4 δοκιμασμένα tips για να μη σου «ξαναλασπώσει» ποτέ το κέικ

Γιατί ενώ εκτελείτε τις οδηγίες κατά γράμμα, δεν σας πετυχαίνει η υφή του κέικ; Είμαστε εδώ για να βάλουμε τέλος σε αυτή την αδικία. Π...


Γιατί ενώ εκτελείτε τις οδηγίες κατά γράμμα, δεν σας πετυχαίνει η υφή του κέικ; Είμαστε εδώ για να βάλουμε τέλος σε αυτή την αδικία.

Περνάτε ώρες πάνω από το μπολ, πιάνετε το χέρι σας με το μίξερ, λερώνεστε, δοκιμάζετε τη ζύμη, σας φαίνεται καλή (για μια στιγμή σκέφτεστε να τη φάτε ωμή, αλλά ευτυχώς μετά από λίγο συνέρχεστε), το βάζετε στο φούρνο. Κάνετε υπομονή μία ώρα, ανυπομονείτε καθώς η μυρωδιά σάς σπάει τη μύτη, το βγάζετε και ετοιμάζεστε να κόψετε το πρώτο κομμάτι και να δρέψετε τους κόπους σας και -damn- δεν έχει ψηθεί καλά (#StoryOfMyLife). Αντί να έχει αποκτήσει την αφράτη και μαλακή υφή που σας υπόσχεται η θελκτική φωτογραφία του άρθρου από το οποίο πήρατε τη συνταγή, αυτό βγαίνει «λασπωμένο». 

Αυτά είναι τα 4 βασικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε την επόμενη φορά για να μη ξανασυμβεί το ίδιο λάθος.

1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 (και όχι στους 200) βαθμούς κελσίου. Ο φούρνος πρέπει να είναι ζεστός, αλλά όχι πολύ καυτός γιατί έτσι το κέικ φουσκώνει γρήγορα, εσείς το βγάζετε για να μην καεί και μέσα παραμένει άψητο.

2. Βεβαιωθείτε ότι βάλατε τη σωστή ποσότητα από αλεύρι. Σε περίπτωση που είναι λιγότερη και το μίγμα του κέικ είναι αραιό, δεν θα φουσκώσει. Ναι, η ζαχαροπλαστική θέλει ακρίβεια.

3. Προτιμήστε να ανακατέψετε το κέικ σας με μια μαρίζ και όχι με το μίξερ. Ναι, μπορεί να είναι πιο κουραστικό, αλλά είναι ο μόνος τρόπος να αποφύγετε το υπερανακάτεμα των υλικών που, τελικά, κάνει το κέικ να «κάθεται» και να μην ψήνεται σωστά.

4. Μην ανοίγετε το φούρνο για να τσεκάρετε το κέικ! Διαταράσσεται η θερμοκρασία του φούρνου και κατ’ επέκταση και η υφή του φαγητού που ψήνεται μέσα σε αυτόν.
via:.bovary.gr

Σχόλια

Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Χριστούγεννα Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: 4 δοκιμασμένα tips για να μη σου «ξαναλασπώσει» ποτέ το κέικ
4 δοκιμασμένα tips για να μη σου «ξαναλασπώσει» ποτέ το κέικ
https://2.bp.blogspot.com/-41GaS6YdX-8/WSuHLLTX-tI/AAAAAAAAhmw/mcmoWWrNME8IlwNAiCMzgt06Tq_vot8xgCLcB/s320/mini-carrot-cakes-with-cream-cheese-glaze.jpg
https://2.bp.blogspot.com/-41GaS6YdX-8/WSuHLLTX-tI/AAAAAAAAhmw/mcmoWWrNME8IlwNAiCMzgt06Tq_vot8xgCLcB/s72-c/mini-carrot-cakes-with-cream-cheese-glaze.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2017/06/4-tips.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2017/06/4-tips.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy