Μια γεύση από τις παραδοσιακές συνταγές της πολίτικης κουζίνας. Αρωματική και τραγανή χορτόπιτα με απλά υλικά και εύκολη στην παρασκευή τ...
Μια γεύση από τις παραδοσιακές συνταγές της πολίτικης κουζίνας. Αρωματική και τραγανή χορτόπιτα με απλά υλικά και εύκολη στην παρασκευή της. Τολμήστε να την φτιάξετε.
Υλικά
Για τη γέμιση:
1 κιλό σπανάκι
1/2 κιλό σέσκουλα
1 πράσο
1 ματσάκι σέλινο
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι μάραθο
2 κρεμμύδια
4 σκελίδες σκόρδο
4 μέτριες ντομάτες τριμμένες
1/2 κιλό λάδι
αλάτι, πιπέρι
Για το φύλλο:
1 κιλό αλεύρι
1 αυγό , 1 ποτήρι κρασί
1 ποτήρι λάδι
αλάτι
Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε όλα τα χορταρικά. Τσιγαρίζουμε το λάδι με το σκόρδο. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από τις ντομάτες τις οποίες τις προσθέτουμε αφού έχουν μαραθεί τα χορταρικά. Ετοιμάζουμε το φύλλο στρώνουμε το ένα στον πάτο του ταψιού, ρίχνουμε την γέμιση και τελειώνουμε με το άλλο φύλλο. Το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει, περίπου 1 ώρα.
Υλικά
Για τη γέμιση:
1 κιλό σπανάκι
1/2 κιλό σέσκουλα
1 πράσο
1 ματσάκι σέλινο
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι μάραθο
2 κρεμμύδια
4 σκελίδες σκόρδο
4 μέτριες ντομάτες τριμμένες
1/2 κιλό λάδι
αλάτι, πιπέρι
Για το φύλλο:
1 κιλό αλεύρι
1 αυγό , 1 ποτήρι κρασί
1 ποτήρι λάδι
αλάτι
Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε όλα τα χορταρικά. Τσιγαρίζουμε το λάδι με το σκόρδο. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από τις ντομάτες τις οποίες τις προσθέτουμε αφού έχουν μαραθεί τα χορταρικά. Ετοιμάζουμε το φύλλο στρώνουμε το ένα στον πάτο του ταψιού, ρίχνουμε την γέμιση και τελειώνουμε με το άλλο φύλλο. Το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει, περίπου 1 ώρα.
via:τηλεθεατής