Φτιάξε τη Ντουλάπα σου σε 10 βήματα

Η οργάνωση της ντουλάπας μας είναι σημαντικότατο μέρος αυτής της προετοιμασίας. Οι περισσότερες βαριόμαστε πολύ αυτή τη δουλειά και τη θ...

Η οργάνωση της ντουλάπας μας είναι σημαντικότατο μέρος αυτής της προετοιμασίας.
Οι περισσότερες βαριόμαστε πολύ αυτή τη δουλειά και τη θεωρούμε αναπόφευκτη αγγαρεία. Στην πραγματικότητα, η οργάνωση της ντουλάπας ανάμεσα στις εποχές είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για ουσιαστική ανανέωση και επανεκκίνηση της καθημερινότητάς μας.
Η ντουλάπα οργανώνεται σωστά σε 10 απλά βήματα.

Βήμα 1ο. Αφήστε στην άκρη τους συναισθηματισμούς. Ειδικά αν βλέπετε πως η ντουλάπα σας αγκομαχάει στο κλείσιμό της. Δε μπορεί να τα χρειάζεστε όλα αυτά τα ρούχα/ παπούτσια/ αξεσουάρ. Αν αφήσετε τον εαυτό σας να γίνει έρμαιο του ‘κάπου θα μου χρειαστεί’ και του ‘δε μου πάει η καρδιά να το πετάξω’, τότε θα καταλήξετε με την ίδια ποσότητα πραγμάτων που πιάνουν χώρο, ενώ δε χρησιμοποιούνται.

Βήμα 2ο.Καθαρίστε το κρεβάτι σας και όσο πάτωμα μπορείτε κι απλώστε πάνω τους πρόχειρα καθαρά σεντόνια. Ανοίξτε το παράθυρο, για να αερίζεται παράλληλα ο χώρος.

Βήμα 3ο.Σταδιακά βγάλτε τα ρούχα μέσα από τη ντουλάπα και τοποθετήστε τα σε ντάνες ανά είδος. Π.χ. σε μια ντάνα θα τοποθετείτε προσεκτικά τα χειμερινά φορέματα, σε μια άλλη τα κοστούμια, σε μια άλλη τα σακάκια, κ.λπ. Κάντε το ίδιο και με όσα ρούχα δεν έχετε κρεμάσει.

Βήμα 4ο.Μόλις αδειάσετε τη ντουλάπα, πάρτε χαρτί κουζίνας και υγρό καθαριστικό τζαμιών. Καθαρίστε το εσωτερικό της, προσέχοντας τις γωνίες της κάτω πλευράς, όπου μαζεύονται συχνά σκόνες. Η ντουλάπα είναι έτοιμη να υποδεχτεί ξανά τα ρούχα σας, αφού, βέβαια, τα ξεκαθαρίσετε.

Βήμα 5ο.Ξεκινήστε το ξεκαθάρισμα από την πρώτη ντάνα ρούχων. Τα κριτήρια για να κρατήσετε ή να πετάξετε/ δώσετε κάποιο ρούχο (ή αξεσουάρ, κ.λπ.) είναι τα εξής:
Η σχέση μου με το ρούχο: Το φοράω συχνά και μου αρέσει, αλλά με έχει κουράσει.Λύση: Το κρατάω, αλλά το παραμερίζω προς το παρόν. Αν το αναζητήσω σύντομα, το κρατάω οριστικά. Αν ξεχάσω για κάμποσο καιρό την ύπαρξή του, χωρίς να μου λείψει, το αποχωρίζομαι.
Η σχέση μου με το ρούχο: Το φοράω σπάνια, αλλά είναι ρούχο περίστασης (επίσημη εκδήλωση, κ.λπ.)Λύση: Το κρατάω και με την ευκαιρία, το συνδυάζω με κάτι διαφορετικό, για αλλαγή.
Η σχέση μου με το ρούχο: Το φοράω πότε πότε.Λύση: Πάντα χρειάζονται αυτά τα κομμάτια, ιδίως ως εναλλακτικές λύσεις, για να μη φοράμε συνέχεια μόνο τα αγαπημένα μας. Τα κρατάω και τα συνδυάζω διαφορετικά, για να πετύχω μια ανανέωση και να το επιλέγω συχνότερα.
Η σχέση μου με το ρούχο: Δεν το φοράω ποτέ ή σχεδόν ποτέ, παρότι μου αρέσει στ’ αλήθεια. Πιάνει χώρο και το βλέπω συνέχεια μπροστά μου, χωρίς να το αξιοποιώ.
Λύση: Το συνδυάζω με κάτι πιο πρακτικό, ώστε να το φοράω συχνότερα. Αν αυτό πετύχει, το κρατάω. Αν όχι, αντίο.
Η σχέση μου με το ρούχο: Δεν το φοράω ποτέ και μάλλον μου αρέσει. Δεν είμαι σίγουρη αν μπορώ να το φορέσω, επειδή π.χ. δε μου κουμπώνει καλά ή δε μου αρέσει κάτι στην εφαρμογή του.
Λύση: Ομοίως με παραπάνω, εκτός αν ξέρετε εξαρχής πως δεν υπάρχει περίπτωση να το φορέσετε συχνότερα, ό,τι κι αν κάνετε. Οπότε, αντίο.
Η σχέση μου με το ρούχο: Δεν το φοράω ποτέ και δε μου αρέσει πια ή ποτέ δε μου άρεσε αλλά το κρατάω μήπως και...
Λύση: Δεν έχει ‘αλλά’, ούτε ‘μήπως και’. Αντίο, είπαμε.

Βήμα 6ο.Όσα ρούχα θέλετε να αποχωριστείτε, τα βάζετε σε ξεχωριστή ντάνα. Όσα ρούχα είναι εκτός εποχής, τα βάζετε στην άκρη και τα ελέγχετε για τυχόν λεκέδες που χρειάζονται ειδική φροντίδα. Όσα έχουν φορεθεί ελάχιστα, χρειάζεται μόνο ν’ αεριστούν καλά, απλωμένα ή κρεμασμένα σε απλώστρα εξωτερικού χώρου για μερικές ώρες. Τα υπόλοιπα τα χωρίζετε ανά ποιότητες (μάλλινα, κ.λπ.) και προγραμματίζετε το πλύσιμο και το σιδέρωμά τους. 

Βήμα 7ο.Μένουν όσα ρούχα αποφασίσατε να κρατήσετε. Ξεχωρίστε αμέσως όλους τους κλασικούς αγαπημένους σας συνδυασμούς. Κρεμάστε σωστά τα ρούχα, για να μην ζαρώνουν. Τοποθετήστε τα στη ντουλάπα, για να φύγουν από τη μέση.

Βήμα 8ο.Τώρα μένουν όσα ρούχα δεν ανήκουν στα αγαπημένα σας ή δεν ξέρετε πώς να τα συνδυάσετε ή τα έχετε βαρεθεί κάπως. Χωρίστε το κρεβάτι σε τρεις νοητές ζώνες. Σ’ αυτή που είναι πιο κοντά σε εσάς, απλώστε κατά σειρά όλα μαζί τα παντελόνια σε μια στήλη, δίπλα όλες μαζί τις φούστες και στο τέλος όλα μαζί τα φορέματα. Πάρτε ένα τοπ (μπλούζα, πουκάμισο, κ.λπ.), απλώστε το στην από πάνω νοητή ζώνη και ‘παίξτε’, αφαιρώντας και προσθέτοντας ρούχα από την κάτω ζώνη. Στην πιο απομακρυσμένη ζώνη προσθέστε αξεσουάρ και παίξτε και με τις δικές τους προσθαφαιρέσεις. Έτσι, μπορείτε να δείτε τι σας αρέσει συνδυασμένο με κάτι άλλο.

Βήμα 9ο.Μόλις καταλήξετε στους νέους πιθανούς συνδυασμούς, τακτοποιήστε τα ρούχα σε κρεμάστρες ή, αν δεν έχετε τόσο χώρο για όλα, διπλώστε τα καλά, βάζοντας π.χ. διπλωμένη τη μπλούζα πάνω στο παντελόνι με το οποίο τη συνδυάσατε εκ νέου, για να βρίσκετε το σετ αμέσως. Μη διστάσετε να κρεμάσετε πάνω σε κάθε σετ τα αξεσουάρ που συνδυάσατε εκ νέου μ’ αυτό. Έτσι θα τα βρίσκετε και πιο εύκολα.

Βήμα 10ο.Κρεμάστε δίπλα δίπλα ό,τι περισσεύει ή είναι κομμάτι πασπαρτού. Π.χ. όλα τα μονόχρωμα πουκάμισα μαζί, όλα τα τζιν μαζί, κ.λπ.
.ladylike.gr

Σχόλια

Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Φτιάξε τη Ντουλάπα σου σε 10 βήματα
Φτιάξε τη Ντουλάπα σου σε 10 βήματα
https://3.bp.blogspot.com/-kaTu2KO5OOs/WQW_zyymFUI/AAAAAAAAhYQ/H3yAuG9_P7UAV1uYaA-Pa9oK0497HJenACLcB/s320/thehomeissue_ntoulapa-1024x587.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-kaTu2KO5OOs/WQW_zyymFUI/AAAAAAAAhYQ/H3yAuG9_P7UAV1uYaA-Pa9oK0497HJenACLcB/s72-c/thehomeissue_ntoulapa-1024x587.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2017/06/10.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2017/06/10.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy