tips- Γλίτωσε χρήματα και ζέστανε το σπίτι σου έξυπνα

Μπορεί μέχρι στιγμής να μην έχει μπει το κρύο για τα καλά, αλλά οι ειδικοί υποστηρίζουν πως φέτος θα έχουμε από τους πιο κρύους χειμώνες ...

Μπορεί μέχρι στιγμής να μην έχει μπει το κρύο για τα καλά, αλλά οι ειδικοί υποστηρίζουν πως φέτος θα έχουμε από τους πιο κρύους χειμώνες της τελευταίας 5ετίας.
Και επειδή μπορεί στο μυαλό σου, μία κουβέρτα, ένα ποτήρι ζεστή σοκολάτα και ένα ζευγάρι μάλλινες κάλτσες να φαντάζουν ιδανικές για τις κρύες νύχτες του χειμώνα, όταν αρχίσει η βαρυχειμωνία θα καταλάβεις πως αυτά δεν είναι καθόλου (μα καθόλου) αρκετά.

Αν το οικονομικό κομμάτι είναι αυτό που σε προβληματίζει, ο ειδικός σε θέματα διοίκησης επιχειρήσεων Ρόμπερτ Μάρχαντ έχει 8 πρακτικούς και οικονομικούς τρόπους για να ζεσταθείς εσύ και το σπίτι σου, χωρίς να δεις τον λογαριασμό να παραφουσκώνει.
  • Χρησιμοποίησε «έξυπνα» τις κουρτίνες.Η θερμότητα του ήλιου είναι δωρεάν. Γι΄αυτό τράβηξέ τις κουρτίνες σου να μπει φως, έτσι ώστε να ζεσταθεί λίγο παραπάνω το δωμάτιό σου. Όταν βραδιάσει πάλι μπορείς να τις κλείσεις, καθώς εκείνες λειτουργούν ως ένα «παραπάνω στρώμα» μόνωσης, μη αφήνοντας το κρύο να φύγει.
  • Βάλε όριο στην θέρμανση.Μην κάνεις το λάθος να ανοίξεις το κλιματιστικό ή το καλοριφέρ και να το έχεις στο χαμηλό όλη την μέρα, γιατί ακόμη και αυτό κοστίζει. Δούλεψε με ωράρια. Προγραμμάτισέ το να ανοίγει και να κλείνει ανά μισάωρο, δίωρο κλπ, ή απλά βάλε υπενθύμιση στο κινητό για να το κλείσεις.
  • Μετακίνησε το καναπέ σου.Αν έχεις βάλει τον καναπέ σου μπροστά από το καλοριφέρ, τότε σίγουρα θα αναρωτιέσαι γιατί το σπίτι δεν ζεσταίνει (ενώ εσύ δεν κρυώνεις). Τοποθέτησε τον καναπέ σου σε μία πιο βολική θέση, όχι πολύ μακριά από το καλοριφέρ, με τέτοιο τρόπο όμως, ώστε να διαχέεται η ζέστη στο χώρο.
  • Ενίσχυσε την μόνωση του σπιτιού σου.Κι όμως, ο Μάρχαρντ υποστηρίζει πως το 25% της θερμότητας μπορεί να χαθεί μέσα στο σπίτι. Ρώτησε κάποιον ειδικό για το πως μπορείς να μονώσεις το σπίτι σου καλύτερα, «κάλυψε» σημεία που αφήνουν τον αέρα να μπαίνει και έτσι μπορείς ακόμη να γλιτώσεις έως και 150 ευρώ το χρόνο.
  • Βάλε την θερμοκρασία ένα νούμερο κάτω.Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είχε συστήσει στους καταναλωτές μία ενδεικτική θερμοκρασία σε κάθε δωμάτιο για τον χειμώνα , δηλαδή 21 ° C (70 ° F). Ωστόσο, μία έρευνα δείχνει πως αν κατεβάσουμε την θερμοκρασία κατά 1 βαθμό, θα δούμε το λογαριασμό θέρμανσης να μειώνεται κατά 10%. Τέλειο;
  • DIY λύση για να κλείσεις τις ρωγμές.Μπορεί οι μικρορωγμές να σου φαίνονται «άκακες», αλλά είναι ένας από τους σημαντικούς λόγους που είναι ακόμη κρύο στο σπίτι σου. Τώρα μπορείς να τις καλύψεις με τον πιο εύκολο τρόπο. Αγόρασε αυτοκόλλητες ταινίες από καουτσούκ και κόλλησε τες γύρω από τις πόρτες και τα παράθυρα. Είναι σχετικά φθηνές και εύκολες στην εγκατάσταση.
  • Τοποθέτησε βαλβίδες στο καλοριφέρ.Έρευνα στο Πανεπιστήμιο του Salford έχει δείξει ότι η εγκατάσταση βαλβίδων στο καλοριφέρ έχει ως αποτέλεσμα να εξοικονομηθεί ενέργεια κατά 40% περισσότερο σε σύγκριση με ένα σπίτι χωρίς ελέγχους. Αυτές οι βαλβίδες σου επιτρέπουν να προγραμματίσεις εσύ την θέρμανση που θέλεις να βγάζει το καλοριφέρ.
  • Άλλαξε τον παλιό σου λέβητα.Αν ο λέβητας του σπιτιού σου ή της πολυκατοικίας είναι σε λειτουργία για πάνω από 10 χρόνια, τότε ίσως είναι ώρα να τον αντικαταστήσεις με ένα πιο καινούργιο μοντέλο.
Κάνε καλή έρευνα αγοράς, ώστε να βρεις έναν που θα χρησιμοποιεί λιγότερη ενέργεια για την παραγωγή της ίδιας ποσότητας θερμότητας.
via:bovary.gr


Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: tips- Γλίτωσε χρήματα και ζέστανε το σπίτι σου έξυπνα
tips- Γλίτωσε χρήματα και ζέστανε το σπίτι σου έξυπνα
https://3.bp.blogspot.com/-IMjjhx0mIl4/WDGz8MFtHxI/AAAAAAAAgBM/VG7dxrZ1dPAdT5SRtbVVJa_9ORsvUxWwgCLcB/s320/5-home-heating-myths-that-could-be-pushing-up-your-winter-bills-136394617112803901-141125112341.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-IMjjhx0mIl4/WDGz8MFtHxI/AAAAAAAAgBM/VG7dxrZ1dPAdT5SRtbVVJa_9ORsvUxWwgCLcB/s72-c/5-home-heating-myths-that-could-be-pushing-up-your-winter-bills-136394617112803901-141125112341.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2016/11/tips_54.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2016/11/tips_54.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy