Ταπετσαρίες, φωτοταπετσαρίες ή αυτοκόλλητα τοίχου; Πώς επιλέγω σωστά;

Η διακόσμηση των τοίχων είναι μία αρχιτεκτονική τάση που έχει ενισχυθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς υπάρχουν είδη διακοσμητικών προτάσεων...



Η διακόσμηση των τοίχων είναι μία αρχιτεκτονική τάση που έχει ενισχυθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς υπάρχουν είδη διακοσμητικών προτάσεων και προϊόντα με τεράστια ποικιλία σχεδίων, που καλύπτουν όλες σχεδόν τις προτιμήσεις. Το μόνο σίγουρο είναι πως όποιο προϊόν και να διαλέξετε, ταπετσαρίες, φωτοταπετσαρίες ή αυτοκόλλητα τοίχου, θα προσδώσετε στον προσωπικό σας χώρο έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα, με εύκολο και οικονομικό τρόπο. Η τελική επιλογή είναι δική σας και θα εξαρτηθεί από τις ανάγκες, τις προτιμήσεις και την αρχιτεκτονική του χώρου σας.

Ταπετσαρίες


Τα τελευταία χρόνια οι ταπετσαρίες τοίχου χρησιμοποιούνται συστηματικά για να καλύψουν τις ανάγκες στο χώρο της εσωτερικής διακόσμησης. Το κυριότερο πλεονέκτημά τους είναι η ευκολία που προσφέρουν στην αλλαγή οποιουδήποτε χώρου, οικονομικά, και κυρίως χωρίς ταλαιπωρία. Πρόκειται για ένα υλικό που δεν δημιουργεί προβλήματα στον τοίχο κατά την αφαίρεσή του και προσφέρει ποικιλία σχεδίων και υφών. Οι ταπετσαρίες χρησιμοποιούνται ευρέως στη διακόσμηση σπιτιών, καταστημάτων, ακόμα και γραφείων.  Οι ταπετσαρίες υπερτερούν σε σχέση με άλλα υλικά για την κάλυψη επιφανειών, γιατί είναι άοσμες και τοποθετούνται εύκολα. Η επεξεργασία τους είναι κατάλληλη για οποιονδήποτε χώρο, ακόμα και για παιδικό δωμάτιο. 

Σε αντίθεση με τα παλαιότερα χρόνια, οι ταπετσαρίες αποτελούν σήμερα διακοσμητική πρόταση, χωρίς να είναι απαραίτητο να καλυφθούν όλες οι επιφάνειες. Η τοποθέτησή τους ακόμα και σε μεμονωμένους τοίχους, μπορεί να δημιουργήσει ένα προσωπικό και ιδιαίτερο στυλ στο χώρο, εύκολα και σε χαμηλό κόστος. Επιπλέον, μπορεί να μεγαλώσει και να φωτίσει ένα μικρό χώρο, αλλά και να καλύψει πιθανές ατέλειες.

Υπάρχει ποικιλία υλικών, όπως:
οι vlies non woven, που περιέχουν στο υπόστρωμα τους επιπλέον μικρο-ίνες, ώστε να μην υπάρχει συστολή– διαστολή κατά την τοποθέτηση αλλά και για να είναι πιο εύκολη η αφαίρεσή τους,
οι βινυλικές, για μεγαλύτερη αντοχή στο καθάρισμα,
επιφάνειες από πλαστικοποιημένο χαρτί, που είναι και οι πιο οικονομικές.
Η τοποθέτηση γίνεται με κόλλα ταπετσαρίας η οποία είναι άοσμη και διάφανη, με κυριότερο πλεονέκτημα την προστασία του τοίχου από φθορές, κατά την αφαίρεσή της.

Φωτοταπετσαρίες
Παράλληλα με τις ταπετσαρίες, υπάρχουν και οι φωτοταπετσαρίες, οι οποίες σε αντίθεση με τις ταπετσαρίες τοίχου, δεν έχουν επαναλαμβανόμενο μοτίβο αλλά ένα ολοκληρωμένο θέμα φωτογραφίας, από φυσικά τοπία και πόλεις, μέχρι έργα τέχνης διάσημων καλλιτεχνών και παιδικούς ήρωες. Συνήθως το κόστος μιας φωτοταπετσαρίας είναι λίγο μεγαλύτερο από αυτό της ταπετσαρίας, προσφέρει όμως το πλεονέκτημα της ρεαλιστικής απεικόνισης και του μεγαλύτερου βάθους στο χώρο. Η ποικιλία σχεδίων είναι απεριόριστη, αφού προσφέρεται η δυνατότητα επιλογής του θέματος, ακόμα και με τη χρήση φωτογραφιών. 

Οι διαστάσεις που έχουν οι φωτοταπετσαρίες, σε αντίθεση με τις ταπετσαρίες, είναι συγκεκριμένες. Παρόλα αυτά, έχετε την δυνατότητα να ορίσετε και εσείς, τις δικές σας διαστάσεις, σε custom εκτύπωση. Σε αυτή την περίπτωση, το κοστολόγιο είναι μεγαλύτερο από τη φωτοταπετσαρία συγκεκριμένων διαστάσεων, σας δίνεται όμως η δυνατότητα δημιουργίας του δικού σας θέματος με μοναδικό όριο τη φαντασία σας.
Το υλικό της φωτοταπετσαρίας, είναι πλαστικοποιημένο χαρτί ή και vlies non woven. Και στις δύο περιπτώσεις, η εκτύπωση είναι ματ, προκειμένου να αποφεύγεται το φαινόμενο της αντανάκλασης του φωτός και γυαλάδας, από οποιαδήποτε οπτική γωνία θέασης. Η τοποθέτηση γίνεται με κόλλα ταπετσαρίας, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα εκτύπωσης σε αυτοκόλλητο, για όσους προτιμούν την τοποθέτηση χωρίς κόλλα.

Αυτοκόλλητα τοίχου
Τέλος, για τη διακόσμηση των τοίχων μπορούν να χρησιμοποιηθούν και αυτοκόλλητα τοίχου. Τα αυτοκόλλητα υπάρχουν σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων, μονόχρωμων ή πολύχρωμων, και προσφέρονται συχνά ως λύση για τη διακόσμηση παιδικών χώρων.

Δίνουν τη δυνατότητα γρηγορότερης και ευκολότερης τοποθέτησης σε σύγκριση με τις ταπετσαρίες και τις φωτοταπετσαρίες τοίχου. Δεν απαιτούν χρήση κόλλας, ενώ είναι εφικτή η επανατοποθέτησή τους. Τα αυτοκόλλητα τοίχου καλύπτουν μία περιορισμένη επιφάνεια στον τοίχο, ανάλογα με το σχέδιο που απεικονίζουν, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η δυνατότητα να καλυφθούν πιθανές ατέλειες του τοίχου.





Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Ταπετσαρίες, φωτοταπετσαρίες ή αυτοκόλλητα τοίχου; Πώς επιλέγω σωστά;
Ταπετσαρίες, φωτοταπετσαρίες ή αυτοκόλλητα τοίχου; Πώς επιλέγω σωστά;
https://2.bp.blogspot.com/-a-TaelzR1Rw/WQZz8i6YMvI/AAAAAAAAhZ0/Y5iv4_m1mYMQBrFKbhScwPEubyP5iHNGQCLcB/s320/Capture.PNG
https://2.bp.blogspot.com/-a-TaelzR1Rw/WQZz8i6YMvI/AAAAAAAAhZ0/Y5iv4_m1mYMQBrFKbhScwPEubyP5iHNGQCLcB/s72-c/Capture.PNG
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2017/05/blog-post.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2017/05/blog-post.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy