Πού μπορείς να ανταλλάξεις και να πουλήσεις μεταχειρισμένα είδη

Τα τελευταία χρόνια, με αφορμή την οικονομική κρίση, το εμπόριο και η ανταλλαγή ειδών κάθε λογής ανθίζει. Οι λόγοι που πολλοί καταναλωτές...

Τα τελευταία χρόνια, με αφορμή την οικονομική κρίση, το εμπόριο και η ανταλλαγή ειδών κάθε λογής ανθίζει. Οι λόγοι που πολλοί καταναλωτές στρέφονται στο μεταχειρισμένο, όμως, δεν είναι μόνο οικονομικοί. Οι καλές τιμές και η μοναδικότητά τους αλλά και η νοσταλγία που κουβαλάνε τα μεταχειρισμένα, τα ρετρό και τα vintage παντός είδους, κερδίζουν συνεχώς έδαφος στις προτιμήσεις των ελλήνων καταναλωτών.

Οι στοές και τα υπόγεια της οδού Ηφαίστου στο Μοναστηράκι και τα μικρομάγαζα στα στενά γύρω από το σταθμό του τραίνου μέχρι του Ψυρρή και την Κεντρική Αγορά της οδού Αθηνάς είναι εδώ και δεκαετίες ο αγαπημένος προορισμός για τους λάτρεις των αγορών με μεταχειρισμένα. Στην περιοχή μπορείς να βρεις ό,τι ζητήσεις. Παλιά έπιπλα, αντίκες, μεταχειρισμένα ρούχα και παπούτσια, σπορ εξοπλισμό, στρατιωτικά είδη, συλλεκτικά αντικείμενα και σουβενίρ, χρήσιμα και άχρηστα πράγματα, ηλεκτρονικά και κινητά τηλέφωνα, βιβλία, δίσκοι, cd, κασέτες και βίντεοκασέτες από δεύτερο και τρίτο χέρι, όλα υπάρχουν σ’αυτή την πλούσια και ανεξάντλητη αγορά που συνεχώς ανανεώνεται.

Η αγορά των μεταχειρισμένων, όμως, δεν περιορίζεται μόνο στο κέντρο της πόλης. Σε όλες σχεδόν τις γειτονιές, όπου υπάρχουν μεγάλοι αποθηκευτικοί χώροι και φτηνά ενοίκια, ξεφυτρώνουν καταστήματα με αντικείμενα από δεύτερο χέρι. Αναμφισβήτητα,στην εποχή της υπερκατανάλωσης που ζούμε, η ανταλλαγή και αγοροπωλησία μεταχειρισμένων ειδών φαντάζει ιδανική και συμβάλλει στην ανακύκλωση, άρα και στη μείωση των περιβαλλοντικών ρύπων.
Τα περισσότερα μαγαζιά με μεταχειρισμένα ρούχα μοιάζουν με αποθήκες και το ψάξιμο σε πάγκους, ράφια, κρεμάστρες, κούτες και καλάθια έχει κι αυτό τη δική του γοητεία. Οι πωλητές και οι πωλήτριες δεν σε ενοχλούν ποτέ όση ώρα και αν σου πάρει το ψάξιμο, αυτές οι αγορές άλλωστε απαιτούν αρκετό χρόνο αφού τα εμπορεύματα είναι πάρα πολλά και οι πελάτες σπάνια ψάχνουν να βρουν κάτι συγκεκριμμένο ή ξέρουν τι θέλουν. Τα εμπορεύματα,ωστόσο, ανανεώνονται πολύ συχνά.
Τα Vintage είναι μια άλλη κατηγορία καταστημάτων που έχουν γίνει πολύ της μόδας τα τελευταία χρόνια. Τα είδη τους, αυθεντικά κομμάτια περασμένων δεκαετιών, δεν είναι απαραίτητα μεταχειρισμένα, μπορεί επίσης να προέρχονται από στοκ παλιών καταστημάτων  και οι τιμές τους ποικίλουν ανάλογα με τη ζήτηση, τη σπανιότητα και το πόσο καλή είναι η κατάστασή τους.

Vintage, κοσμήματα και αυθεντικά κομμάτια

«Troc – retro ντύσιμο» (Αθήνα, Δημ. Σούτσου, 39, Πλατεία Μαβίλη, 210-6442520) Είναι το γνωστό κατάστημα της οδού Ξενίας, που τα τελευταία χρόνια έχει μετακομίσει στη Σούτσου. Θα βρείτε αυθεντικά κομμάτια εποχής –ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ, τσάντες και μια μεγάλη συλλογή από καπέλα και μπιζού- από τις δεκαετίες του 20 και του 30 μέχρι και το 70 αλλά και σύγχρονα ρούχα από δεύτερο χέρι στις καλύτερες τιμές της Αθήνας. Μη διστάσετε παρόλα αυτά να κάνετε παζάρι. Εδώ μπορείτε επίσης να πουλήσετε παλιά ρούχα και άλλα δικά σας αντικείμενα, αφήνοντάς τα παρακαταθήκη και εφόσν πουληθούν εισπράττετε τα χρήματά σας.

YESTERDAYS BREAD (Καλλιδρομίου 87-89, Εξάρχεια, 210-8811233) Είκοσι χρόνια τώρα ο Στράτος διατηρεί το μικρό του κατάστημα στις παρυφές των Εξαρχείων. Είναι το πιο τακτικό του είδους και το εμπόρευμά του που έρχεται κάθε τόσο από την Ολλανδία περιλαμβάνει πουλόβερ, σακάκια, δερμάτινα και γουναρικά, αθλητικά -κυρίως- παπούτσια, πουκάμισα, καπέλα και πολλά αξεσουάρ που αν δεν πουληθούν εγκαίρως βγαίνουν σε προσφορά με ακόμη χαμηλότερες τιμές.

Παλαιοπωλείο κοσμημάτων Ξύδη, (Αιόλου 19, Αθήνα, τηλ: 210-3246245) Στο κατάστημα του κυρίου Αντώνη Ξύδη, που είναι ανοικτό μόνο τα πρωϊνά από τις 9:30π.μ.-3:30 μμ, υπάρχουν εξαιρετικά παλιά κοσμήματα από το 1850 μέχρι σήμερα με πιστοποιητικό γνησιότητας, αντίγραφα κοσμημάτων καθώς και αυθεντικά στοιχεία (κοσμήματα, ζώνες, πόρπες, χαϊμαλιά) από παραδοσιακές στολές. Εδώ μπορείτε να πουλήσετε παλιά ή νεώτερα κοσμήματα ή απλά να τα φέρετε στον έμπειρο κύριο Ξύδη για να τα εκτιμήσει.
Bohbo: Στο 39 της Ιπποκράτους, στο Κολωνάκι, το Bohbo είναι ένα second hand μαγαζί που αναλαμβάνει να τοποθετήσει τα παλιά σας ρούχα, παπούτσια, τσάντες και αξεσουάρ στα ράφια και τις κρεμάστρες του. Η διαδικασία είναι απλούστατη: Απλά πηγαίνετε τα παλιά σας αντικείμενα στο κατάστημα, παίρνετε ένα αποδεικτικό παραλαβής, και συμφωνείτε σε μια τιμή. Πληρώνεστε όταν το κάθε ρούχο/ αξεσουάρ πουληθεί, ή το παίρνετε πίσω αν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα παραμένει στο ράφι.

Δυο Φορές κι έναν καιρό: Μπορείτε να πουλήσετε παιδικά ρούχα, παιχνίδια, αξεσουάρ και παιδικά είδη όπως καροτσάκια, καθίσματα αυτοκινήτου, στράτες κλπ που δεν χρειάζεστε πια. Το κατάστημα βρίσκεται στην οδό Βασιλίσσης Όλγας 14, στη Γλυφάδα, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα να στείλετε ταχυδρομικά τα αντικείμενα που θέλετε να πουλήσετε. Έχετε, μάλιστα, δύο επιλογές: Να τα πουλήσετε με παρακαταθήκη (δηλαδή να τα αφήσετε στο κατάστημα και να πάρετε το 50% της συμφωνηθείσας τιμής όταν πουληθούν) ή μετρητοίς –να πάρετε δηλαδή μετρητά από το κατάστημα επιτόπου, αλλά με μικρότερο ποσοστό επί της τιμής πώλησής τους.
Στο ReLovIt, στη Βουλής 35, μπορείς να βρεις second hand ρούχα και αξεσουάρ, από καθημερινά ρούχα μεχρι τουαλέτες διασημων ηθοποιών και τραγουδιστών. Τα περισσότερα κομμάτια είναι επώνυμα και σε άριστη κατάσταση. Οι τιμές κυμαίνονται από 3 έως 30 εύρω. Επίσης, μπορείτε να ανταλλάξετε ή να πουλήσετε τα δικά σας ρούχα.
Βουλής 35, Σύνταγμα. Τ: 210 3241989
Στη Βουλής 34, σε ένα υπέροχο νεοκλασικό κτίριο, βρίσκεται η τσαγερί-μπουτίκ Belle Epoque.  Εκεί θα βρεις δίσκους, βιβλία, αξεσουάρ και γυαλιά από 3 ευρώ και βίντατζ ρούχα από 20 ευρώ. Κάθε μήνα διοργανώνει ρέτρο bazaars, με σπιτικά γλυκά, τσάγια από όλο τον κόσμο και μεγάλη συλλογή από βίντατζ «θησαυρούς».
Στα Εξάρχεια λειτουργεί ένα κατάστημα ενάντια στον καταναλωτισμό!!!  Στον Σκόρο μπορείς να ανταλλάξεις ή να χαρίσεις ό,τι δεν θέλεις και χρειάζεσαι. Second hand ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ, βιβλία και cd και όλα αυτά δωρεάν!
Ζωοδόχου Πηγής και Ερεσσού, Εξάρχεια
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Πέμπτη: 17.30-20.30, Παρασκευή:17.30-22.30, Σάββατο: 11.30 – 15.00
via:flowmagazine.gr

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Πού μπορείς να ανταλλάξεις και να πουλήσεις μεταχειρισμένα είδη
Πού μπορείς να ανταλλάξεις και να πουλήσεις μεταχειρισμένα είδη
https://3.bp.blogspot.com/-F9srrdfP3_I/WM3mqShmg1I/AAAAAAAAg4o/G097LysH72gzsJ0OHF8glvSl7L2QrdNUwCLcB/s320/RC150513sevenPippabelles5.jpg.gallery.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-F9srrdfP3_I/WM3mqShmg1I/AAAAAAAAg4o/G097LysH72gzsJ0OHF8glvSl7L2QrdNUwCLcB/s72-c/RC150513sevenPippabelles5.jpg.gallery.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2017/03/blog-post_89.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2017/03/blog-post_89.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy