Τα φιλετάκια χοιρινού γίνονται ακόμα πιο νόστιμα, αρκεί να ακολουθήσεις τις οδηγίες του Δημήτρη Σκαρμούτσου. Συνόδεψε, ιδανικά, με πατατ...
Τα φιλετάκια χοιρινού γίνονται ακόμα πιο νόστιμα, αρκεί να ακολουθήσεις τις οδηγίες του Δημήτρη Σκαρμούτσου. Συνόδεψε, ιδανικά, με πατατοσαλάτα.
Υλικά
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλετάκια. Σε τρία διαφορετικά ρηχά μπολ, βάζουμε ξεχωριστά το αλεύρι, τα ελαφρώς χτυπημένα αβγά και τη τριμμένη φρυγανιά.
Προσθέτουμε τα μυρωδικά και την παρμεζάνα στη τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύουμε. Περνάμε ένα φιλετάκι από το αλεύρι και τινάζουμε για να φύγει το περιττό.
Περνάμε από τα χτυπημένα αβγά και στραγγίζουμε καλά να φύγει το περιττό αβγό. Πιέζουμε τέλος το φιλετάκι πάνω στο τριμμένη φρυγανιά και το καλύπτουμε ολόκληρο.
Αφήνουμε στην άκρη. Συνεχίζουμε με όλα τα φιλετάκια. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Μαγειρεύουμε τα φιλετάκια μέχρι να ροδίσουν από κάθε πλευρά, για 3-5 λεπτά την κάθε μια. Βγάζοντας τα φιλέτα από το τηγάνι, πασπαλίζουμε με το θαλασσινό αλάτι. Σερβίρουμε ζεστά.
Υλικά
- 6 χοιρινά φιλετάκια
- Αλάτι
- Μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
- 2 φλ. φρυγανιά, τριμμένη
- 4 κ.σ. μυρωδικά, ψιλοκομμένα (θυμάρι, δεντρολίβανο, εστραγκόν, φασκόμηλο, ρίγανη)
- 3 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 1/4 φλ ελαιόλαδο
- Νιφάδες θαλασσινό αλάτι
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλετάκια. Σε τρία διαφορετικά ρηχά μπολ, βάζουμε ξεχωριστά το αλεύρι, τα ελαφρώς χτυπημένα αβγά και τη τριμμένη φρυγανιά.
Προσθέτουμε τα μυρωδικά και την παρμεζάνα στη τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύουμε. Περνάμε ένα φιλετάκι από το αλεύρι και τινάζουμε για να φύγει το περιττό.
Περνάμε από τα χτυπημένα αβγά και στραγγίζουμε καλά να φύγει το περιττό αβγό. Πιέζουμε τέλος το φιλετάκι πάνω στο τριμμένη φρυγανιά και το καλύπτουμε ολόκληρο.
Αφήνουμε στην άκρη. Συνεχίζουμε με όλα τα φιλετάκια. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Μαγειρεύουμε τα φιλετάκια μέχρι να ροδίσουν από κάθε πλευρά, για 3-5 λεπτά την κάθε μια. Βγάζοντας τα φιλέτα από το τηγάνι, πασπαλίζουμε με το θαλασσινό αλάτι. Σερβίρουμε ζεστά.
via:koolnews.gr