Γρήγορο, εύκολο και απλό το Παγωτό καρύδας πασπαλισμένο με ξηρούς καρπούς, είναι ιδανικό για να ανοιγοκλείνεις την κατάψυξη non stop.Θα χ...
Γρήγορο, εύκολο και απλό το Παγωτό καρύδας πασπαλισμένο με ξηρούς καρπούς, είναι ιδανικό για να ανοιγοκλείνεις την κατάψυξη non stop.Θα χρειαστείς:
Υλικά:
70 ml. κρέμα καρύδας
60 γρ. καρύδα
150 ml. νερό καρύδας
50 ml. λάδι καρύδας
Μαύρη σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια
Ξήροι καρποί και αποξηραμένα φρούτα
Εκτέλεση:
1. Ρίξε όλα τα συστατικά της καρύδας μέσα σε ένα μπλέντερ εκτός από το λάδι. Ανακάτεψέ τα πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Το μείγμα πρέπει να παραμείνει μαλακό. Πρόσθεσε, έπειτα, το λιωμένο λάδι καρύδας και ανάμειξέ το καλά.
2. Άδειασε το μείγμα σε ρηχό δοχείο και άφησέ το στην κατάψυξη για αρκετές ώρες.
3. Φτιάξε μικρές μερίδες παγωτού, μία δηλαδή κουταλιά της σούπας.
4. Φτιάξε μικρές μπάλες και μη διστάσεις να χρησιμοποιήσεις ακόμη και τα χέρια σου. Τοποθέτησε τις μπάλες παγωτού σε έναν παγωμένο δίσκο και τοποθέτησε μια οδοντογλυφίδα μέσα σε κάθε μπάλα. Άφησέ τα ξανά στην κατάψυξη για αρκετές ώρες.
5. Λιώσε τη σοκολάτα αργά πάνω σε ένα bain-marie και στη συνέχεια βύθισε κάθε μπάλα παγωτού στην λιωμένη σοκολάτα. Ρίξε έπειτα τις μπάλες στην επιλεγμένη σου γαρνιτούρα και στη συνέχεια τοποθέτησέ τις ξανά στην κατάψυξη.
Υλικά:
70 ml. κρέμα καρύδας
60 γρ. καρύδα
150 ml. νερό καρύδας
50 ml. λάδι καρύδας
Μαύρη σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια
Ξήροι καρποί και αποξηραμένα φρούτα
Εκτέλεση:
1. Ρίξε όλα τα συστατικά της καρύδας μέσα σε ένα μπλέντερ εκτός από το λάδι. Ανακάτεψέ τα πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Το μείγμα πρέπει να παραμείνει μαλακό. Πρόσθεσε, έπειτα, το λιωμένο λάδι καρύδας και ανάμειξέ το καλά.
2. Άδειασε το μείγμα σε ρηχό δοχείο και άφησέ το στην κατάψυξη για αρκετές ώρες.
3. Φτιάξε μικρές μερίδες παγωτού, μία δηλαδή κουταλιά της σούπας.
4. Φτιάξε μικρές μπάλες και μη διστάσεις να χρησιμοποιήσεις ακόμη και τα χέρια σου. Τοποθέτησε τις μπάλες παγωτού σε έναν παγωμένο δίσκο και τοποθέτησε μια οδοντογλυφίδα μέσα σε κάθε μπάλα. Άφησέ τα ξανά στην κατάψυξη για αρκετές ώρες.
5. Λιώσε τη σοκολάτα αργά πάνω σε ένα bain-marie και στη συνέχεια βύθισε κάθε μπάλα παγωτού στην λιωμένη σοκολάτα. Ρίξε έπειτα τις μπάλες στην επιλεγμένη σου γαρνιτούρα και στη συνέχεια τοποθέτησέ τις ξανά στην κατάψυξη.
πηγή:queen.gr