Ψωμάκια με λίγες θερμίδες για όλη την οικογένεια. Ιδανικά για πρωινό, μεσημεριανό, για την δουλειά, το σχολείο και γενικά για πολλές χρήσ...
Ψωμάκια με λίγες θερμίδες για όλη την οικογένεια. Ιδανικά για πρωινό, μεσημεριανό, για την δουλειά, το σχολείο και γενικά για πολλές χρήσεις. Αν σας αρέσουν πολύ, δείτε πως μπορείτε να τα φτιάξετε.Θα χρειαστείτε:
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το νερό, τη μαγιά, τη βύνη, και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε καλά με τα χέρια, μετά από λίγο ρίχνουμε και το αλάτι και ζυμώνουμε πάλι. Αν βάλουμε τη ζύμη στο μίξερ, την αφήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να γίνει μια μπάλα. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα μπολ, την καλύπτουμε με μια μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα. Αφού περάσει μια ώρα απλώνουμε τη ζύμη και την ανοίγουμε, κάνοντας την λεπτή. Παίρνουμε ένα φλιτζάνι και κόβουμε τη ζύμη σε κύκλους. Μαγειρεύουμε τα ψωμάκια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και από τις δυο πλευρές για 3 με 4 λεπτά.
- 500 γραμμάρια αλεύρι τύπου 0
- 260 γραμμάρια νερό
- 25 γραμμάρια φρέσκια μαγιά μπύρας
- 1 κουταλάκι του γλυκού βύνη κριθαριού
- 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το νερό, τη μαγιά, τη βύνη, και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε καλά με τα χέρια, μετά από λίγο ρίχνουμε και το αλάτι και ζυμώνουμε πάλι. Αν βάλουμε τη ζύμη στο μίξερ, την αφήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να γίνει μια μπάλα. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα μπολ, την καλύπτουμε με μια μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα. Αφού περάσει μια ώρα απλώνουμε τη ζύμη και την ανοίγουμε, κάνοντας την λεπτή. Παίρνουμε ένα φλιτζάνι και κόβουμε τη ζύμη σε κύκλους. Μαγειρεύουμε τα ψωμάκια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και από τις δυο πλευρές για 3 με 4 λεπτά.
via:jenny.gr