Διακόσμησε έναν άδειο χώρο που σου προκαλεί αμηχανία! tips

Αν διαθέτεις και εσύ ένα χώρο ή μια γωνία που μόνο αμηχανία σου προκαλεί, θα σου δείξουμε 9 περιπτώσεις που η αμηχανία μετατράπηκε σε ...


Αν διαθέτεις και εσύ ένα χώρο ή μια γωνία που μόνο αμηχανία σου προκαλεί, θα σου δείξουμε 9 περιπτώσεις που η αμηχανία μετατράπηκε σε θρίαμβο!
Μικρές γωνίες, ανούσιες εσοχές, ο χώρος κάτω από τις σκάλες, ο χώρος πάνω από τα ντουλάπια, γωνίες με καλοριφέρ ή προβληματικές κολώνες, η αλήθεια είναι πως υπάρχουν δεκάδες χώροι που σου προκαλούν αμηχανία.


Μεγάλη τσιμεντένια γλάστρα σε γωνία εισόδου.
Στην είσοδο έχουμε πολύ χώρο στα δεξιά, όπου η Brittni Mehlhoff προτίμησε την μεγάλη ίσως τσιμεντένια γλάστρα για να δημιουργήσει αντίθεση με τον σκούρο τοίχο. Θα μπορούσε να τοποθετηθεί κάποιου είδους κρεμάστρα με γάντζους, αλλά ακριβώς απέναντι υπάρχει ντουλάπα.
Χωρίς να επιλέξουμε υψηλό budget, βρήκαμε 8 τρόπους που δίνουν λύσεις σε κάποια από αυτά τα προβλήματα (και έναν που δημιουργεί περαιτέρω). Το υψηλότερο budget θα μας έδινε περισσότερες επιλογές, αλλά αυτό είναι κάτι το δευτερεύον μπροστά στον δημιουργικό τρόπο σκέψης. Οι «νεκρές ζώνες» θα αποτελούν πάντα πρόβλημα, αλλά αυτό ελπίζουμε να αναχαιτίσουμε με τις ιδέες για να διακοσμήσεις έναν χώρο που σου προκαλεί αμηχανία!


Διακόσμηση με φυτά στις γωνίες του σαλονιού με τζάκι.
Στην περίπτωση αυτή το τζάκι μας αποτρέπει από το να τοποθετήσουμε κάποιο έπιπλο μπροστά. Άρα στις γωνίες δεν μπορεί να μπει βοηθητικό τραπεζάκι ή κάτι άλλο. Οπότε οι μόνες μας λύσεις είναι τα φωτιστικά (αν έχει πρίζα κοντά), κάποιο έπιπλο τύπου κονσόλας (μάλλον εκτός θέσης) και τα φυτά.

Έτσι επιλέχθηκαν φυτά με πλούσιο φύλλωμα, ενώ εναλλακτικά θα μπορούσαν να μπουν περισσότερα φυτά με διαφορετικά φυλλώματα που θα έδιναν υφή στον χώρο. Όμως επειδή είσαι κοντά σε τζάκι, θες ανθεκτικά φυτά. Παρεμπιπτόντως όλες οι επιλογές, τόσο απευθείας σε γλάστρα, όσο και στο σκαμπώ, σε βάση ή το κρεμαστό είναι υπέροχα.


Γραφείο κάτω από τις σκάλες.
Οι χώροι κάτω από σκάλες είναι ο ορισμός του χαμένου χώρου. Αποτελεί πρόβλημα για τις περισσότερες μεζονέτες, αν και στην Ελλάδα οι περισσότεροι χώροι κάτω από σκάλες είναι κλειστοί ή διαθέτουν ήδη αποθηκευτικούς χώρους στα πιο καινούρια σπίτια. Εδώ η αμηχανία σταμάτησε όταν η ιδιοκτήτρια αποφάσισε να τοποθετήσει εκεί το γραφείο της και να βάλει ένα σποτάκι για φωτισμό.

Η τάβλα είναι χτιστή, ενώ από κάτω μπήκε το πολύ όμορφο γραφείο που προσθέτει χρώμα. Την ίδια στιγμή το χαμηλό ύψος δεν επηρεάζει στο ελάχιστο, τυχόν ψηλό χρήστη του γραφείου. Εξαιρετική λύση.


Κάτω από τις σκάλες δημιουργήθηκε μια ντουλάπα.
Πάλι ο χώρος κάτω από τις σκάλες (και μπροστά στην είσοδο) θα πήγαινε χαμένος, αν δεν δημιουργούνταν μια μικρή walk in ντουλάπα, στην οποία μπήκε μπάρα για τα ρούχα και ένας πάγκος-παπουτσοθήκη. Οι γάντζοι αποτέλεσαν τις τελευταίες πινελιές, τόσο στα σκαλιά όσο και στην ντουλάπα. Το τούβλο του τοίχου στο εσωτερικό είναι απλά πανέμορφο!


Χτιστός πάγκος στην είσοδο.
Το ότι δεν έχεις χώρο κάτω από τις σκάλες, δεν σημαίνει πως δεν σου προκαλεί αμηχανία ο χώρος! Εδώ προτιμήθηκε ένας χτιστός πάγκος, ενώ θα μπορούσε ίσως και να μπει ένα μικρό στρογγυλό τραπέζι και δύο στενές πολυθρόνες. Αυτό είναι θέμα επιλογής, όμως ο πάγκος και όλα τα μοτίβα του χώρου είναι εκπληκτικά.


Βιβλιοθήκη πίσω από την πόρτα.
Φυσικά οι χώροι πίσω από τις πόρτες αποτελούν τον ορισμό του χαμένου χώρου (όσες φίλες ενοχλείστε κοιτάξτε τις συρόμενες). Όμως στην περίπτωση αυτή η αμηχανία αντιμετωπίστηκε με την δημιουργία μιας στενής βιβλιοθήκης, με στενά ράφια και μεταλλικές ράβδους να συγκρατούν τα βιβλία!


Γάντζοι και κουτιά ως ράφια τοποθετήθηκαν στον τοίχο.
Σε μια πολύ έξυπνη κίνηση, πίσω από την πόρτα τοποθετήθηκε ένας γάντζος για πολλά ρούχα και ένα επιπλάκι με συρτάρια (τύπου φαρμακείου) όπου αποτελεί την βάση της κοσμηματοθήκης! Επίσης κουτιά με κρυφή βάση στήριξης ως ράφια. Αντίστοιχα μπορεί να κρεμαστεί ή να στερεωθεί η σιδερώστρα ή άλλα αντικείμενα.


Άλλη μια αναξιοποίητη εσοχή που σου δίνει 3 επιλογές: Αυτήν με το καφασάκι και τα ράφια που βλέπεις εδώ, την τοποθέτηση ενός κάθετου πίνακα ή μια στενή βιβλιοθήκη. Δεν είναι από τους πολύ δύσκολους χώρους και αν το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις είναι αντίστοιχο, τότε θα το ξεπεράσεις εύκολα και δημιουργικά. Αν πρόσεξεις καλύτερα θα δεις πως ο τοίχος έχει επενδυθεί με άσπρο ξύλο πίσω από τα ράφια!


Εδώ σε μια μεγάλη ενοχλητική εσοχή, τοποθετήθηκε ταπετσαρία, ντουλάπια με μαρμάρινο καπάκι, ένα ψυγείο για τα κρασιά, νιπτήρας και έτσι αποκτήθηκε ένα πλήρες μπαρ!


Πάνω από τα ντουλάπια υπάρχει αρκετός διαθέσιμος χώρος. Εδώ κατασκευάστηκαν χτιστές θήκες μπουκαλιών του κρασιού (πάντα να αποθηκεύονται οριζόντια) και ταυτόχρονα γεμίζει το κενό. Το ύψος δεν είναι και το πιο βολικό, ενώ στην σεισμογενή μας χώρα χρειάζεται κάποιο στοπ ή αποθήκευση υπό γωνία. Όμορφη σύλληψη και εκτέλεση, αλλά θα χρειαστείς σκάλα…
via:decoration.gr

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Διακόσμησε έναν άδειο χώρο που σου προκαλεί αμηχανία! tips
Διακόσμησε έναν άδειο χώρο που σου προκαλεί αμηχανία! tips
https://1.bp.blogspot.com/-wiWU1cfCXFY/WbsC1gjRrEI/AAAAAAAAh98/5lGGl3APlawv9uw_KOSMh2e_qkk3H5n9QCLcBGAs/s320/opening-photo-desk.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-wiWU1cfCXFY/WbsC1gjRrEI/AAAAAAAAh98/5lGGl3APlawv9uw_KOSMh2e_qkk3H5n9QCLcBGAs/s72-c/opening-photo-desk.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2017/09/tips.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2017/09/tips.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy