Mπορεί η θάλασσα, το μπλε του ουρανού και το ταβερνάκι να είναι η καλύτερη επιλογή να απολαύσεις τις γαρίδες, τώρα όμως με την συνταγή το...
Mπορεί η θάλασσα, το μπλε του ουρανού και το ταβερνάκι να είναι η καλύτερη επιλογή να απολαύσεις τις γαρίδες, τώρα όμως με την συνταγή του γνωστού σεφ Έκτορα Μποτρίνι, γαριδες με σκόρδο θα τις απολαμβάνετε όποτε θέλετε στο σπίτι σας.Θα χρειαστείτε:
Υλικά για 4 άτομα
450 γρ. μεγάλες γαρίδες
2 πιπεριές καυτερές
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
5 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφαιρώντας το έντερο, τα κεφάλια και το κέλυφος, κρατώντας μόνο τις ουρές.
Κόβουμε στη μέση τις πιπεριές και τις καθαρίζουμε από τους σπόρους.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες, το σκόρδο, τις πιπεριές και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 4 -5 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν οι γαρίδες.
Αλατοπιπερώνουμε όσο χρειάζεται και σερβίρουμε αμέσως.
Υλικά για 4 άτομα
450 γρ. μεγάλες γαρίδες
2 πιπεριές καυτερές
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
5 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφαιρώντας το έντερο, τα κεφάλια και το κέλυφος, κρατώντας μόνο τις ουρές.
Κόβουμε στη μέση τις πιπεριές και τις καθαρίζουμε από τους σπόρους.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες, το σκόρδο, τις πιπεριές και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 4 -5 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν οι γαρίδες.
Αλατοπιπερώνουμε όσο χρειάζεται και σερβίρουμε αμέσως.