Ρητίνη: για εκπληκτικές κατασκευές

  Μπορείτε να κατασκευάσετε πολλά, όμορφα αντικείμενα με τη ρητίνη - ειδικά αν φτιάξετε τα δικά σας καλούπια. Να μερικές εξαιρετικές ...


 Μπορείτε να κατασκευάσετε πολλά, όμορφα αντικείμενα με τη ρητίνη - ειδικά αν φτιάξετε τα δικά σας καλούπια. Να μερικές εξαιρετικές ιδέες για σας.
Η ρητίνη, γνωστή και ως ρετσίνι, αποτελεί μία παχύρρευση ουσία που προέρχεται από τον φλοιό κωνοφόρων δέντρων, όπως τα πεύκα. Μετά από ειδική επεξεργασία μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή διαφόρων υλικών, όπως βαφές, πλαστικές ύλες και στην περίπτωσή μας καλούπια για μοναδικές δημιουργίες!

Για να ξεκινήσετε

Φτιάξτε τα δικά σας καλούπια



Μπορείτε να φτιάξετε ένα καλούπι από οτιδήποτε, και να το χρησιμοποιήσετε όσες φορές θέλετε. Ξεκινήστε με κάποιο αντικείμενο που είναι επίπεδο στη μια πλευρά του, γιατί είναι ευκολότερο να δουλέψετε με αυτό.

 Θα χρειαστείτε:

ένα αντικείμενο που σας αρέσει για να φτιάξετε το καλούπι
λάστιχο σιλικόνης, Α και Β (δείτε το βήμα 2)
ένα πλαστικό δοχείο για την ανάμιξη του λάστιχου
ένα πλαστικό μπολ με επίπεδο πάτο για το καλούπι (αρκετά μεγάλο για να χωρέσει το αντικείμενο από το οποίο θα φτιάξετε το καλούπι)
πλαστικά κουτάλια
χάρτινα κύπελλα
ξυλάκια κατασκευών (κόψτε το ένα άκρο για να είναι ίσιο)
γάντια από νιτρίλιο-καουτσούκ ή βινύλιο (όχι λάτεξ)
προστατευτικά γυαλιά για τα μάτια σας
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δουλέψτε σε θερμοκρασία δωματίου και σε χώρο που αερίζεται καλά. Φορέστε τα προστατευτικά γυαλιά και τα γάντια νιτριλίου ή βινυλίου (το λάτεξ αναστέλλει την κατεργασία του λάστιχου). Αν το αντικείμενο που θέλετε να βγάλετε σε καλούπι είναι πορώδες, θα χρειαστεί να κλείσετε τους πόρους από πριν με ένα κατάλληλο προϊόν ή να το περάσετε με βερνικόχρωμα.

Για την κατασκευή:

1. Τοποθετήστε το αντικείμενο που θέλετε να βγάλετε σε καλούπι με την επίπεδη επιφάνεια να κοιτάζει προς τα κάτω, μέσα στο πλαστικό μπολ με τον επίπεδο πάτο.

ΜΙΚΡΟ ΜΥΣΤΙΚΟ Αν φοβάστε ότι το αντικείμενο θα κινηθεί όταν θα χύσετε το λάστιχο πάνω του, στερεώστε το με Prestik.

2. Βάλτε ίσες ποσότητες από το λάστιχο σιλικόνης Α και Β σε δύο ξεχωριστά κύπελλα. Για να μετρήσετε την ποσότητα ευκολότερα, μπορείτε για παράδειγμα να βάλετε ένα σημάδι στα 4 εκατοστά από τον πάτο κάθε κυπέλλου και να γεμίσετε και τα δύο κύπελλα μέχρι το σημάδι.

3. Βάλτε τα δύο υγρά στο πλαστικό δοχείο και ανακατέψτε καλά για να γίνει το χρώμα ομοιόμορφο. Δουλέψτε το μίγμα με αργές κινήσεις αντί να το ανακατέψετε έντονα, για να μην σχηματιστούν φυσαλίδες. Αφού τελειώσει το ανακάτεμα, έχετε 30 λεπτά για να επεξεργαστείτε το μίγμα λάστιχου σιλικόνης προτού αρχίσει να πήζει.

4. Κρατήστε το δοχείο με το μίγμα του λάστιχου πάνω από το πλαστικό μπολ, σηκώνοντάς το όσο το δυνατόν πιο ψηλά για να σπάσουν οι φυσαλίδες αν υπάρχουν. Ρίξτε το μίγμα στο μπολ λίγο-λίγο. Κρατήστε το δοχείο όσο γίνεται πιο σταθερό, χωρίς να μετακινείται. Αφήστε το μίγμα να απλώσει από μόνο του χωρίς να κάνετε κάτι εσείς. Έτσι μειώνεται ακόμα περισσότερο η πιθανότητα να σχηματιστούν φυσαλίδες. Ρίξτε αρκετή ποσότητα από το μίγμα ώστε να καλύψει το αντικείμενο κατά τουλάχιστον 1 εκατοστό.

5. Αφήστε το να πήξει για τουλάχιστον 24 ώρες προτού το ξεκαλουπώσετε. Τραβήξτε με μεγάλη προσοχή το λάστιχο από το αντικείμενο για να ολοκληρώσετε το καλούπι σας.
via:epithimies.gr

Σχόλια

BLOGGER: 1
Loading...



Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Ρητίνη: για εκπληκτικές κατασκευές
Ρητίνη: για εκπληκτικές κατασκευές
https://2.bp.blogspot.com/-WPnkSHBYCUM/Wb5tRMiy5aI/AAAAAAAAiAw/Oqk6z54pVYcUo1vQ1P1GMtIn7t--xs4BACLcBGAs/s320/resin-2-size-3.jpg
https://2.bp.blogspot.com/-WPnkSHBYCUM/Wb5tRMiy5aI/AAAAAAAAiAw/Oqk6z54pVYcUo1vQ1P1GMtIn7t--xs4BACLcBGAs/s72-c/resin-2-size-3.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2017/09/blog-post_4.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2017/09/blog-post_4.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy