Μελομακάρονα με σοκολάτα

Τα πιο αγαπημένα γλυκίσματα των Χριστουγέννων γίνονται ακόμη πιο λαχταριστά αν τα βουτήξετε στη σοκολάτα. ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 650γρ. αλεύρι μ...

Τα πιο αγαπημένα γλυκίσματα των Χριστουγέννων γίνονται ακόμη πιο λαχταριστά αν τα βουτήξετε στη σοκολάτα.

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

650γρ. αλεύρι μαλακό
130γρ. σιμιγδάλι ψιλό
10γρ. μαγειρική σόδα
1 κουτ. γλυκού κανέλα
½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο
300ml χυμό πορτοκαλιού
300γρ. ηλιέλαιο
120γρ. ζάχαρη άχνη
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
150γρ. ξύσμα σοκολάτας
100γρ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη + λίγη επιπλέον για το σερβίρισμα

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1.200γρ. ζάχαρη
900ml νερό
350γρ. γλυκόζη
250γρ. μέλι
φλούδα από 1 λεμόνι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
400γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη και λιωμένη σε μπεν μαρί

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Πρώτα ετοιμάζετε το σιρόπι: Βάζετε το νερό, τη γλυκόζη, τη φλούδα λεμονιού και το μέλι σε μια κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά. Όταν ζεσταθούν, ρίχνετε τη ζάχαρη και, μόλις το σιρόπι πάρει βράση, το αφήνετε για 2 λεπτά ακόμη στη φωτιά. Έπειτα το κατεβάζετε, το ξαφρίζετε με μια τρυπητή κουτάλα και αφαιρείτε τη φλούδα του λεμονιού. Το αφήνετε να κρυώσει.

Ρίχνετε σε μια λεκάνη το χυμό του πορτοκαλιού, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη άχνη, το ξύσμα πορτοκαλιού, το ξύσμα σοκολάτας, την καρυδόψιχα και τα ανακατεύετε. Σε ξεχωριστό σκεύος αναμιγνύετε το αλεύρι με το σιμιγδάλι, τη σόδα, την κανέλα και το γαρίφαλο. Ρίχνετε σταδιακά το μίγμα του αλευριού στο μίγμα των υγρών, ανακατεύοντας μέχρι να φτιάξετε ένα εύπλαστο ζυμάρι.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC και πλάθετε τα μελομακάρονα στο σχήμα που θέλετε. Τα τοποθετείτε σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί και τα ψήνετε στον φούρνο μέχρι να δημιουργήσουν μια κρούστα στο ψήσιμο (αν τα θέλετε πιο τραγανά, τα αφήνετε μέχρι να πάρουν ξανθό χρώμα).

Αφού ψηθούν, τα βγάζετε από το φούρνο και, όσο ακόμη είναι καυτά, τα βουτάτε στο κρύο σιρόπι που έχετε ετοιμάσει, για περίπου μισό λεπτό. Τα βγάζετε από το σιρόπι και τα αφήνετε σε μια σχάρα να στραγγίξουν, πασπαλίζοντας με επιπλέον ψιλοκομμένο καρύδι.

Αν θέλετε να βουτήξετε τα μελομακάρονα στη σοκολάτα, αφήνετε πρώτα να στραγγίξουν καλά. Έπειτα, λιώνετε κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την αφήνετε εκτός φωτιάς να γίνει χλιαρή. Τέλος, με ένα πιρούνι βουτάτε τα μελομακάρονα στη χλιαρή κουβερτούρα, τα στραγγίζετε και τα αφήνετε σε μια λαδόκολλα μέχρι να σφίξει η σοκολάτα.

Tips
Όταν κάνετε το ζυμάρι, προσοχή να μην το δουλέψετε πολύ.
Αντί να βουτήξετε τα μελομακάρονα στη σοκολάτα, μπορείτε απλώς να τα περιχύσετε με την λιωμένη κουβερτούρα.

via:olivemagazine.gr

Σχόλια

Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Χριστούγεννα Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Μελομακάρονα με σοκολάτα
Μελομακάρονα με σοκολάτα
https://2.bp.blogspot.com/-W1-m-f_6vrQ/WEQZ059AZgI/AAAAAAAAgGs/yhJ6H4wDfloaQ2kFvLeO4d1unuTKY3wrQCLcB/s320/66797706b-660x400.png
https://2.bp.blogspot.com/-W1-m-f_6vrQ/WEQZ059AZgI/AAAAAAAAgGs/yhJ6H4wDfloaQ2kFvLeO4d1unuTKY3wrQCLcB/s72-c/66797706b-660x400.png
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2016/12/blog-post.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2016/12/blog-post.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy