Μια μοναδική συνταγή για όσους αγαπούν το τυρί mozzarella. Τα υλικά που σας προτείνουμε θα σας δώσουν 24 sticks: Mozzarella κομμέ...
Μια μοναδική συνταγή για όσους αγαπούν το τυρί mozzarella.
Τα υλικά που σας προτείνουμε θα σας δώσουν 24 sticks:
- Mozzarella κομμένη σε 24 λεπτά κομμάτια, μήκους περίπου 7 εκατοστών
- 1 μεγάλο αυγό
- 2 κ. σ. αλεύρι
- 5 κ. σ. θρυμματισμένο ψωμάκι (προηγούμενης ημέρας)
- 5 κ. σ. θρυμματισμένο panko (είδος Γιαπωνέζικου ψωμιού που χρησιμοποιείται για
- πανάρισμα- Υπάρχει στα μεγάλα σούπερ μάρκετ) ή θρυμματισμένη φρυγανιά
- 2 κ. γλ. τριμμένη παρμεζάνα
- 1 κ. σ. αποξηραμένο μαϊντανό
- Λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Κόψε τα κομμάτια mozzarella και βαλ’ τα στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν. Αυτό το κάνουμε για να μην μας λιώσουν την ώρα του ψησίματος.
- Χτύπα ελαφρά το αυγό σ’ ένα μπολ. Βάλε το αλεύρι σ’ ένα ρηχό πιάτο και σ’ ένα άλλο μπολ ανάμειξε το θρυμματισμένο ψωμί, το panko, την παρμεζάνα και τον μαϊντανό.
- Βούτα την παγωμένη mozzarella πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό και τέλος, στο μείγμα παναρίσματος.Βάλε τα sticks σ’ ένα ταψί με λαδόκολλα και τοποθέτησέ τα πάλι στην κατάψυξη για λίγη ώρα.
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ράντισε τα sticks με λίγο λάδι. Αν έχεις σπρέι λαδιού, ακόμη καλύτερα.
- Τοποθέτησε το ταψί στο τελευταίο ραφάκι του φούρνου και ψήσε για 4- 5 λεπτά.
- Γύρισέ τα και απ’ την άλλη μεριά και ασ’ τα 4- 5 λεπτάκια ακόμη, παρακολουθώντας τα για να μην αρχίσουν να λιώνουν.
1 κ. σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
1 πακέτο τοματοχυμό
1 κ. γλ. ρίγανη
2 κ. σ. αποξηραμένος βασιλικός
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Σ’ ένα μικρό κατσαρολάκι, ζεσταίνεις το λάδι ελαφρά και σοτάρεις το σκορδάκι.
Ρίχνεις τα υπόλοιπα υλικά, σκεπάζεις το κατσαρολάκι και χαμηλώνεις τη φωτιά.
Αφήνεις να βράσει για 15- 20 λεπτά.
Καλή απόλαυση!
via:skinnytaste.com
Επιμέλεια κειμένου:misswebbie.gr