Οκτώβριος: Το ημερολόγιο του μήνα για έξυπνες λύσεις στο σπίτι

Το φθινόπωρο προχωρεί προς τον χειμώνα και οι προετοιμασίες για τις βροχερές κρύες μέρες γίνονται όλο και πιο πολλές. Μη μας ξελογιά...

Το φθινόπωρο προχωρεί προς τον χειμώνα και οι προετοιμασίες για τις βροχερές κρύες μέρες γίνονται όλο και πιο πολλές. Μη μας ξελογιάζει το λαμπρό φως και οι λιακάδες, τα θερμαντικά σώματα σε λίγο θα ανάψουν και ο έλγεχος της καλής τους λειτουργίας απαραίτητος.

ΣΠΙΤΙ

  • Για να μην λερώνουμε το πάτωμα από τα νερά της βροχής, τοποθετούμε στην είσοδο μια θήκη για τις ομπρέλες και ένα δίσκο για τις γαλότσες, τον οποίο να μπορούμε να ξεπλύνουμε εύκολα από τις λάσπες.
  • Πριν ανάψουμε για πρώτη φορά το τζάκι, καλούμε το συνεργείο καθαρισμού της καμινάδας. Θυμόμαστε, όμως, να στρώσουμε εφημερίδες γύρω γύρω, γιατί θα πέσει πολλή σκόνη. Ειδικά για το κρύσταλλο, όταν είναι ακόμα σχετικά ζεστό, χρησιμοποιούμε ένα μαλακό πανί που αφαιρεί εύκολα την καπνιά.
  • Καθαρίζουμε με ένα μαλακό πανί τις φέτες του καλοριφέρ από τη σκόνη (στα μέρη όπου δεν φτάνουμε χρησιμοποιούμε ξύλο με πανί στην άκρη ή ειδική βούρτσα).
  • Καλούμε νωρίς για τον ετήσιο έλεγχο του καυστήρα του πετρελαίου. Oσο κρυώνει ο καιρός τόσο αυξάνεται η ζήτηση και το κόστος.
  • Αν θέλουμε να γλυτώσουμε το σιδέρωμα στις κουρτίνες (σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι και επικίνδυνο, ανάλογα με την ευαισθησία του υφάσματος) τις βάζουμε στις 800 στροφές για στίψιμο στο πλυντήριο. Οταν τις βγάζουμε, τις τεντώνουμε καλά και τις κρεμάμε αμέσως στο κουρτινόξυλο για να στεγνώσουν.
  • Δεν αφήνουμε ποτέ ξύλα κοντά σε υγρασία, γιατί δεν θα ανάβουν εύκολα. Δεν ξεχνάμε, επίσης, να αδειάζουμε συχνά το συρτάρι της στάχτης, αφήνοντας μια πολύ μικρή ποσότητα, που προστατεύει τη σχάρα.
  • Πριν ανοίξουμε για πρώτη φορά το καλοριφέρ, κάνουμε εξαέρωση σε όλα τα σώματα (γίνεται εύκολα με το ειδικό κλειδί, αρκεί να κρατάμε ένα μπολ από κάτω για τα νερά).
  • Ο,τι είδους τσαγιέρα και αν διαλέξουμε, μαντεμένια, πήλινη, πορσελάνινη, δεν χρησιμοποιούμε ποτέ απορρυπαντικό για το πλύσιμο: μόνο νερό και -μία φορά το μήνα- μαγειρική σόδα για τους λεκέδες.

ΚΗΠΟΣ

  • Αερίζουμε το γρασίδι με πιρούνι ή ανάλογο μηχάνημα και το λιπαίνουμε με βιολογικό λίπασμα.
  • Είναι η κατάλληλη εποχή για την καταπολέμηση της κάμπιας του πεύκου, οπότε ψεκάζουμε με βιολογικό σκεύασμα, προσέχουμε όμως να μην υπάρχει πιθανότητα βροχής για τις επόμενες 3 ημέρες.
  • Μειώνουμε σταδιακά το πότισμα ή τον προγραμματιστή της αυτόματης άρδευσης.
  • Συνεχίζουμε ή ξεκινάμε τη συγκομιδή των καρποφόρων δένδρων.
  • Μετακινούμε τα φυτά εσωτερικού χώρου σε θέσεις μακριά από τα καλοριφέρ του σπιτιού.
πηγή:.womenonly.gr

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Οκτώβριος: Το ημερολόγιο του μήνα για έξυπνες λύσεις στο σπίτι
Οκτώβριος: Το ημερολόγιο του μήνα για έξυπνες λύσεις στο σπίτι
https://1.bp.blogspot.com/-ZkA4z7uZkRc/WAIWihKEr4I/AAAAAAAAfY0/DemMcaYYr7gdWdPNs758xLeD6MrlzoGfgCLcB/s320/home-decor-style.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-ZkA4z7uZkRc/WAIWihKEr4I/AAAAAAAAfY0/DemMcaYYr7gdWdPNs758xLeD6MrlzoGfgCLcB/s72-c/home-decor-style.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2016/10/blog-post_89.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2016/10/blog-post_89.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy