθώστε τυχόν πέργκολες και άλλα στηρίγματα φυτών πριν τα φυτά σας αρχίσουν να αναπτύσσονται. Βάψτε τα κάγκελα και τα έπιπλα κήπου. Καθαρίστε τον χώρο και αρχίστε να ασχολείστε με τα φυτά σας.


Οι βασικές εντολές αυτού του μήνα συνοψίζονται στο προετοιμάστε, καθαρίστε και φυτέψτε. Αν τα φυτά σας έχουν μεγαλώσει και χρειάζεται να αλλάξετε γλάστρες, ο Μάρτιος είναι ο καλύτερος μήνας για να το κάνετε. Μην αλλάξετε γλάστρα σε φυτά που είναι ανθισμένα, περιμένετε το τέλος της ανθοφορίας τους. Σκάψτε καλά τις γλάστρες σας με την πρώτη ευκαιρία που το χώμα δεν είναι υγρό και προσθέστε λίπασμα. Σε καινούργιες ζαρντινιέρες μπορείτε να βάλετε κοπριά και να την αφήσετε να χωνέψει πριν φυτέψετε. Ανάλογα με την ποιότητα του χώματος, εξασφαλίστε καλή αποστράγγιση στα παρτέρια σας προσθέτοντας λίγη άμμο στο χώμα ή κροκάλες στον πάτο της γλάστρας. Επιθεωρήστε τα φυτά σας για να εντοπίσετε ζημιές από την πρόσφατη παγωνιά.  Κλαδέψτε οτιδήποτε σας φαίνεται καμμένο και όλα τα σπασμένα κλαδιά. Μαζέψτε τα πεσμένα φύλλα και φρούτα εάν υπάρχουν ώστε να μην δημιουργηθούν εστίες εντόμων και μυρωδιών με τις πρώτες ζεστές ημέρες της άνοιξης.
Ορισμένα λουλούδια όπως κρόκοι και ζουμπούλια έχουν ήδη αρχίσει να ανθίζουν. Θα ακολουθήσουν οι νάρκισσοι και οι φρέζιες. Για να διατηρηθούν καλύτερα,κόβετε τα λουλούδια που μαραίνονται πριν να σποριάσουν χωρίς να αφαιρείτε τα φύλλα. Το ίδιο και όταν τα κόβετε για το βάζο. Λόγω καιρού, μην φυτέψετε σπόρους απευθείας στη βεράντα. Φυτέψτε τους καλύτερα σε κεσεδάκια πχ. από γιαούρτι και μεταφυτέψτε τα στη γλάστρα λίγο αργότερα. Εάν θέλετε και φέτος έναν λαχανόκηπο, θυμηθείτε τι λαχανικά είχατε φυτέψει πέρυσι στα παρτέρια και αποφύγετε να βάλετε στα ίδια σημεία ίδιο τύπο λαχανικού. 


πηγή: gmag.gr

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Βγείτε έξω- ΚΗΠΟΣ-ΒΕΡΑΝΤΑ
Βγείτε έξω- ΚΗΠΟΣ-ΒΕΡΑΝΤΑ
http://mynortherngarden.com/wp-content/uploads/2010/07/buffal-garden-1.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2013/03/blog-post_6976.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2013/03/blog-post_6976.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy